به گزارش بی بی سی فارسی، سوریه موافقت کرده است که تا پایان روز شنبه (۲۱ سپتامبر - ۳۰ شهریور) فهرست کاملی از سلاح های شیمیایی خود ارایه کند.
گمان میرود این کشور در مجموع حدود یک هزار تن مواد سمی در قالب سلاحهای شیمیایی در اختیار داشته باشد.
بنابر توافقی که میان روسیه و آمریکا و در پی آن پذیرش سوریه صورت گرفت، دمشق باید تا اواسط سال آینده میلادی، تمامی سلاح های شیمیایی حاوی گاز آرسنال را امحاء کند.
آمریکا، بریتانیا و فرانسه، دولت سوریه را متهم میکنند که ماه گذشته در یکی از مناطق حاشیه شهر دمشق از سلاحهای شیمیایی علیه مخالفانش استفاده کرده است.
در آن واقعه صدها نفر از جمله چندین کودک جان باختند.
با این حال، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در آخرین گفتگوی تلویزیونی خود گفت که دولت او مدارکی در دست دارد که نشان میدهد این مخالفان مسلح دولت بودهاند که از سلاحهای شیمیایی استفاده کردهاند.
روسیه، اصلیترین حامی دولت آقای اسد هم میگوید شواهد قابل توجهی دارد که نشان میدهد حمله شیمیایی از سوی مخالفان و به قصد تحریک صورت گرفته است.
دوشنبه گذشته، سازمان ملل متحد پس از بررسی شواهد و گزارش بازرسان خود تایید کرد که در حمله حوالی شهر دمشق از سلاح شیمیایی استفاده شده است.
همزمان شورای امنیت سازمان ملل متحد مشغول بررسی طرح خلع سوریه از سلاح های شیمیایی است.
در همین حال، در داخل سوریه، دو گروه از مخالفان که در روزهای گذشته با یکدیگر درگیر شده بودند، آتش بس اعلام کردند.
درگیری این دو گروه در حوالی شهر اعزاز، نگرانیها از بالا گرفتن اختلافات خونین در میان مخالفان مسلح دولت را افزایش داده بود.
برخی ناظران گفتهاند که با توجه به تحولات اخیر، به خصوص توافق آمریکا با خواست روسیه در خودداری از اقدام نظامی علیه سوریه، فشار روسیه بر بشار اسد برای کنارهگیری داوطلبانه میتواند زمینه مساعدی را برای خاتمه دادن به جنگ داخلی فراهم سازد بیآنکه زیرساخت تشکیلاتی و امنیتی حکومت سوریه منهدم شود؛ زیرا نابودی این زیرساختها، میتواند شرایط مساعد را برای پیشرفت و حتی تسلط اسلامگرایان و نیروهای جهادی ایجاد کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر