بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد می گوید اتحادیه عرب برنامه دارد ماموریتش را در سوریه از سر بگیرد، و برای انجام این کار از سازمان ملل درخواست کمک کرده است.
بان کی مون گفت شکست "شوم" قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره سوریه باعث شده این کشور "جنگ علیه مردمش را شدت بخشد".
از سوی دیگر نیروهای ارتش سوریه به حملات خود علیه مخالفین ادامه می دهند.پس از آنکه روسیه و چین مانع تصویب این قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل شدند، کشورهای دیگر جهان در تلاشند راه حل جدیدی پیدا کنند.
در پی بمبارانهای سنگین در شهر حمص ، صدها نفر جان خود را از دست داده اند.
آقای بان در ادامه سخنان خود در سازمان ملل گفت: "من نگرانم که خشونت وحشتناکی که در شهر حمص شاهد آن هستیم، پیش زمینه ای رعب آور برای اتفاقات بدتر در آینده باشد."
به گفته آقای بان نبیل عربی، رییس اتحادیه عرب به او اطلاع داده است این اتحادیه قصد دارد ماموریت پیشین خود را که با شکست مواجه شد، بار دیگر از سر بگیرد.
آقای عربی از سازمان ملل برای از سرگیری این ماموریت درخواست کمک کرده و پیشنهاد داده است یک هیات اعزامی مشترک میان سازمان ملل و اتحادیه عرب برای این کار بوجود آید.
آقای بان گفت: " در روزهای آینده ما با اتحادیه عرب گفتگو و جزییات را نهایی خواهیم کرد."
او ادامه داد: "ما با هرعملی که باعث بهبود وضعیت در این کشور شود همکاری می کنیم."
فرصت از دست رفته
پیشتر آمریکا پیشنهاد روسیه برای گفتگو میان دولت سوریه و مخالفین را رد کرده بود.
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید گفت بشار اسد "فرصت" برای گفتگو را از دست داده است.
آقای کارنی ادامه داد: "از روزهای اول این اتفاقات در سوریه، رژیم آقای اسد فرصت گفتگو با مخالفین را داشت. اما به جای اینکه از این فرصت استفاده کند، او مردم خود را به شدت مورد سرکوب قرار داد. به نظر ما این فرصت دیگر وجود ندارد."
"واضح است آقای اسد مسیر خودش را مشخص کرده و این مسیر باعث کشته شدن بسیاری از مردم سوریه، از جمله کودکان بی گناه، شده است."
آقای کارنی همچنین گفت آمریکا قصد دارد در آینده نزدیک با دیگر کشورهای جهان گفتگو کند و با آنها درباره راههای توقف کشتار و ارسال کمکهای انسان دوستانه به سوریه مذاکره کند.
احمد داوود اغلو، وزیر امور خارجه ترکیه نیز روز چهارشنبه گفت اگر شورای امنیت موفق نشد از مردم سوریه حمایت کند، کشورهایی که در این زمینه هم عقیده هستند باید برای پیدا کردن یک راه حل تلاش کنند.
آقای داوود اغلو قرار است هفته آینده با هیلاری کلینتون در واشنتگن دیدار کند.
موقعیت "اسفناک"
در این میان مرکز "رصد حقوق بشر در سوریه" که در بریتانیا فعالیت می کند روز چهارشنبه اعلام کرد در بمبارانهای شهر حمص ۵۰ نفر کشته شدند. همچنین این مرکز از مرگ دست کم هشت نفر دیگر خبر داده است.
شاهدان در محله باب امر از بمباران تانک ها و تیراندازی مسلسل و خمپاره ها خبر داده اند.
عمر شاکر، یک فعال سیاسی در حمص گفت: " وضعیت اسفناک است. ما کمبود غذا و امکانات پزشکی داریم. دکترهایی هم که داشتیم از خستگی مفرط پس از کار کردن به مدت پنج یا شش روز بدون وقفه، از پا در آمده اند."
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از نظر اتحادیه عرب حمایت می کرد که در آن پیشنهاد شده بود برای ایجاد تغییر، قدرت به دست یک جانشین سپرده شود.
روسیه که متحد سوریه است، اعلام کرده بود این عمل به معنی تغییر رژیم در سوریه است.
دولت سوریه خشونت ها را نتیجه نفوذ نیروهای خارجی می داند و اعلام کرده تا زمانی که "نظم" در حمص بوجود آید، حملات در این شهر ادامه پیدا خواهد کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر