۱۳۹۱ خرداد ۲۴, چهارشنبه

مواضع متفاوت ایران در دیدار با وزیر خارجه روسیه


سعید جلیلی، سرپرست گروه مذاکره کنندگان هسته‌‎ای ایران در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه از عملکرد کشورهای ۱+۵ در مذاکرات هسته‌ای ابراز تاسف کرده و "راهبرد فشار علیه ایران را بی منطق و غیرقانونی" توصیف کرد.
دیدار نماینده رهبر و دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران با آقای لاوروف در ادامه سفر یک روزه وزیر خارجه روسیه به تهران در روز چهارشنبه ۲۴ خرداد (۱۳ ژوئن) انجام شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای جلیلی درباره مذاکرات ایران با کشورهای ۱+۵ ،"عدم پایبندی طرف مقابل را به برگزاری نشست‌های کارشناسی" تاسف بار توصیف کرد و گفت امیدوار است گروه ۱+۵ آمادگی ورود به بحث جدی درباره پیشنهادهای ایران را که به عنوان دستور کار با خانم اشتون توافق شده، پیدا کند."
آقای جلیلی راهبرد فشار علیه ایران را "بی منطق و غیرقانونی" خواند و گفت: "ایران به همکاری با آژانس در چارچوب پادمان ادامه می‌دهد و بر تثبیت حقوق خود به ویژه حق غنی سازی اورانیوم اصرار دارد."
این در حالی است که علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران ساعاتی قبل از دیدار لاوروف و جلیلی گفته بود که جهت گیری هر دو طرف در مذاکرات ایران و ۱+۵ تا کنون صحیح بوده است.
او در دیدار با آقای لاوروف ضمن ابراز امیدواری درباره آینده و پیشرفت مذاکرات مسکو "در جهت سازنده" گفت: " البته موضوع پیچیده است و باید با صبر و حوصله و سعه صدر و تحمل با این موضوع برخورد کرد."
آقای لاوروف نیز تاکید کرد که معتقد است طرف ایرانی در مذاکرات ۱+۵ برای یافتن راه‌حل‌هایی که منجر به پیشرفت در زمینه هسته‌ای شود، تلاش می‌کند.
همچنین به گزارش واحد مرکزی خبر، سرگئی لاوروف در پاسخ به سوالی درباره تحریم‌هایی فراتر از تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران گفت : "ما مخالف تحریم‌های یکجانبه علیه ایران یا هر کشور دیگری هستیم و آن را خلاف مقررات سازمان ملل متحد می‌دانیم و هر اقدامی را در این زمینه رد می‌کنیم."
با نزدیک شدن موعد اجرایی شدن تحریم‌های جدید مصوب اتحادیه اروپا و آمریکا علیه ایران، مذاکره‌کنندگان هسته‌ای تحت فشار بیشتری هستند.
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران از روز ۲۸ ژوئن و تحریم‌های مصوب اتحادیه اروپا از روز اول ژوئیه امسال اجرایی خواهند شد.
قرار است دور تازه مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در روزهای ۱۸ و ۱۹ ژوئن (۲۹ و ۳۰ خرداد) در مسکو برگزار شود. دور پیشین این گفت‌وگوها در روزهای سوم و چهارم خرداد (۲۳ و ۲۴ ماه مه) در بغداد برگزار شد.
'مواضع مشترک دو کشور درباره بحران سوریه'
وزرای خارجه دو کشور ایران و روسیه همچنین در اظهارنظرهای جداگانه‌ای اعلام کردند که مواضع دو کشور در قبال مساله سوریه به هم نزدیک است و در این زمینه اشتراکات زیادی دارند.
بر اساس گزارش‌ها، آقای لاوروف با رد اظهارات اخیر هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا درباره کمک نظامی مسکو به حکومت سوریه گفت: "ما به سوریه سلاح هایى که علیه غیر نظامیان استفاده شود نمى فروشیم، بر خلاف آمریکایى ها که به طور مکرر به منطقه خلیج فارس اسلحه می‌فروشند، از جمله محموله اخیرى که به منطقه فرستادند."
یک روز پیش و در پی استفاده دولت سوریه از هلیکوپترهای مجهز به تیربار علیه مخالفان، خانم کلینتون نسبت به کمک‌های نظامی مسکو به دولت بشار اسد ابراز نگرانی کرده بود.
روسیه که از دولت سوریه حمایت می کند همچنین از ایران خواست در پایان دادن به بحران سوریه نقش "کلیدی" داشته باشد.
آقای لاوروف پیش از این با ابراز نگرانی از وضعیت سوریه اعلام کرده بود که روسیه اجازه نخواهد داد شورای امنیت سازمان ملل متحد استفاده از نیروی نظامی برای حل‌ و فصل اوضاع در سوریه را تصویب کند.
تاکنون نشست‌هایی تحت عنوان "دوستان سوریه" با حضور کشورهای اروپایی، اعضای اتحادیه عرب و نمایندگانی از مخالفان بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه برگزار شده است، اما در این نشست‌ها نمایندگان ایران، روسیه و چین که از متحدان دولت سوریه خوانده می‌شوند، حضور نداشته‌اند.

بی بی سی : 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر