۱۳۹۰ بهمن ۱۰, دوشنبه

خشم عربستان از اظهارات یکی از نزدیکان خامنه ای


 در اتحادیه بین‌المجالس اسلامی، هیات پارلمانی عربستان در اعتراض به صحبت‌های اکبر ناطق‌نوری که این کشور را متهم به ظلم و رواج نابرابری کرد، جلسه را ترک کردند. روابط ایران و عربستان به یکی پرتنش‌ترین دوران خود رسیده است.
اعضای هیات پارلمانی عربستان سعودی در اعتراض به سخنان علی‌اکبر ناطق‌نوری، جلسه اتحادیه بین‌المجالس اسلامی را ترک کردند.
وبسایت «خبرآنلاین» با اعلان این خبر نوشته است که علی‌اکبر ناطق‌نوری، نماینده و رئیس سابق مجلس شورای اسلامی که بنیان‌گذار اتحادیه بین‌المجالس اسلامی است در سخنان خود عربستان را متهم به «اشاعه ظلم و نابرابری» کرد.
علی‌اکبر ناطق نوری در بخشی از سخنان خود گفته است:«چه شد مدینه النبی که قرار بود مظهر عدالت، پایگاه عدل و برابری باشد در کمتر از یک دوره صدساله تبدیل به محل استقرار ظلم و نابرابری شد؟»
ناطق‌نوری که در حال حاضر سمت ریاست دفتر بازرسی آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارد، گفته است اگر مسلمانان از نقاط ضعف و لرزش‌های تاریخی خود درس نگیرند، در مرحله فعلی باقی خواهیم ماند.
او تاکید کرده است:«به عنوان فردی که در یکی از مهم‌ترین انقلاب‌های قرن اخیر حضور جدی داشته‌ام و برای مدت‌ها رئیس مجلس ایران بوده‌ام، می‌گویم ملتی که از تاریخ خود درس نگیرد، با خطرات مکرر مواجه خواهد شد.»
هیئت پارلمانی عربستان سعودی در اعتراض به صحبت‌های علی‌اکبر ناطق‌نوری جلسه را ترک کرده و جو جلسه برای دقایقی متشنج شده است.
علی‌اکبر ناطق‌نوری همچنین مقاومت‌های مردم لبنان و فلسطین را در "نتیجه‌ی آموزه‌های انقلاب اسلامی در ایران" دانسته و گفته بود انقلاب اسلامی است که الهام‌بخش بسیاری از مردم منطقه در مقاومت‌ها و مبارزه‌های خود علیه نظام‌های ظالم شده است.
این انتقاد علی‌اکبر ناطق‌نوری در شرایطی مطرح می‌شود که در هفته‌های گذشته تنش میان دولت عربستان و جمهوری اسلامی ایران بالا گرفته است و روابط این دوکشور به نقطه‌ای بحران‌آمیز رسیده است.

اوج‌گیری تنش‌های میان عربستان و جمهوری اسلامی
عربستان سعودی در سال‌های گذشته نگران قدرت‌گیری جمهوری اسلامی و تلاش ‌آن به شکل‌دهی "هلال شیعی" در منطقه بوده است. این نگرانی بیش از همه خود را به صورت رقابت‌ها و چالش‌های دو کشور در صحنه سیاسی عراق، لبنان، بحرین و سوریه نشان داده است. برنامه هسته‌ای ایران نیز از سوی عربستان با نگرانی بسیار دنبال می‌شود. در هفته‌های اخیر عربستان در هماهنگی با تحریم کشورهای غربی علیه ایران اعلام کرده است که تولید روزانه نفت خود را افزایش خواهد داد تا کاهش صادرات نفت بعد از تحریم ایران جبران شود.
علی النعیمی، وزیر نقت عربستان سعودی گفته بود که ظرف ۹۰ روز این کشور تولید نفت خود را می‌تواند به میزان لازم برای جبران کاهش صادرات نفت ایران برساند و گفته بود:«تنها کافی است شیر فلکه‌ها را باز کنیم و تولید را به میزان لازم برسانیم.»
پیش از این نیز در فوریه ۲۰۱۱ وزیر امورخارجه‌ی عربستان در نشستی با هیلاری کلینتون گفته بود:«خطر ایران راه‌حل‌های فوری‌تری از تحریم‌های اقتصادی ایران می‌طلبد.» سعود الفیصل بعدتر مدعی شده بود که منظور او از این صحبت‌‌ها احتمال حمله نظامی به ایران نبوده است.
.هفتم بهمن ماه ۱۳۹۰ نیز آیت‌الله علم‌الهدی، خطیب نمازجمعه مشهد در خطبه‌های خود مدعی شد که ایران می‌تواند کشتی‌های عربستان سعودی در تنگه هرمز را محاصره کند.
از سوی دیگر حمایت جمهوری اسلامی ایران از سوریه، موضوع دیگری است که اختلاف میان عربستان و ایران را تشدید کرده است. عربستان سعودی نیز به همراه دیگر کشورهای عضو اتحادیه عرب، ناظران خود را از سوریه بیرون کشید و در ماه‌های اخیر از خشونت‌ها و کشتارهای رژیم بشار اسد انتقاد کرده است.
عربستان سعودی به همراهی قطر دو کشور عربی هستند که برای حل بحران سوریه خواهان دخالت و کمک از سازمان ملل متحد شده بودند. الفیصل، وزیر امور خارجه‌ی عربستان در ماه دسامبر ۲۰۱۱ جمهوری اسلامی ایران را متهم به حمایت و کمک‌های تسلیحاتی به رژیم بشار اسد کرده بود.
رادیو آلمان:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر