خبرآنلاین: سایت وزارت اطلاعات در گزارشی به بررسی مصادیقی از تحریمهای غرب و در راس آن امریکا در ابعاد سیاسی و امنیتی و راهکارهای مقابله ای ایران با این تحریمها پرداخته است.در این گزارش آمده است؛
* همان طور که انتظار میرفت بعد از انتخاب مجدد باراک اوباما موج جدیدی از تحریمها علیه ملت ایران توسط استکبار جهانی در حال شکل گیری است که طلیعه آن در تحریم چند مقام ایرانی هویدا گشت. این درحالی بود که برخی ساده لوحانه تصور میکردند با حضور مجدد دمکراتها در کاخ سفید میتوان نسبت به تغییر سیاستهای تحریمی در آمریکا خوشبین بود. غافل از این که دشمنی استکبار با ملت ایران و روحیه سلطهطلبی و زیاده خواهی استکبار در جهان به پرچمداری فراماسونرهای آمریکایی و لابیهای صهیونیستی علیه ملتهای مظلوم و آزادیخواه، سیاستی بنیادی و استرتراتژیک برای غرب بوده که تغییر افراد و احزاب در سکان داری دولت هایشان نمیتواند تغییری در آن ایجاد نماید.
* از سوی دیگر مبارزات حق طلبانه ملتهای ستم دیده در دنیا نشان از عزم اراده و پولادین مردمی دارد که تلاش دارند با قامتی استوار و مبارزهایی خستگیناپذیر در تمامی ابعاد ، ضعف و ذبونی ستم کاران عالم را بیش از پیش آشکار سازند. پرچمدار مخالف با استکبار در نزد تمامی آزادیخواهان عالم، امروزه به حق و درستی ملت ایران و انقلاب اسلامی است. انقلابی که پرچم ناب اسلام محمدی (ص) را برافراشت و به صدق و درستی تحت رهبری و زعامت ولی خود تاکنون بیش از سی سال است که در تمامی عرصههای نظامی ، اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی با زیاده خواهان دنیا و جنگ افروزان علیه بشریت دست و پنجه نرم کردهاند و به همت مردم مسلمان و انقلابیاش و به گواه همه آزاد اندیشان تاکنون توانسته است با مقاومتی پر افتخار درس ،آزادگی و استواری را به تمامی مردم دنیا بدهد تا آن را سرلوحه انقلاب خود در طی دهه اخیر در سراسر دنیا قرار دهند که نمونههای آن را باید در بیداری اسلامی در خاورمیانه و کشورهای این منطقه جستوجو کرد .
*اما افزایش موج تحریمها امری جدید نمیباشد، زیرا به دنبال مقاومت خستگی ناپذیر مردم ایران علیه زورگوییهای آمریکا و غرب ، استکبار و لابی صهیونیستها را بر آن داشت در ادامه تحریم واردات نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا در ژوئیه سال جاری میلادی ، که دارای جهت گیری اقتصادی بود این بار تحریمهایی از بعد امنیتی- سیاسی و فرهنگی را بر ملت ایران تحمیل نماید.آمریکا که سر منشا هرگونه فساد میباشد این بار نیز برای کم کردن فشار احزاب مخالف دولت حاکم در کاخ سفید به خصوص در کنگره و سنا تصمیم به اجرای تحریم اخیر گرفت.
*شناخت چگونگی این تحریمها و آشنایی با چند و چون آنها میتواند چهره خبیث و ظالمانه شیطان بزرگ را بیش از پیش آشکار ساخته و از یک سوی نشان دهد استقامت و پایداری مردم ایران در مقابل این تحریمها توانسته است برگ زرینی در تاریخ ملت ایران بیافزاید و از سوی دیگر استکبار را وادار نموده برای مقابله و پایمال کردن حقوق مردم ایران در بهرهبرداری صلحآمیز هستهای، انواع و اقسام تحریم را بر ملت ایران تحمیل نماید. غافل از اینکه ملت شهید پرور ایران که با تکیه با الطاف الهی با موفقیت و سربلندی توانست در عین مظلومیت خود هشت سال جنگی تحمیلی را پیروزمندانه اداره و خاتمه دهد، این بار نیز خواهد توانست این جنگ جدید اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را نیز با همان اراده واستقامت جنگ تحمیلی ، پیروزمندانه اداره و انشاالله خاتمه نماید.
این گزارش در ادامه به بیان مصادیقی از روشهای تحریم در ابعاد سیاسی – امنیتی پرداخته است.
استکبار به سرکردگی آمریکا با هدف ایجاد موج جدید فشارهای سیاسی – امنیتی علیه دولت جمهوری اسلامی و به منظور ارعاب و تضعیف موقعیت بین المللی ایران دست به سلسله اقداماتی از جمله موارد زیر نمود:
- در رقابتهای انتخابات اخیر در آمریکا ، در حالی که کاندید حزب جمهوری خواه پرونده هسته ای ایران را بزرگترین شکست اوباما بر میشمرد در مصاحبهای تصریح کرد: « بزرگترین خطری که در برابر آمریکا و جهان قرار دارد، همچنان یک ایران هستهای است». این رقیب تندروی اوباما تاکید داشت : « آمریکا باید به شکل جدیتری گزینه نظامی علیه ایران را مدنظر داشه باشد؛ زیرا ، در غیر این صورت ایران از مسیر برنامه خود دست برنخواهد شد.»
وی معتقد بود اوباما در اعلام آمادگی برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران اشتباه کرده و در اعمال تحریمهای فلج کننده علیه اقتصاد ایران نیز تاخیر داشته است. اما اوباما از خط مشی چهار ساله خود در برابر ایران مبنی بر تحریم های اقتصادی و فرهنگی و سیاسی – امنیتی دفاع میکرد و بر موفق بودن آن تاکید داشت.
- درست پس از آن موفقیت خیره کننده جمهوری اسلامی ایران در میزبانی از سران جنبش عدم تعهد و تاثیر گذاری مثبت آن بر جو حاکم بر افکار عمومی دنیا ، دولت کانادا، با دستآویز قرار دادن تهدید امنیت جهانی توسط ایران و ایراد این اتهام واهی که ایران صلح جهانی را به خطر انداخته است، اقدام به تعطیلی سفارت خود در تهران نمود و طی اولتیماتومی، کارکنان سفارت ایران را در اوتاوا ، اخراج کرد. اقدامی که موجب شادی صهیونیستها شد و نخست وزیر رژیم صهیونیستی « بنیامین نتانیاهو » از تصمیم دولت کانادا و قطع ارتباط تهران – اوتاوا استقبال کرد و آن را عملی شجاعانه دانست. به دنبال آن وزارت امور خارجه آمریکا نیز ضمن ابراز همصدایی با کانادا درباره ایران اعلام کرد: «ایالات متحده میخواهد همه کشورها برای منزوی کردن ایران به واشنگتن بپیوندند».
- صهیونیستها که همواره، بر نظامی بودن فعالیتهای هستهای ایران تاکید میکنند، و آن را تهدیدی جدی علیه خود و امنیت منطقه تلقی میکنند، توسط نخست وزیر رژیم غاصب صهیونیستی خواستار حمله نظامی به ایران شدند. در این راستا، مقامات صهیونیستی اعلام کردند در صورت ادامه وضع موجود، تاسیسات هستهای ایران را هدف حمله نظامی قرار خواهند داد. در گام بعدی، آنان برای فراهم شدن اقدام نظامی علیه ایران از دولت اوباما خواستند خط قرمزی را برای فعالیت ایران در نظر بگیرد؛ به طوری که در صورت عبور جمهوری اسلامی ایران از این خط ، دست به اقدام نظامی علیه ایران زده شود. این خواسته آنقدر احمقانه تلقی شد که آمریکائیان هیچ توجه جدی به آن نشان ندادند و قویاً ، به ضرورت تشدید فشارهای غیر نظامی علیه ایران تاکید نمودند.
- یکی دیگر از روشها و اقدامات تکراری استکبار علیه ایران طی یک دهه اخیر تحت فشار قرار دادن ایران در موضوع فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران است . موضوعی که تکرار آن به سریالی از پیش تعیین شده و قابل پیشبینی تبدیل شده است . در حالی که ایران بارها به انحا مختلف به صورت رسمی و غیر رسمی اعلام نموده از فعالیتهای صلح آمیز هستهای خود دست بر نداشته و بر نخواهد داشت، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مجدداً به طرح این اتهام که ایران فعالیتهایی برای پاک سازی آثار برخی فعالیتهای هستهای در سایت پارچین انجام داده، پرداخت و به صورت تکراری ایران را به انجام دادن فعالیتهای مشکوک در سایت نظامی پارچین متهم نمود و در حالی که ایران بارها به بازرسان آژانس اجازه بازرسی و بازدید از تاسیسات هستهای ایران را داده است ، از جمهوری اسلامی ایران خواست به بازرسانش اجازه دهد از سایت پارچین بازرسی کنند. وی اعلام کرده که چنین فعالیتهایی بر توان آژانس برای بازرسی درست تاثیر نامطلوب میگذارد. در گزارش 9 شهریور ماه آژانس، مجددا به گسترش فعالیتهای هستهای ایران پرداخته شده و در قطعنامه جدید شورای حکام نیز ، باز هم ادعاها و نگرانیهای سابق تکرار شده است.
- در حالی که مخالفان دولت قانونی و حاکم بر سوریه دست به وحشیانهترین اقدامات علیه غیر نظامیان سوری میزنند، شاهد افزایش فشارهای بینالمللی علیه دولت بشار اسد بوده و به موازات آن، دولتهای غربی، جمهوری اسلامی ایران را مورد آماج انتقادات خود مبنی بر حمایت از دولت سوریه قرار داده اند و جمهوری اسلامی ایران را متهم مینمایند که از رفتارهای خشونت آمیز ارتش سوریه پشتیبانی میکند.
مصادیقی از روشهای تحریمی در ابعاد اقتصادی:
از آنجا که آمریکا و لابیهای صهیونیستی میدانند از فشارهای سیاسی – امنیتی خود بر ایران هیچ طرفی نبستهاند، تلاش نمودند به موازات فشارهای دیپلماتیک و تبلیغاتی از طریق اقتصادی و از ممکنترین حربه ها برای فلج کردن اقتصاد ایران بهره برداری نمایند، این موج جدید تحریم، بیشتر با نگاه کنترل مجاری خنثی سازی تحریمها از سوی ایران توسط غرب و آمریکا و متحدانش صورت میگیرد. با بررسی این نگاه میتوان به خوبی دریافت که ایران به نحوه مطلوبی توانسته است هرگونه تحریم در ابعاد اقتصادی، سیاسی ؛ امنیتی و فرهنگی علیه خود را اداره نموده و به نحوی تحریم را به سخره بگیرد .
این نکته قابل ذکر است که اشاره به مصادیقی از انواع تحریمهای اقتصادی از آن جهت مورد توجه قرار می گیرد که با بررسی آن میتوان دریافت اقتصاد جهانی و سیستمهای مالی حاکم بر دنیا به راحتی قابل دور زدن و یافتن راه کارهای برون رفت از این نوع تحریمهاست و در حقیقت سستی و بیهودگی هرگونه تحریم اقتصادی را عملا در شرایط کنونی دنیا امری غیر ممکن نموده است و طبق مثلی معروف تحریم اقتصادی در دنیای امروز یعنی «آب در هاون کوبیدن است».
شروع تحریمهای اقتصادی جدید را باید از آگوست سال میلادی جاری دانست . دراین ماه کنگره آمریکا بسته تحریمی جدیدی علیه ایران را مصوب کرد که در آن بر فعالیت بانکها ، بیمهها و شرکتهایی که به نحوی در دورزدن تحریمها از سوی ایران به جمهوری اسلامی ایران کمک میکنند، تمرکز شده بود. هدف از این اقدام شناسایی و متوقف سازی شرکتهای همکار با ایران است. افزون بر آن، آمریکا و غرب تلاش دارند از همکاری برخی دولتها با ایران به منظور دور زدن تحریمها جلوگیری به عمل آورند. از جمله اقداماتی که در این راستا صورت گرفته است، موارد زیر درخور توجهاند :
- فشار دولتی بر بانک انگلیسی «استاندارد چارتر » با حکمی از سوی «یک دادگاه در نیویورک » که این بانک را مشمول جریمه نقدی کرد.
- متهم شدن بانک «اچ سی بی سی » به پول شویی برای عوامل وابسته به ایران .همچنین، شایع شد، این بانک به همراه بانک «استاندارد چارتر » که هر دو در دبی دارای شعبه هستند بر اثر فعالیتهای مرتبط با مشتریان ایرانی سودهای کلانی بردهاند.
- متهم کردن بانک «الف» در عراق به انتقال دلار به ایران
- متهم کردن بانکهای ارمنستان مثل «اکابا کرویت اگریل» به نقض تحریم علیه ایران
- متهم کردن دویچه بانک در مقام بزرگترین موسسه مالی خصوصی در آلمان به دور زدن تحریمهای ایران. همچنین موسسات و بانکهای دیگری از جمله «کوموز بانک»، «اچ وی بی»، «یوفکروویت»(ایتالیا) و« اچ اس بی سی» مشمول تحقیق شدند؛ همچنین، بانک« اینستاسن پائولو» ایتالیا نیز مشمول پرداخت جریمه شد.
- برخی بانکهای چینی، به پوشش نقل و انتقالات مالی، برای ایران متهم شدند؛ همچنین ، برخی بانکهای لبنانی نیز به اتهام همکاری با حزب الله زیر فشار قرار گرفتند.
مصادیق فوق در حالی روی دادهاند که در مطبوعات کشورهای غربی ، بارها از برخی کشورها مثل عراق، چین، هند ، مالزی، ارمنستان و برزیل ؛ به منزله کشورهایی یاد میشود که پتانسیلهای بسیاری برای همکاری با ایران دارند . این مطبوعات اذعان دارند: احتمال زیادی وجود دارد که برخی اتباع حقوقی یا حقیقی کشورهای یاد شده در نقض تحریمها مشارکت کنند. افزون بر موارد یاد شده، غرب، ایران را نیز متهم نمود که برای دور زدن تحریمها از پرچم کشورهای ثالث برای کشتیهای خود استفاده میکند. «تانزانیا » و «سیرالئون » از جمله کشورهاییاند که به چنین اقدامی محکوم شدهاند.
و آخرین مصداق، آمریکا با ادعای واهی مبنی بر این که دولت ایران با پوشش کمکهای انسان دوستانه اقدام به ارسال تسلیحات به سوریه مینماید 117 هواپیمای ایرانی را مشمول دایره تحریم خود نمود است.
موارد فوق از جمله رویدادهای مهمیاند که طی شش ماه گذشته، در زمینه اجرای تحریمها علیه ایران رخ داده است. این فشارها در حالی ادامه دارند که دولتهای غربی با توجه به بی اثر بودن تحریمها ، همچنان به گسترش و تعمیق مجازاتهای اقتصادی علیه ایران میاندیشند. حتی برخی از سناتورهای آمریکا و همچنین، برخی دولت مردان اتحادیه اروپا اعلام کردند که با توجه به بی اعتنایی ایران به الزامات بینالمللی (بخوانید زورگویی های استکباری ) لازم است تحریمهای جدیدتری علیه این کشور وضع شود. آنها همچنین با اذعان به بی اثر بودن تحریمها چون هنوز افراد و بنگاههای مختلفی با ایران همکاری دارند که شناسایی نشدند ، بنا بر این باید کوشید راههای موثرتری برای مقابله با سیاست دور زدن تحریمها از سوی ایران پیدا کنند.
سیاست مقابلهای ایران :
از آنجا که در شرایط کنونی با توجه به روند تشدید تحریمها از سوی غرب، جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگی ناخواسته و تحمیلی دیگری از ابعاد اقتصادی و _ سیاسی و امنیتی با آمریکا و لابی صهیونیستی و متحدانشان شده است مناسب است تا آنجا که ممکن است برخی از اقدامات مقابلهایی ایران برای شکست تحریمها و فشارهای یاد شده را برشمریم:
1- دیپلماسی عمومی : در این چار چوب مهمترین رویداد که تمامی اقدامات دیپلماسی ایران در شعاع آن قرار گرفت برگزاری موفقیتآمیز کنفرانس کشورهای غیر متعهد در تهران بود. کنفرانسی که توانست فرصت بسیار مهمی برای جمهوری اسلامی ایران فراهم سازد تا مقامات جمهوری اسلامی ایران تلاش نمایند ضمن مشروعیت زدایی از تحریمهای بینالمللی علیه ایران از یک سو، افکار عمومی جهان را در همراهی باخط مشی تهران سوق دهند و از سوی دیگر دولتهای ثالث را به همکاری نکردن در اجرای تحریمها متقاعد نمایند. موضوعی که جمهوری اسلامی ایران توانست از آن به خوبی بهره برداری کند چرا که این کنفرانس با حضور نزدیک به 40 تن از سران کشورهای جهان و حضور چهرههای بینالمللی مثل « بان کی مون » ضربه سنگینی به سیاست غرب در منزوی سازی ایران وارد آورد. شرکت کنندگان نیز با ارزیابی مثبتی از میزبانی و ریاست ایران برجنبش، تهران را ترک کردند. دراین کنفرانس، مقامات جمهوری اسلامی ایران با نشان دادن حقانیت و مظلومیت ایران در فعالیتهای صلحآمیز هستهای عملکرد موثر و موفقی داشتند و باعث شدند مشروعیت بسیاری از تحریمهای غرب به چالش کشیده شود.
2- ادامه روند دور زدن تحریمها : آنگاه که تحریمها چهره خود را نمایان ساخت ، دور زدن این تحریمها از طریق ساز و کارهای مختلف در دستور کار قرار گرفت ، موضوعی که حتی موجب نگرانی رسانههای استکبار شده و بارها و بارها نگرانی خود را از این موضوع اعلام کردهاند. موفقیتآمیز بودن این ساز وکارها علیرغم شناسایی برخی اندک از بانکها و موسسات طرف معاملات تجاری ایران ، هنوز کارایی خود را داشته و نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران از شگردهای متنوعی برای خنثی سازی تحریمها استفاده میکند. شگردهایی که هنوز بسیاری از آنها برای دولتهای غربی ناشناخته باقی ماندهاند. این موضوع هزینههای غربیها را در اعمال تحریمها علیه ایران به شدت افزایش داده است.
3- تاکید بر استمرار مقاومت : برای کاهش وابستگی اقتصادی و تقویت بنیانهای اقتصادی کشور روی آوردن به استراتژی مقاومت امری ضروری و گریز ناپذیر است. این در حالی است که تاکید بر استراتژی مقاومت باعث خواهد شد وابستگی اقتصادی ایران کاهش یابد و بنیانهای استقلال اقتصادی آن تقویت گردد. استقلال اقتصادی در واقع، مکمل همان استقلال سیاسی است که جمهوری اسلامی از زمان انقلاب اسلامی تاکنون برآن تاکید داشته است. در صورت تحقق این هدف، گشایش جدیدی در موقعیت بینالمللی ایران فراهم خواهد شد. همانطور که جنگ تحمیلی به فرموده امام راحلمان (ره) دارای برکات فراوانی برای مردم و انقلاب اسلامی بود ، تحریمها و فشارهای جدید نیز بایستی تبدیل به فرصتی بزرگ شود و آنهم مقاومت فعالانه است. تردیدی نیست که تحریمها به شکلهای مختلف، بر اقتصاد و موقعیت بینالمللی ایران میتواند تاثیر گذار باشد ؛ اما همانطور که رهبر معظم انقلاب (مد ظله العالی) اشاره دارند ، ایران در یک پیچ تاریخی است و اگر بتوانیم با تکیه بر استراتژی مقاومت آنرا با سلامت طی کنیم به دستآوردهای بزرگی خواهیم رسید .
نتیجه گیری:
طی شش ماه گذشته همزمان با فشارهای سیاسی – امنیتی برای ارعاب، و منزوی سازی و تضعیف ایران توسط آمریکا و غرب، اتحادیه اروپا اقدام به تحریمهای نفتی علیه ایران نمود ، اقدامی که سپس با تلاشهای غرب بر کنترل اجرای دقیق و صحیح تحریمها با جلوگیری از همکاری کشورها، بانکها ، شرکتها و افراد ثالث برای دور زدن تحریمها توسط ایران متمرکز بوده است، استمرار یافت. در این راستا، تلاش شده عوامل همکاری کننده با ایران شناسایی و مجازات شوند.
علیرغم تمامی تلاشهای غرب در تحریم و منزوی نمودن ایران ، و جنگ طلبی مخالفان تندرو علیه ایران و بیتوجهای جمهوری اسلامی ایران به تحریمها و فشارهای اقتصادی و سیاسی و تهدیدهای نظامی غاصبان فلسطین، شاهد آن هستیم که در مطبوعات و رسانههای غربی، تحلیلهای مختلفی مبنی بر پیشرفت آتی وضعیت به نفع ایران وجود دارد؛ زیرا ، جمهوری اسلامی ایران میکوشد تحریمهای جدید را به فرصتی بزرگ و تاریخی برای تحکیم مبانی استقلال خود تبدیل کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر