نیروی دریایی آمریکا تدارکات مهمی را برای رویارویی با ایران آغاز کرده است. پنتاگون برای مقابله با قایقهای تندروی ایران چندین ناو را تجهیز کرده و شمار کشتیهای مینیاب در خلیج فارس را به دو برابر رسانده است.
آمریکا حضور نظامی خود در خلیج فارس را به صورتی آشکار تقویت کرده است. دریاسالار جاناتان گرینرت، فرمانده نیروی دریایی آمریکا با شرکت در سنای این کشور، آماری از تجهیزات و تدارکات ایالات متحده درخلیج فارس ارائه کرده است. دقت در جزییات این آمار نشان میدهد که آمریکا جمهوری اسلامی و تهدیدهای آن را بسیار جدی میگیرد.
در گزارش درباسالار گرینرت آمده که شمار قایقهای مینروب آمریکایی در خلیج فارس از ۴ به ۸ فروند افزایش یافته است. قرار است این قایقها در صورت بسته شدن تنگه هرمز نقشی کلیدی ایفا کنند. ۴ فروند هلیکوپتر از نوع "ام اچ ۵۳" نیز که در پایگاه آمریکا در بحرین مستقر هستند، باید در صورت لزوم برای مواجهه با مینها به کمک آمریکاییان بشتابند.
چند قایق کوچکتر هم که تعداد و نوع آنها قید نشده، عملیات مینروبی در خلیج فارس را پشتیبانی خواهند کرد. از طرف دیگر تمامی قایقهای آمریکایی در منطقه مجهز به اژدرافکنهای جدید خواهند شد.
در عین حال رزمناوها، ناوشکنها و سایر کشتیهایی که ناوهواپیمابر آمریکا در خلیج فارس را همراهی میکنند، به ابزارها و سنسورهای جدیدی مجهز خواهند شد تا به هر حمله احتمالی سریعتر و دقیقتر پاسخ دهند.
دریاسالار گرینرت در گفتگو با روزنامهنگاران در واشنگتن، قدرت پدافند نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس را به سلاحی تشبیه کرده که کالیبری بس بالا دارد. وی افزوده که با این همه، آمریکا شاید در محدوده خلیج فارس بیشتر به سلاح ساچمهای نیاز داشته باشد.
شتاب نیروی دریایی آمریکابه رغم این گفته به نظر نمیرسد که آمریکا نیروی دریایی ایران را دست کم بگیرد. شاهد این مدعا افزوده شدن سه ناوچه، دو رزمناو و سه زیردریایی به زرادخانه ضد موشکی و پدافند زمین به دریای آمریکاست که میتوانند از خاک یکی از متحدان آمریکا در منطقه به سوی اهدافی در خلیج فارس شلیک شوند.
به نظر میرسد که آمریکا برای تشدید حضور نظامی خود در خلیج فارس عجله دارد. این شتابزدگی میتواند بر این مبنا توجیه شود که از سوی ایران کوچکترین نشانی از تسلیم در طرحهای اتمی به چشم نمیخورد.
علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون سیاست خارجی ایران در مجلس روز یکشنبه ۲۸ اسفند ماه اعلام کرده که نمایندگان مجلس اجازه یک قدم عقبنشینی به دولت را در این زمینه نخواهند داد.
طبق اعلام رسمی ارتش آمریکا، قرار است چهارمین قایق یدکی مینروب از نوع "آونجر" در میانه ماه آوریل وارد آبهای خلیج فارس شود. این قایق ۱۳۰۰ تنی به دلیل وزن سنگین خود سرعت محدودی معادل ۱۴ گره دریایی دارد و به همین دلیل قرار است توسط یک کشتی باری به منطقه حمل شود.
هراس از قطعی شدن حمله نظامی اسراییل به ایران تنها مربوط به کارشناسان دفاعی نیست. اعضای کمیسیون "نیروهای مسلح" سنای آمریکا نیز که به سخنان دریاسالار گرینرت گوش میدادند، از چنین احتمالی ابراز بیم کردهاند. کارل لوین رییس این کمیسیون از حزب دمکرات نیز با ابراز نگرانی از چنین حملهای گفته است احتمال تهاجم نظامی اسراییل به تاسیسات اتمی ایران بسیار زیاد است.
دویچه وله :
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر