"شناختن حق آگاهی از حقیقت و برخورداری از عدالت در مرکز اقدام های لازم برای پایان دادن به مصونیت در برابر نقض فاحش حقوق بشر است... با احترام به این حق و رعایت آن باید افراد را متوجه کرد که موارد نقض حقوق بشر برای مدتی طولانی پنهان نمی ماند."
بان کی مون ، دبیرکل سازمان ملل متحد روز ۲۱ دسامبر سال ،۲۰۱۰ مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز ۲۴ مارس را روز جهانی حق آگاهی از نقض فاحش حقوق بشر و حرمت به کرامت انسانی اعلام کرد.
علت این اقدام برآوردن هدف های زیر بود:
۱ـ حرمت گذاری به خاطره قربانیان نقض مستمر و فاحش حقوق بشر و تاکید بر اهمیت حق آگاهی از واقعیت و برخورداری از عدالت؛
۲ـ تجلیل از کسانی که جان خود را بر سر مبارزه برای بهبود و حمایت از حقوق بشر برای همه افراد بشر نهاده اند؛
۳- و بویژه ، قدردانی از ارزش ها و اقدام های مهم اسقف اسکار ارنولفو رومرو ، اهل ال سالوادور، که در ۲۴ مارس ۱۹۸۰ به خاطر افشاگری درباره نقض حقوق بشر علیه آسیب پذیرترین اقشار جامعه و دفاع اصولی از ارزش حیات و ارتقای کرامت انسانی، و مخالفت با اشکال گوناگون خشونت ، به قتل رسید.
مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه ای که به این مناسبت صادر کرد از همه کشورهای عضو ، سازمان های بین المللی ، نهادهای جامعه مدنی و تک تک افراد بشر خواسته است که این روز جهانی را، آن گونه که شایسته است، گرامی بدارند.
حق آگاهی از حقیقت ابتدا به موارد مفقود شدگان و ناپدید شدگان و حق آگاهی خانواده های آنان از واقعیت سرنوشت آنان بود. اما اکنون بی آن که اهمیت این حق در محاق قرار گیرد، دامنه اطلاق آن گسترش یافته و دیگر موارد نقض فاحش حقوق بشر را نیز در بر می گیرد.
صدای آمریکا :
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر