دویچه وله : آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان پس از دیدار با نخست وزیر هند تاکید کرد که هر دو کشور با دستیابی ایران به سلاح اتمی مخالف هستند. او میگوید دولت آلمان از بینتیجه ماندن مذاکرات هستهای در آلماتی "دلسرد و نگران" است.
صدراعظم آلمان روز پنجشنبه (۱۱ آوریل/ ۲۲ فروردین) پس از دیدار با نخست وزیر هند، مانموهان سینگ همراه او در برابر خبرنگاران قرار گرفت و درباره روابط دو کشور و نگرانیهای مشترک، از جمله در مورد فعالیتهای مناقشهبرانگیز هستهای جمهوری اسلامی سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری آلمان آنگلا مرکل میگوید از این که مذاکرات هستهای ایران و نمایندگان ۱+۵ (پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان) در آلماتی قزاقستان بدون دست یافتن به نتیجه مشخصی به پایان رسیده بسیار "دلسرد و نگران" است.
تاکید بر یافتن راه حل مسالمتآمیز
سینگ روز چهارشنبه همراه با یک هیئت بزرگ سیاسی و تجاری وارد برلین شد. هند و آلمان روابط سیاسی و تجاری گستردهای دارند که از ماه مه سال ۲۰۱۱ با توافق بر سر برگزاری نشستهای دوسالانهی وزیران دو کشور ارتقاء یافته است.
نخست وزیر هند از ایران میخواهد به تعهدات بینالمللی خود در زمینه عدم گسترش سلاحهای اتمی پایبند باشد. این تعهدات از جمله شامل همکاریهای بیشتر و بهتر با بازرسان سازمان بینالمللی انرژی اتمی میشود.
به گزارش رویترز سینگ بر ضرورت یافتن یک راه حل سیاسی و مسالمتآمیز برای حل مناقشهی اتمی با ایران تاکید کرده است. روز چهارشنبه نیز وزیر خارجه هند، سلمان خورشید پس از دیدار با همتای آلمانی خود گیدو وستروله گفت: «گفتوگوها با ایران نباید متوقف شوند.»
هند به عنوان یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت و آهن از ایران با تشدید تحریمها علیه این کشور موافق نیست. خبرگزاری آلمان به نقل از سینگ ایران را چهارمین صادرکننده آهن به هند عنوان کرد.
هند دومین واردکنندهی نفت خام ایران است اما به خاطر تحریمها و عدم همکاری شرکتهای بیمه واردات خود را تا ۶۰ درصد کاهش داده. به گزارش رویترز سینگ میگوید که هند به دلیل وابستگی به واردات تمایلی برای همراهی بیشتر با تحریمهای غرب ندارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر