۱۳۹۲ اسفند ۱۹, دوشنبه

دیدار اشتون با نرگس محمدی، مادر ستار بهشتی و فعالان حقوق بشر خشم محافظه کاران را برانگیخت + عکس

کاترین اشتون اولین سفر خود به تهران را با دیدار با نرگس محمدی از فعالان حقوق زن و گوهر عشقی مادر ستار بهشتی یکی از زندانیان کشته شده در اوین آغاز کرد.
به گزارش بی بی سی، خانم اشتون در تهران به خبرنگار بی بی سی جهانی گفت ما از ابتدا در طرح موضعمان در خصوص حقوق بشر در ایران خیلی صریح بوده ایم.
خانم اشتون که ۵ فعال زن دیگر را نیز در ابتدای سفر خود به تهران ملاقات کرده است به خبرنگار بی بی سی گفت برای من به طور خاص خیلی مهم بود که هم زمان با روز جهانی زن از این زنان بشنوم از نظر آنها چطور می توان شرایط را تغییر داد.
خانم اشتون همچنین در بیانیه ای که در پایان سفر خود به تهران منتشر کرده به دیدار خود با فعالان زن در ایران اشاره کرده و گفته است: "کسی نباید تعجب کند که در سفر من تمرکز زیادی بر موضوع حقوق بشر بود، با فعالان زن درباره شرایط زنان در ایران گفتگو کردم؛ فعالیت‌هایی که از روزنامه‌نگاری تا کمک به پناهندگان افغان، بخش‌های مختلف جامعه مدنی را در بر می‌گیرد."
ستار بهشتی، کارگر ۲۳ ساله ای بود که به دلیل وبلاگ نویسی بازداشت شد و سپس در جریان بازداشت مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و جان داد.
خانم اشتون پیشتر نیز درباره وضعیت نرگس محمدی موضع گیری کرده بود.
در مهرماه ۱۳۹۰ هنگامی که نرگس محمدی ، نایب‌رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، به ۱۱ سال زندان محکوم شد کاترین اشتون با صدور بیانیه‌ای ابراز نگرانی کرد و گفت "با توجه به وضعیت سلامتی خانم محمدی او در زندان به امکانات پزشکی لازم دسترسی نخواهد داشت. و حکم زندان علیه نرگس محمدی را نشانه دیگری از تعقیب غیرعادلانه کسانی دانست که شجاعانه و با قاطعیت برای دفاع از حقوق بشر در ایران برخاسته‌اند."
حکم زندان خانم محمدی بعدها در دادگاه تجدید نظر به شش سال کاهش یافت و سرانجام حدود دو سال پیش به دلیل بیماری جدی با قرار وثیقه اجازه مرخصی و درمان خارج از زندان دریافت کرد.
----------------------------------
دیدار اشتون با نرگس محمدی و فعالان حقوق بشر خشم محافظه کاران را برانگیخت
کاترین اشتون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در سفری دو روزه‌ برای دیدار با مقامات ایرانی به تهران سفر کرده است، عصر روز شنبه به تهران وارد شد و پس از ورود به مدت دو ساعت با هفت فعال زن حقوق بشر، دیدار کرد.
به گزارش کلمه ، روزنامه وال استریت ژورنال روز شنبه در گزارشی نوشته بود که در این دیدار نرگس محمدی نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر ایران نیز حضور داشته است.
مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون روز یکشنبه با تایید این خبر در در صفحه توئیتر خود نوشت که خانم اشتون در هشتم مارس، روز جهانی زن، با هفت تن از فعالان زن مدافع حقوق بشر از جمله نرگس محمدی، دیدار کرده است.
اشتون پس از این دیدار گفت: من فکر می‌کنم برای من بسیار مهم است که سطح تمایل ایرانی‌ها برای همکاری را بسنجم و بتوانم درباره مسائلی که تقریبا برای تمام کشورهای اروپا مورد توجه و نگرانی است، بحث و گفت‌وگو کنم.
خبرگزاری آسوشیتدپرس پیشتر به نقل از منابع نزدیک به خانم اشتون گزارش داده بود که او در سفرش به ایران با نمایندگانی از جامعه مدنی دیدار خواهد کرد.
رسانه های محافظه کار ضمن انتشار این خبر نسبت به این دیدار اعتراض کردند و سایت فارس وابسته به سپاه ، این خبر را با تیتر «اشتون با محکوم فتنه دیدار کرد» منتشر کرد.
در آذر ماه گذشته نیز سفر هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا به تهران و دیدار اعضای این هیئت با نسرین ستوده، وکیل و حقوقدان، و جعفر پناهی، فیلمساز، با اعتراضات گسترده از سوی محافظه کاران روبرو شد.
هیئت پارلمانی اروپا در جریان سفرشان به ایران در جلسه‌ای در سفارت یونان، جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه را به نسرین ستوده و جعفر پناهی تحویل دادند.
تعدادی از نمایندگان محافظه کار مجلس، وزیران اطلاعات، کشور و امور خارجه به دلیل این دیدار احضار کردند.




 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر