۱۳۹۲ خرداد ۱۰, جمعه

افزایش 58درصدی شاخص قیمت خوراکی‌ها

ایسنا : بر اساس آمار مرکز آمار ایران شاخص تورم در اسفندماه گذشته با افزایش بیش از 40 درصدی نسبت به سال 90 همراه بوده است.
طبق اعلام مرکز آمار ایران شاخص قیمت کالا و خدمات مصرفی در مناطق شهری کشور (شاخص تورم) در اسفند‌ماه 91 براساس سال پایه 81 به 601.4 رسید که نسبت به ماه قبل سه و نسبت به ماه مشابه سال قبل 40.6 درصد افزایش داشته است.
این درحالی است که میزان رشد شاخص قیمت کالا و خدمات مصرفی در مناطق شهری کشور در 12 ماه منتهی به اسفند‌ماه 91 (نرخ تورم) نسبت به 12 ماه منتهی به اسفند‌ماه 90 به 31.5 درصد رسیده است.
 افزایش 58.5 درصدی شاخص خوراکی‌ها
 در اسفند‌ماه سال 91 شاخص خوراکی‌ها، آشامیدنی و دخانیات به 895.6 رسید که نسبت به ماه قبل 6.7 درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل 58.5 درصد افزایش یافته است.
در این گروه شاخص‌های چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب‌ میوه با 4.5، دخانیات با 4.1، ماهی‌ها و صدف‌دار‌ها با 5.7، نان و غلات با 5.1، روغن‌ها و چربی‌ها با یک، محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده در جای دیگر با 4.1، قند و شکر و شیرینی‌ها با 1.4 درصد، گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن با 9.4، سبزی‌ها و حبوبات با 11.3، شیر، پنیر و تخم‌مرغ با 1.7، میوه و خشکبار با 2.9 درصد نسبت به ماه قبل با افزایش مواجه بوده است.

تحریمها؛ حلقه محاصره ولی فقیه تنگ تر می شود

آمریکا: حمایت‌ بی سابقه رژیم تهران از تروریسم جهانی
به گزارش بی بی سی فارسی، دولت آمریکا علی اصغر میرحجازی ، مدیر امنیتی – سیاسی دفتر خامنه ای را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کرده است.
در بیانیه وزارت دارایی آمریکا در مورد آقای میرحجازی آمده است: " او از نفوذ پشت صحنه اش برای تقویت عواملی در سازمان های اطلاعاتی در جهت سرکوب خشونت بار مردم ایران استفاده کرده است."
آمریکا در پی وقایع خشونت بار انتخابات سال ۲۰۰۹ در ایران، حداقل ۱۰ مقام جمهوری اسلامی از جمله محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات و محمد رضا نقدی، فرمانده سازمان بسیج را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کرده بود.
از سوی دیگر، وزارت دارایی آمریکا از مسدود کردن حدود دو میلیارد دلار از دارایی های ایران در سال ۲۰۱۲ خبر داده است.
این وزارتخانه با ارسال گزارش سالانه دارایی های تروریستی به کنگره از توقیف دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از دارایی های کشورهای حامی تروریسم یا سازمان های تروریستی در سال گذشته خبر داده است.

حمایت‌ بی سابقه رژیم تهران از تروریسم جهانی
آمریکا حکومت ایران را متهم کرد که حمایت‌هایش را از تروریسم جهانی به سطح بی‌سابقه‌ای در دو دهه اخیر رسانده است.
به گزارش رادیو فردا، این موضوع در گزارش سالانه وزارت خارجه امریکا درباره تروریسم که روز پنج شنبه منتشر شد، مطرح شده است.
در این گزارش آمده است که تشدید حمایت‌های دولتی ایران از تروریسم توسط نیروی قدس سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات و حزب الله لبنان انجام می‌شود.

همچنین در این گزارش، جمهوری اسلامی به مرتبط بودن با اقدامات تروریستی در جنوب شرقی آسیا، اروپا و آفریقا متهم شده است.

محسن رضایی: چرا حرف های من را سانسور می کنید

محسن رضایی با اشاره به "سیاست و امنیت" و "زندگی و اقتصاد" به عنوان دو بال ملت‌ها گفت: در جمهوری اسلامی بال سیاست و امنیت بزرگ شده اما بال زندگی و اقتصاد کوچک مانده است و من آمده‌ام تا این عدم توازن را حل کنم.
به گزارش ایسنا، این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با ذکر "یا اباالفضل" صحبت‌های خود را آغاز کرد و به گله‌ای از صدا و سیما پرداخت و گفت: آقایان در نوبت قبل، بخش‌هایی از صحبت‌های من را سانسور کردند. البته من تابع قانون هستم و یکی از دلایلی که به صحنه آمدم این است که قانون‌شکنی را در کشور کنار بگذاریم، اما این درست نبود که بعدا بگویند سانسور حرف‌های من به خاطر مسائل امنیتی بوده است.
وی با بیان اینکه "چرا مردم را محرم خود نمی‌دانیم؟" گفت: مگر انقلاب به دست همین مردم پیروز نشد؟ یکی از دلایلی که برای حل آن به صحنه آمده‌ام بازتعریف رابطه دولت و مردم است.
رضایی، انگیزه دیگر حضور خود در صحنه انتخابات را این‌طور توضیح داد که "در کشور ما پیشرفت‌های بسیار خوبی صورت گرفته و ایران تبدیل به قدرت بزرگی در منطقه شده است اما سرنوشت گوشت و مرغ و کره و روغن خوب نیست".
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "اگر ملت‌ها را به پرنده‌ای با دو بال تشبیه کنیم که یک بال آن سیاست و امنیت و بال دیگر زندگی و اقتصاد است"، گفت: در جمهوری اسلامی بال سیاست و امنیت بزرگ شده است اما بال زندگی و اقتصاد کوچک مانده است و من آمده‌ام تا این عدم توازن را حل کنم. البته از دیگر انگیزه‌های من برای حضور در صحنه، استفاده مناسب از اهرم‌های موجود در حوزه سیاست خارجی و البته مساله تحریم‌های اقتصادی است.
رضایی با بیان اینکه "به خاطر احساس خطر و احساس عقب‌ماندگی در کشور به صحنه آمده‌ام"، افزود: از بین 30 انتخاباتی که در جمهوری اسلامی انجام شده است، من فقط دو بار به صحنه آمده‌ام. پس همیشه این‌طور نبوده که بخواهم وارد سیاست شوم. بنابراین باید بگویم همیشه به دنبال رفع خطر هستم و چهار انگیزه من، اصلاح رابطه دولت و مردم، برطرف کردن عدم توازن اقتصاد و زندگی با امنیت و سیاست، استفاده از اهرم و پتانسیل‌ها در روابط خارجی و مساله تحریم‌های اقتصادی بوده است.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه "باید کاری کرد تا همه مردم به صحنه بیایند"، خاطرنشان کرد: باید برای مسیر حرکت خود برنامه داشته باشیم و من این برنامه‌ها را طراحی کرده‌ام که در سایت "ویکی‌رضایی" که به 30 هزار صفحه رسیده است و از طریق آن می‌توانم از نظرات نخبگان و اقشار جامعه بهره‌مند شوم، ارائه کرده‌ام و در حوزه سیاست خارجی نیز طرح‌ها و ایده‌هایی دارم.
وی در برابر این پرسش که "چگونه می‌خواهید در اقتصاد، انقلاب ایجاد کنید؟"، پاسخ داد: بحث چشم‌انداز و سیاست اصل 44 در کمیسیونی که من مسئول آن بودم تهیه شد و وقتی در سال 79 خدمت مقام معظم رهبری رفتم و خدمت ایشان عرض کردم که در تدوین سیاست‌های کلی یک گره داریم و آن این است که افق روشنی برای آینده نداریم و ایشان هم فرمودند مدت‌هاست که به این مساله فکر می‌کنند و پس از آن اقدامات لازم را در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تنظیم سند چشم‌انداز انجام دادیم و پس از آن سیاست‌هایی را نیز در حوزه فرهنگ و اقتصاد، مسائل اجتماعی و داخلی تدوین کردیم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه "نصف راه را رفته‌ایم اما بارش این آسمان کم است"، افزود: باید کاری کرد سند چشم‌انداز که می‌تواند محور اصلی انقلاب بزرگ اقتصادی شود، به اجرا دربیاید و در این راستا باید مدیریت در نهاد دولت را اصلاح کرد.
رضایی با تاکید بر اینکه "باید دولت و مردم سر جای خود قرار گیرند"، تصریح کرد: الان دولت یک پایش را روی صندلی مردم گذاشته است اما باید کاری کرد که هرکدام سر جای خود قرار بگیرند اما همه سر یک سفره قرار بگیرند. پس برنامه من این است که اقتصاد را از دولت، نیروهای مسلح و وزارتخانه‌ها بگیرم و وظیفه دولت‌ها این است که حالت نظارتی و حمایت کننده داشته باشد؛ چراکه حتی در جنگ که کار دولت‌هاست، ما از طریق مردم وارد عمل شدیم و نتیجه گرفتیم. بنابراین اعتقاد دارم با ورود مردم به صحنه اقتصاد و کنار کشیدن دولت‌ها و نظارت و حمایت از سوی دولت‌ها انقلاب اقتصادی به وجود می‌آید.

وی با بیان اینکه "پس از مردمی کردن اقتصاد، به دنبال تبدیل اقتصاد تک‌محصولی ایران به سوی اقتصاد چندمحصولی با تمرکز بر کشاورزی، صنعت، توریسم و تجارت و ... هستم"، افزود: امروز ستون اقتصاد ما نفت است که اگر قلدری مثل آمریکا آن را تکان دهد اسباب و وسایل کف خیابان می‌ریزد.

۱۳۹۲ خرداد ۹, پنجشنبه

خامنه ای و نهاد رهبری؛‪ ‬بزرگترین بازنده "انتخابات"

رادیو فردا، مهرداد لقمانی : مقامات جمهوری اسلامی در طول ۳۴ سال عمر این رژیم همواره در پی کوچک کردن دایره انتخاب مردم و حذف سلایق مخالف خود بوده‌اند، بزرگ‌ترین هراس سران رژیم از باز شدن فضای سیاسی در پی فشار جامعه مدنی و از دست دادن سکان رهبری و قدرت است، داشتن حق انتخاب، ذاتا برای  خودکامگان تنش‌آفرین و با بسته و یک‌دست شدن فضای سیاسی در تعارض است.

تمام تلاش رژیم ایران در قبضه قدرت و  بی‌خاصیت کردن انتخاب شهروندان از طریق تحمیل انتصابات و دون کردن منتخبین ملت است.

رهبر جمهوری اسلامی تا کنون نشان داده که هیچ علاقه و اعتقادی به نهادهای انتخابی و خرد جمعی نمایندگان مردم و شهروندان ندارد.

محدود کردن قدرت به خودی‌ها و راندن سلایق مخالف از «امکان کاندید شدن» گامی است برای نشاندن شخصی ضعیف بر مسند ریاست جمهوری و تلاش برای  مصادره و تفسیر قوانین بنابر میل خود، و در یک کلام، حذف آنچه از جمهوریت نظام باقی مانده است.

رژیم با دخالت گسترده و محدود کردن دامنه کاندیداها تلاش دارد انتخابات را از محتوا خالی کرده و مردم را ناامید و سرخورده از تاثیرگذاری، از صندوق‌های رای براند.

بزرگ‌ترین دشمن مشارکت گسترده شهروندان در انتخابات، سران جمهوری اسلامی و در راس آن، آیت‌الله علی خامنه ای است. رهبری جمهوری اسلامی «حضور» در پای صندوق را می‌خواهد ولی تاثیر‌گذاری شهروندان در اداره کشور را بر نمی‌تابد‪.‬ بنابراین ولو بر پایه رای سازی و تقلب آماری هم شده باید حضور «امت همیشه در صحنه» در پای صندوق‌های رای را شبیه‌سازی کرد تا توهم رهبر مبنی بر پشتیبانی توده‌ای از او و سیاست‌هایی که نتیجه فلاکت‌باری داشته‌اند، خدشه‌دار نشود.

بهره‌برداری از هم‌راستایی برای تضعیف پایه های استبداد

پرسش اینجا است که استراتژی فعالین سیاسی و اجتماعی در برابر  رژیم سرکوبگر و خودکامه و تلاش آن برای سوء استفاده از حضور مردم در پای صندوق‌های رای، چه باید باشد.

روشن است که دعوت به تحریم انتخابات و عدم حضور در پای صندوق‌های رای، خود به تنهایی، جامعه مدنی را به  هدف خود نزدیک‌تر نمی‌کند و این خطر را دارد که با به انفعال کشاندن شهروندان، انرژی موجود در جامعه به هدر رفته و  با خاموشی و بی‌تفاوتی جامعه مدنی، میدان برای یکه‌تازی انحصارطلبان بازتر شود.

فعالین اجتماعی و سیاسی باید در مورد انتخابات و تبعات آن «برنامه» داشته باشند، دعوت به تحریم به تنهایی «کارگشا» نیست. مردم  خواهان زندگی بهتر و کاهش فشارهای اقتصادی و اجتماعی  هستند، از این رو  نمی‌توان و نباید آنها را به خاطر رای دادن به کسی که «به نظر آنان» توان بهبود شرایط را دارد ملامت کرد.

انتخاب کردن حق مردم است، آنچه باید شهروندان را نسبت به آن آگاه کرد، خدشه دار شدن حقشان و این واقعیت است که  دخل و تصرف گسترده سران رژیم در روند انتخابات و منع حضور تمامی سلیقه‌های سیاسی مانع تسلط خردورزی و شایسته‌سالاری در صحنه سیاست‌گذاری و مدیریت کشور شده و آینده و فرصت‌های مردم و کشور را به خطر انداخته است.

گستره سیاسی را هرگز نباید برای یکه‌تازان و تک‌پنداران خالی کرد، اگر رای دادن بی تاثیر است کماکان باید در عرصه عمومی حضور داشت و گفتمان جامعه را تحت تاثیر قرار داد. 

مشارکت فعال در روند گفت‌وگو و اعتراض به تبعیض و پایمال کردن حق انتخاب مردم با تحریم خاموش، متفاوت است. هم‌صدایی منتقدان قدرت بر ضرورت برگزاری انتخابات آزاد می‌تواند زمینه‌ای باشد بر پیوند دادن مطالبات قشر گسترده‌ای از فعالین سیاسی و اجتماعی و لایه‌های مختلف جامعه. استراتژی انتخابات آزاد یک استراتژی فعال، تهاجمی و با توان بالا برای متحد کردن طیف کسترده ای از اپوزیسیون دمکراسی‌خواه است.

برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه مقدم است بر تغییر شکل حکومت و جابه‌جایی قدرت. تجربه بشری نشان داده که تاکنون هیچ حکومت خودکامه‌ای پس از تن دادن به برگزاری انتخابات آزاد قادر به ادامه حیات خود نبوده است. 

آنچه کمابیش مورد پذیرش طیف گسترده‌ای از گروه‌های سیاسی‌ست، این واقعیت است که نبود انتخابات آزاد (به معنی پذیرفته شده بین‌المللی آن) بزرگ‌ترین مانع در تحقق مردم سالاری در ایران است. در عین حال این رویکرد هزینه نسبتا پایینی برای فعالین مدنی داخل کشور دارد و می‌تواند فصل مشترکی باشد بین منتقدین خارج از کشور و اصلاح‌طلبان داخلی. بهار اصلاحات و در پی آن جنبش سبز هر دو برخواسته از متن جامعه مدنی بودند، استراتژی انتخابات آزاد  نیز برخواسته از همین مطالبات است.

صندوق رای و انتخابات آزاد بهترین استراتژی برای شکست انحصار و استبداد است. اولویت اول، شکست انحصار و برچیدن موانع مشارکت شهروندان است، اگر در دوره گذشته شعار ما «رای من کو؟» بود هم اکنون با شعار «کاندیدای من کو؟» می‌توان به میدان آمد.

از سوی دیگر آنچه اصلاح‌طلبان غیر ساختار شکن باید به آن اگاه باشند، این است که حفظ ساز و کار کنونی و تلاش برای سوق دادن شهروندان به انتخاب میان بد و بدتر، بازی دو سر باخت است. نهایت این استراتژی، مسابقه به سمت صفر است؛ در هر دوره کیفیت کاندیداها پایین‌تر خواهد آمد و «انتخاب بد» دوره فعلی، در دور آینده، فرشته نجات تلقی خواهد شد. (در این دوره گروه محمود احمدی نژاد در نقش اپوزیسیون نظام نقش بازی می‌کند).

بزرگترین بازنده انتخابات: آیت‌الله خامنه‌ای و نهاد رهبری

شخص آقای خامنه‌ای و زیر شاخه‌های نهاد رهبری، بزرگ‌ترین مانع در برابر برگزاری انتخابات آزاد و گذار به سمت حکومتی پاسخگو و مردم‌سالار است؛ آنچه هم اکنون حتی بر بازیگران داخلی رژیم نیز آشکار شده‪،‬ این واقعیت است که دخالت نهاد رهبری و شخص آقای خامنه‌ای هزینه گزافی را بر کشور تحمیل و اداره و مدیریت امور اجرایی را به شدت مختل  و ناکارآمد ساخته است. 

تلاش آقای خامنه‌ای در طی دوره زمام‌داریش این بوده که قدرت را بدون قبول مسولیت قبضه کرده، هزینه عملکرد خویش را به گردن مدیران اجرایی دولت انداخته و از زیر بار پاسخگویی و قبول پیامد اوامر خود شانه خالی کرده است. ابلاغ احکام حکومتی از پشت پرده، توصیه و پیام‌های شفاهی مخفی و ارسال فرمان از طریق واسطه از این دست دخالت‌های غیر مسئولانه هستند.

حال پس از چند دهه زمامداری ایشان و کشمکش مداوم با روسای جمهور سه دوره گذشته، نارسایی و تضاد ساختاری نظام  «فرمانروایی مطلقه، بدون قبول هیچ گونه مسئولیت» بر همگان آشکار شده است. 

هم‌اکنون هیچ کدام از راهکارهای پیش روی آقای خامنه‌ای چاره‌ساز مشکلات او نیست، از یک سو انتخاب کاندیدایی قوی و دارای شم مدیریت، نفوذ رهبری در امور اجرایی را  خواه ناخواه به چالش خواهد کشید، از سوی دیگر کاندیدایی ضعیف و مطیع از سوی بازیگران داخلی جدی گرفته نخواهند شد و به دلیل کم اقبالی داخلی در صحنه بین المللی نیز کمکی به ارتقا چهره رژیم و کم شدن فشارها نخواهد کرد.

مشکل جمهوری اسلامی عمیق و ذاتی است؛ در واقع  پیوند ایده «ولی فقیه»، که در روش و تفکر ریشه در قرون وسطی داشته، به ساختار حکومت مدرن «جمهوری»، موجب  پدید آمدن دوگانگی و تضاد ساختاری گشته است، جبر زمانه و میل باطنی جامعه ایران به ارزش‌های مدرن و جهانی فاصله و عمق این شکاف را روز به روز بیشتر کرده، مدیران مورد تایید همین نظام، به محض پا گذاشتن در عرصه اجرا ناگزیر با نهادهای موازی متصل به ولی فقیه درگیر می‌شوند.

آشکاری این نقصان بهترین فرصت برای اتحاد تاکتیکی میان طیف کسترده‌ای از منتقدان قدرت را فراهم آورده است. کاهش قدرت و نفوذ نهاد رهبری و زیرشاخه‌های نظامی و پلیسی  آن، و کنار گذاردن شخص آقای خامنه‌ای از مدیریت سیاسی کشور نخستین قدم در راه زنده کردن انتخابات و مدیریت اجرایی در کشور است. با باز شدن نسبی فضای سیاسی می‌توان امید به حرکت دوباره جنبش مدنی کشورمان بست.

بیان آرزو «برنامه» نیست

باید توجه داشت که راهکار مبارزه فعال با استبداد، نیازمند برنامه‌ریزی است.

جایگزینی نظام فعلی با حکومتی مردم سالار و پاسخگو «آرزوی» بسیاری از فعالین جامعه مدنی ایران است، ولی این «آرزو» نمی‌تواند جایگزین برنامه گام به گام برای رسیدن به هدف باشد.

به بیان دیگر فعالین اجتماعی باید نسبت به واقعیات موجود در جامعه و تبعات «اتخاذ تاکتیک‌های مطرح شده از سوی آنان» توسط شهروندان بیاندیشند.

در شرایط کنونی که جامعه مدنی زیر سرکوب و فشار شدید نهادهای امنیتی رژیم قرار دارد، هر گونه حرکت فراگیر نیازمند باز شدن نسبی فضای سیاسی است؛ در واقع بهتر است به جای بیان آمال و آرزوها، برای گام بعدی برنامه ریخت، هزینه سرکوب رژیم را بالا برد (کاری که خارج نشینان با تقاضا  از کشورهای آزاد برای شناسایی عوامل سرکوب به عنوان ناقضین حقوق بشر، می‌توانند انجام دهند)، و تلاش کرد تا پلی بین مطالبات داخل و خارج برقرار شده  تا میان گروه های مختلف همفکری و همگرایی عملی ایجاد شود.

باید از هر فرصت پیش آمده سود جست، سیاست یعنی هنر استفاده کردن از ممکن‌ها، پافشاری بر آرزوهای دست نیافتنی در مقطع کنونی به هدر دادن منابع محدود منتقدین قدرت است. 

از سوی دیگر  مبارزه با تمامیت‌خواهی رژیم مستبد خود به تنهایی میزانی برای سنجش آزادی‌خواهی اپوزیسیون نیست. آنچه ما را از مستبدین جدا می‌کند پایبندی به باز کردن دایره انتخاب مردم و  قایل بودن به حقوق مخالفین خود است،  گفتمان مبتنی برایدیولوژی‌های بسته و تمامیت خواه را باید به کنار نهاد و وارد تعامل و گفتگو با گرایش‌های مخالف خود شد. 

باید هزینه «محدود کردن انتخاب مردم» را بالا برد. جنبش سبز بدون تقلب گسترده و دخالت آشکار نهاد رهبری در انتخابات گذشته متولد نمی‌شد، هر چالشی برای رژیم به معنای تنگ‌تر شدن دایره خودی‌ها و پیوستن متحدان دیروز به منتقدان و رانده‌شدگان امروز است. همین انتخابات «نیم بند و نمایشی» بهترین ابزار برای به چالش کشیدن نهادهای غیر انتخابی و «مسولیت ناپذیر»  رژیم است.

در این راه باید گام به گام حرکت کرد، نخستین هدف باید تضعیف نهادهای انتصابی  و غیر انتخابی و کوتاه کردن دست آنها  از مدیریت سیاسی و اجرایی کشور باشد. باید با نیروهای ریزش کرده رژیم و آنهایی که در خارج از حلقه قدرت قرار گرفته‌اند وارد گفت‌وگو شد و آنان را ترغیب به وارد شدن به چرخه نیروهای دموکراسی‌خواه کرد. بهترین راه کاهش هزینه گذر از استبداد فعلی، قانع کردن نیروهای داخل حکومت به این واقعیت است که در رژیم فعلی هیچ ضمانتی برای آینده هیچ ‌کدام از آنان نیست و اگر آینده بهتری برای خود، فرزندانشان و ایران می‌خواهند، بهترین گزینه، جدایی از حلقه بسته و در حال ذوب «نظام» و پیوستن به طیف گسترده و رو به رشد دموکراسی‌خواهان است.

مخالفت آمریکا با حضور رژیم تهران در کنفرانس سوریه

واشنگتن، 9 خرداد، خبرگزاری «ریا نووستی»/ وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد ایالات متحده شک دارد که رژیم ایران بتواند در روند حل و فصل درگیری سوریه نقش سازنده ایفا کند.
یادآور می شود پیشتر "سرگی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشته بود که ایران باید به عنوان کشور دارای تاثیر جدی بررویدادهای سوریه در کنفرانس بین المللی در خصوص این مساله شرکت کند.
اما سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: رژیم ایران در سوریه نقش سازنده ایفا نکرد. آنها اسلحه و پول ارسال کرده و جنگجو اعزام نمودند و به حزب الله کمک های مالی رساندند. ما دارای هیچ دلیلی نیستیم که فکر کنیم رژیم ایران خواستار تحولات صلح آمیز باشد.

نیروهای حزب الله باید فورا سوریه را ترک کنند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، دولت آمریکا به گروه شیعه حزب الله لبنان هشدار داد که فورا مناطق درگیری در سوریه بویژه منطقه القصیر را ترک کند.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران گفت، حضور نیروهای حزب الله در درگیریهای سوریه یک اقدام غیرقابل قبول و به شدت خطرناک است.
وی گفت، حزب الله باید فورا نیروهای خود را از سوریه بیرون بکشد.
آمریکا گروه شیعه حزب الله لبنان را که ساخته و پرداخته جمهوری اسلامی است، یک تشکیلات تروریستی می داند.
وزیر خارجه فرانسه نیز روز چهارشنبه در پارلمان این کشور گفت، هم اکنون هزاران تن از نیروهای حزب الله برای دفاع از رژیم بشار اسد در سوریه حضور دارند.
از سوی دیگر فرمانده "ارتش آزاد سوریه"، عمده ترین ائتلاف مخالفان مسلح این کشور نیز در مصاحبه ای با بی بی سی حزب الله لبنان را به "تجاوز" به سوریه متهم کرده است.
ژنرال سلیم ادریس گفت که بیش از هفت هزار جنگجوی این گروه شیعه در حملات به شهر قصیر که در کنترل مخالفان است شرکت داشته اند.
او همچنین گفت اطلاعاتی دریافت کرده که جنگجویان ایرانی در این تهاجم شرکت دارند.

حلقه محاصره حزب الله لبنان تنگ ‌تر می‌شود
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز با صدور قطعنامه ای، حضور جنگجویان خارجی در کنار نیروهای رژیم اسد در شهر القصیر را محکوم کرد و از سازمان ملل خواست در مورد خشونت های اعمال شده در این منطقه تحقیق کند.
این قطعنامه که از سوی سه کشور آمریکا، قطر و ترکیه ارائه شده بود، با 36 رای موافق، 8 رای ممتنع و یک رای مخالف به تصویب رسید. تنها کشوری که به این قطعنامه رای مخالف داد، ونزوئلا است.
متحدان اصلی رژیم بشار اسد یعنی روسیه و چین در حال حاضر عضو این شورا نیستند و به همین دلیل نتوانستند در رای گیری شرکت کنند.

خبرگزاری فرانسه نوشت، قطعنامه ای که امروز در یکی از ارگان های سازمان ملل متحد تصویب شد، گروه شیعه حزب الله لبنان را هدف گرفته است.

۱۳۹۲ خرداد ۸, چهارشنبه

مضحکه انتخابات؛ گزارشگر سازمان ملل محکوم کرد

به گزارش رادیو فردا، چهار کارشناس حقوق بشر سازمان ملل امروز در نشست شورای حقوق بشر در ژنو ردصلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران و منع کاندیداتوری زنان را ناقض قوانین بین المللی خوانده و آن را محکوم کردند.
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران گفت که این روند، تبعیض آمیز و نقض حق بنیادی مشارکت سیاسی است و هر نوع رد صلاحیت تنها باید براساس ملاک های بی طرفانه و معقول باشد.
سه کارشناس دیگر سازمان ملل در امور مبارزه با تبعیض علیه زنان و آزادی تجمعات و تشکل ها نیز اقدام شورای نگهبان را در رد صلاحیت زنانِ کاندیدا به صرف زن بودن، نقض میثاق حقوق مدنی وسیاسی دانستند.

۶۸۶ نفر، از جمله ۳۰ زن نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ایران شده بودند که تنها صلاحیت هشت مرد از جناح های درون حاکمیت تایید شده است.

اطلاعیه دفتر احمدی نژاد در باره انتخابات

دفتر رییس‌جمهور با صدور اطلاعیه‌ای تاکید کرد: جانبداری احتمالی برخی مقامات مسئول در بدنه دولت از کاندیداهای انتخابات با احمدی‌نژاد بی ارتباط است.
آفتاب: مرکز روابط عمومی و رسانه دفتر رییس‌جمهور در اطلاعیه‌ای، جانبداری احتمالی برخی مقامات مسئول در بدنه دولت از کاندیداهای انتخابات را شخصی و بی ارتباط با احمدی نژاد عنوان کرد.

متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

باسمه تعالی

با توجه به اینکه در طی روزهای اخیر پرسش های زیادی در فضای عمومی جامعه درباره مواضع و یا اقدامات جانبدارانه احتمالی برخی مقامات دولتی نسبت به بعضی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایجاد شده، لازم به تصریح و تاکید است که اعلام چنین مواضعی از سوی مقامات مسئول در بدنه دولت، کاملا شخصی بوده و هیچگونه ارتباطی به جناب آقای دکتر احمدی نژاد، ریاست محترم جمهوری ندارد.

مرکز روابط عمومی و رسانه

۱۳۹۲ خرداد ۶, دوشنبه

"حسین طلا" نقش شورای نگهبان را بازی کرد

روزآنلاین: در حالیکه همه توجه ها به انتخابات ریاست جمهوری و ردصلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی از سوی شورای نگهبان است، کاندیداهای اصلاح طلب از سوی هیات های اجرایی و هیات های نظارت بر انتخابات شوراها بی سر و صدا حذف می شوند؛ کاندیداهایی که 3 تن از آنها در مصاحبه با "روز" از اعتراض شان گفته اند و عدم ارائه مستندات از سوی هیات های اجرایی و نظارت در باب عدم التزام آنها به اسلام یا ولایت فقیه یا عدم وفاداری شان به قانون اساسی.
چهره های شاخص جریان اصلاح طلب در انتخابات شوراها با استناد به ج و د ماده 26 قانون انتخابات ردصلاحیت شده اند؛ عدم التزام به اسلام و ولایت فقیه و عدم وفادارای به قانون اساسی. مساله ای که در نامه هایی به آنها ابلاغ شده اما مستنداتی در این زمینه به آنها ارائه نشده است. این کاندیداها تنها دو روز دیگر فرصت دارند به هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها اعتراض کنند. محسن هاشمی، مدیرعامل سابق متروی تهران و فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی از جمله معترضین است که به "روز" میگوید روز گذشته نسبت به ردصلاحیت خود اعتراض کرده است.
اقای هاشمی پیشتر از سوی هیات اجرایی با عنوان عدم التزام به اسلام و ولایت فقیه رد شده بود. اعتراض او به این امر اما منجر به تایید صلاحیت اش از سوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها نشد و این هیات نیز بر نظر هیات اجرایی اصرار کرد. او میگوید: در کلیات هنوز ردصلاحیت ها قطعی نشده و امکان اعتراض این بار به هیات عالی نظارت بر انتخابات وجود دارد و من دیروز نسبت به این امر اعتراض کردم.
علیزاده طباطبایی، حقوقدان و وکیل دادگستری نیز که سابقه عضویت در دوره اول شورای شهر تهران را دارد در مصاحبه با "روز" از اعتراض مجدد خود نسبت به ردصلاحیت اش خبر میدهد: هیچ مستنداتی دال بر عدم التزام من به اسلام و ولایت فقیه ارائه نشده و هیچ توضیحی نداده اند، فقط نامه ای با امضای فرماندار تهران به من داده شده با این مضمون که در هیات نظارت، اعتراض شما مورد قبول واقع نشد.
آقای علیزاده طباطبایی نیز از سوی هیات اجرایی به استناد بند ج و د ماده 26 قانون انتخابات، یعنی یعنی عدم التزام به اسلام و همچنین قانون اساسی، ردصلاحیت شده بود. اعتراض او هم از سوی هیات نظارت مورد قبول واقع نشده: حتی در موردمتهم هم در قانون اساسی داریم که اتهام همراه با دلایل اتهام باید به او ابلاغ و تفهیم شود، اینجا که دیگر بحث متهم و اتهام نیست بحث صلاحیت برای انتخابات شوراها است و براساس قانون باید مستندات ردصلاحیت را ارائه دهند اما نه توضیحی داده و نه مستنداتی ارائه کرده اند.
اومی افزاید: دو روز فرصت داریم که این بار به هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها اعتراض کنیم و من قطعا اعتراض میکنم.

رای دادن به موسوی ملاک ردصلاحیت؟
دکتر ولی الله شجاع پوریان، نماینده دو دوره مجلس و استاد دانشگاه اما در مصاحبه با "روز" می گوید او براساس همان بندی درانتخابات شوراها ردصلاحیت شده که پیشتر از سوی شورای نگهبان در انتخابات مجلس ردصلاحیت شده بود.
او توضیح میدهد: در انتخابات دوره هشتم مجلس به استناد بند الف و ج ماده 26 قانون اساسی مرا در حالیکه نماینده دوره هفتم مجلس بودم شورای نگهبان ردصلاحیت کرد. در اصل مرا متهم به عدم التزام به اسلام و ولایت فقیه کردند و الان هم به استناد همان، مرا رد کرده اند. در واقع هیات های نظارت بر انتخابات شوراها این بار کسانی را که قبلا در انتخاباتی دیگر از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شده اند بدون بررسی پرونده شان ردصلاحیت و همان ردصلاحیت قبلی را اینجا اعمال کرده اند.
او می افزاید: رئیس هیات نظارت برانتخابات شوراها در تهران، آقای حسین طلا است که سابقه همکاری با شورای نگهبان را دارد و همان روش و رویه شورای نگهبان را اینجا هم اعمال کرده است.
از این عضو جبهه مشارکت سئوال میکنم که آیا مستنداتی دال بر عدم الزام او به اسلام یا ولایت فقیه ارائه شده است؟ میگوید: نه. در انتخابات مجلس هشتم که ما را برهمین منوال ردصلاحیت کردند؛ دعوتی از سوی شورای نگهبان از نمایندگانی که ردصلاحیت شده بودند صورت گرفت. در این جلسه مواردی که عنوان کردند همگی برمیگشت به نطق هایی که من به عنوان نماینده مجلس در مجلس شورای اسلامی در جهت نقد و نقادی دولت محمود احمدی نژاد کرده بودم. آن زمان دولت احمدی نژاد خیلی تحت حمایت و عنایت ویژه بود و هیچ انتقادی از او و دولتش تحمل نمی شد. مشخصا به من گفته شد که مقام رهبری از سفرهای استانی دولت احمدی نژاد حمایت و شما در نطق های تان در مجلس، سفرهای استانی را نقد کرده و زیر سئوال برده اید و این تضعیف جایگاه رهبری است.
دکتر شجاع پوریان می افزاید: شما اگر به آرشیو مراجعه کنید و نطق های مرا در مجلس شورای اسلامی ببینید ملاحظه میکنید که بیشتر در جهت دفاع از دستاوردهای دولت اصلاحات و نقد دولت احمدی نژاد بوده؛امروز نقدهایی که آن زمان ما می گفتیم و به خاطر آن ردصلاحیت شدیم تندترش توسط خود آقایان نسبت به دولت احمدی نژاد و شخص او انجام می شود. در حقیقت جرم ما این بود که زودتر از اینها متوجه مسائل شدیم و هشدار دادیم. آن زمان آنطور ردصلاحیت کردند الان هم در شوراها باز به استناد همان بندها و همان ردصلاحیت ما را رد کردند و هیچ توضیح و مستنداتی هم ارائه ندادند.
دیروز محمدجواد کولیوند، رئیس هیات نظارت بر انتخابات شوراها در جمع خبرنگاران گفت: "حامیان موسوی و کروبی را ردصلاحیت کردیم". او همچنین اعلام کردتمام کاندیداهایی که همچنان بر مواضع سران "فتنه" پافشاری و از آنها در سخنرانی ها و گفتگوها حمایت می کنند رد صلاحیت شده اند.
در همین زمینه از دکتر شجاع پوریان سئوال میکنم.میگوید: از هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها انتظار میرود عملکردش، همانند عملکرد شورای نگهبان نباشد و با نگاه حقوقی مسائل را ببیند نه سیاسی. انتظار این است که براساس آئین نامه های بررسی صلاحیت ها رفتار کنند. در هیچ کدام از مواد قانونی، اصطلاحی که آقایان به کار می برند و بدان استناد میکنند وجود ندارد. آقای موسوی و آقای کروبی کاندیداهایی بودند که توسط شورای نگهبان صلاحیت شان تایید شده بود و کسانی که از آنها حمایت کردند براساس فرایندی قانونی در انتخابات شرکت کردند. براساس اعلام خود آقایان حداقل 14 میلیون نفر به آقای موسوی رای دادند. این اعلام رسمی خودشان است و اگر هر نفر را با خانواده اش در نظر بگیریم و میانگین دو یا سه نفره را محسوب کنیم حداقل یک سوم جمعیت کشور می شود.
این نماینده سابق مجلس می افزاید: اگر مدرک مستندی وجود دارد که کسی در کارهای غیرقانونی شرکت کرده یا سخنی گفته که به زعم این آقایان باعث تضعیف نظام بوده خب مستندات را ارائه دهند. خود من مسول ستاد آقای موسوی در خوزستان بودم، بعد از انتخابات اما به عنوان یک فرد دانشگاهی درگیر تدریس و دانشگاه و درس شدم و هیچ گونه اظهارنظری له یا علیه نداشته ام. اگر صرف شرکت در انتخابات و رای دادن به آقای موسوی جرم و ملاک ردصلاحیت است من می گویم و با افتخار هم می گویم که بله ما از آقای موسوی حمایت کردیم و به آقای موسوی رای دادیم اما وقتی کسی هیچ اظهارنظری و مصاحبه ای در خصوص انتخابات نکرده،و در هیچ تجمعی هم حضور نداشته به چه دلیلی باید ردصلاحیت شود؟ مگر اینکه صرف حمایت و رای دادن به آقای موسوی ملاک باشد.
سئوال میکنم به شما گفته اند التزام به اسلام نداریدو در این زمینه هم مستنداتی ارائه نداده اند اما اگر مبنا توضیحات شورای نگهبان به شما در زمان انتخابات مجلس هشتم باشد آیا نطق های شما در مجلس در باب انتقاد از احمدی نژاد می تواند مبنای عدم التزام شما به اسلام قرار گیرد یا حمایت شما از میرحسین موسوی ربطی به التزام یا عدم التزام شما به اسلام دارد که اکنون در شوراها هم برهمین اساس ردصلاحیت شده اید؟ آقای شجاع پوریان میگوید: اصلا اینجا اشکالات متعددی وجود دارد. این مساله هیچ توجیه قانونی و جایگاه حقوقی، منطقی و شرعی ندارد. هیات های اجرایی و نظارت شوراها از افراد عادی و معتمدین محل انتخاب می شوند. با چه جراتی به آنها اجازه میدهند درباره التزام به اسلام افراد اعلام نظر کنند؟ من سابقه مبارزاتی از قبل از انقلاب دارم، جانباز این مملکت هستم، رئیس دانشکده الهیات و نماینده مجلس بوده ام. آدم مذهبی و متشرعی هستم و... چگونه یک جوان 30 ساله یا بالاتر و کمتر از این سن اجازه می یابد درباره دین و اسلام من اظهار نظر کند؟ واقعا فاجعه بزرگی است که اتفاق افتاده. این نوع رفتارها به اعتقادات دینی و باورهای مذهبی مردم آسیب جدی خواهد زد.
این نماینده سابق مجلس می افزاید: تاسف بار است که 35 سال ما به عنوان افرادی مذهبی، مبارز و انقلابی شناخته می شدیم و مردم هم به همین چشم ما را نگاه میکردند اکنون با این مواجه می شویم که ما اسلام نداریم! جواب مردم را چگونه می خواهند بدهند؟ اصلا چه کسی حق دارد درباره دین و باورهای دینی و مذهبی آدم ها و اسلام آنها نظردهد؟ توضیح و مستنداتی هم ارائه نمی دهند درحالیکه براساس قانون باید مستندات را ارائه دهند و بگویند براساس چه مستنداتی می گویند به اسلام التزام نداریم.
آقای شجاع پوریان نیز می گوید که نسبت به ردصلاحیت خود به هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها اعتراض خواهد کرد تا از سویی فرایند قانونی را تا آخر پی گیری کرده باشد و از سوی دیگر حجت شرعی برای فردا و فرداها داشته باشد که اعتراض و پی گیری کرده است.
پیشتر اکرم مصوری منش، نماینده مجلس ششم هم به "روز" گفته بود که براساس بند ج ماده 26 او را ردصلاحیت کرده اند: گفته اند عدم التزام به اسلام و ولایت فقیه.

او درپاسخ به این سئوال که چگونه به شما که نماینده مجلس در داخل همین سیستم حکومتی بوده اید گفته اند به اسلام و ولایت فقیه التزام ندارید، گفته بود: اینها را باید از خود آقایان سئوال کنید که براساس چه معیار و مبنایی مرا متهم به عدم التزام به اسلام کرده و صلاحیت ام را رد کرده اند. آنها باید توضیح دهند. 

سعید جلیلی: با تولید چوب بستنی می توانیم برای جوانان اشتغال زایی کنیم!


۱۳۹۲ خرداد ۵, یکشنبه

ردصلاحیتها؛ خبری بد در مورد بن بست اتمی رژيم

روزنامه فرانسوی لوموند با اشاره به رد صلاحیت رفسنجانی و مشايی نوشت، جمهوری اسلامی به يک رژيم ديکتاتوری که در آن تنها يک باند می خواهد تمام قدرت را در دست داشته باشد، تبديل شده است.
این روزنامه نوشت، دو نامزدی که ممکن بود خط رهبر جمهوری اسلامی را زير سئوال ببرند، حذف شدند و به اين ترتيب تنها کسانی که سرسپردگی مطلق آنها به رهبر شناخته شده است، در اين انتخابات شرکت دارند.
لوموند اين وضعيت را بعنوان خبری بد در مورد بن بست اتمی رژيم دانست و نوشت، جمهوری اسلامی بدست يک فرد، علی خامنه ای و باند او که اقليتی از آخوندها و سرکردگان سپاه پاسداران هستند، افتاده است.

این روزنامه نوشت، برای اولين بار از سال 1979 تنها يک باند مشخص می خواهد تمام اهرمهای قدرت را در دست داشته باشد و خط آن خط رهبر است. هر وضعيتی که از اين پس پيش آيد، در حکومتی که به يک ديکتاتوری فردی مبدل شده، به پای او نوشته خواهد شد.

"سانسور" برنامه انتخاباتی محسن رضایی در تلویزیون


راديو فردا ـ پایگاه اطلاع‌رسانی محسن رضایی، روز شنبه، چهارم خرداد خبر داد که بخش‌هایی از اولین برنامه تلویزیونی این کاندیدای ریاست جمهوری در شبکه اول تلویزیون دولتی ایران با سانسور مواجه شده‌است.
به نوشته این سایت، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و فرمانده پیشین سپاه پاسداران، در بخشی از سخنانش به عنوان نمونه‌ای از فشارهای فقر و بیکاری بر مردم، به صحبتش با پدر سه تن از کشته‌شدگان جنگ اشاره می‌کند اما شبکه یک بخشی از این صحبت را سانسور کرده و پخش نکرده‌است.
وی به محسن رضایی می گوید «من پنج تا فرزند دارم هر پنج تا بیکارند و حدود ششصد هزار تومان از بنیاد شهید می‌گیرم به اینها می‌دهم، ده میلیون تومان هم تا حالا خرج کردم سه تاش لیسانس است و دو تاش فوق لیسانس است.»
بنا بر این گزارش وی در پایان رو به محسن رضایی می‌افزاید که «اگر مشکل مرا حل نکنید من خودکشی خواهم کرد» و این بخشی است که در پخش شبکه یک سیما سانسور و حذف شده است.
در همین حال سایت «مجتمع رسانه ای تبلیغاتی دکتر محسن رضایی» می‌نویسد که بخش دیگری از سخنان این کاندیدای ریاست جمهوری و زمانی که وی در مورد تبعیض بین استان‌های مختلف سخن می‌گفت نیز با سانسور مواجه شد.
آقای رضایی در این بخش که سانسور شده می‌گوید: «فساد، رشوه و تبعیض در اداره کشور از حد معمول خودش تجاوز کرده بالاخره در تمام دنیا یک درصدی از این مسائل وجود دارد اما در ایران تشدید شده هم فساد هم رشوه و هم تبعیض بین استان‌های مختلف، مسائلی در اداره کشور ورود پیدا کرده که آن کارآمدی لازم را از اداره کشور گرفته‌است.»
محسن رضایی، روز دوشنبه، ۱۴ اسفند، کاندیداتوری خود را برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ به صورت رسمی اعلام کرد.
آقای رضایی که هم‌اینک به مراغه سفر کرده شامگاه شنبه طی یک سخنرانی در دانشگاه این شهر نیز گفت که «زمینه را برای تدریس زبان و ادبیات اقوام مختلف کشور در دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها با اجرا و عملیاتی کردن اصل ۱۵ و ۹ قانون اساسی فراهم خواهیم کرد.»
محسن رضایی در ادامه اظهار کرد که: «در بعد فرهنگی مخالف امنیتی کردن فضا هستم و فشارهای سیاسی را مانعی برای پیشرفت در عرصه فرهنگی می‌بینم.»
به گزارش خبرگزاری ایرنا، وی در این سخنرانی در مورد شهرستان مراغه گفت که «به احتمال قوی این منطقه را به استان تبدیل می‌کنیم.»
آقای رضایی در این سخنرانی گفت که در صورت دست یافتن به پست ریاست‌جمهوری، نظام سربازی اجباری را لغو می‌کند، مشکل کاهش آب دریاچه ارومیه را ظرف چهار سال حل می‌کند، و به هر ایرانی یک میلیون و ۱۰۰ هزار ریال یارانه نقدی و تولیدی می‌دهد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران ادامه داد: «در صورت انتخابم به رئیس جمهوری، به ۱۰۰ درصد قول‌هایم عمل می‌کنم چرا که برای اجرای طرح‌هایم بیش از ۱۵ سال کار کارشناسی انجام داده‌ام.»
محسن رضایی، سعید جلیلی و محمد غرضی روز شنبه، چهارم خرداد ماه، با شرکت در شبکه‌های مختلف تلویزیون دولتی ایران از برنامه‌های خود در صورت انتخاب در مقام ریاست‌جمهوری گفتند.

۱۳۹۲ خرداد ۴, شنبه

نتایج نظرسنجی موسسه افکارسنجی "خرد" در مورد نتیجه انتخابات چه بود؟

ندای سبز آزادی : شنیده های خبرنگار ندای سبز آزادی حاکی است، پیش از اعلام رد صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی توسط شورای نگهبان، موسسه افکار سنجی(نظرسنجی) "خرد" وابسته به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نسبت به پیروزی قاطع او در انتخابات ریاست جمهوری به مسوولان عالی نظام هشدار داده است.
اظهارنظر افراد نزدیک به ستاد هاشمی و برخی گزارش های منتشر شده در روزهای گذشته حاکی است که در فاصله پنج روزه ای که شورای نگهبان برای اعلام اسامی نامزدها درخواست وقت اضافه کرد، رایزنی های فشرده ای درباره کاندیداتوری هاشمی در جریان بوده است. همزمان، بر اساس آنچه که هاشمی خود نیز در جمع اعضای ستادهای انتخاباتی اش تایید کرد، فشارهای زیادی بر او برای انصراف از کاندیداتوری وارد شده است.
گفته می شود که در این زمان، موسسه "خرد" وابسته به وزارت اطلاعات اقدام به یک نظرسنجی‌ در سطح ملی کرده که نتایج آن توسط حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات در جلسه اعضای شورای نگهبان بیان شده است. نتایج این نظر سنجی حاکی از پیروزی قطعی هاشمی در انتخابات بوده است.
در گزارش حیدر مصلحی به اعضای شورای نگهبان، میزان رای هاشمی به سونامی‌ تشبیه شده و گفته شده که این نتیجه بدتر از "فتنه" و دوم خرداد خواهد بود.
گفته می شود یکی از دلایل اتخاذ تصمیم رد صلاحیت بر همین اساس بوده است.
از سوی دیگر، مقاومت رهبر جمهوری اسلامی برای اصلاح نظر شورای نگهبان نیز موید نگرانی او از نتایج این نظرسنجی است. آنطور که احمد علم‌الهدی، عضو مجلس خبرگان رهبری گفته، خامنه ای در دیداری با او و چند تن دیگر از روحانیون حکومتی، دخالت در کار شورای نگهبان را "غلط" خوانده است. علم الهدی گفته است: "حضرت آقا در دو روز گذشته که ما خدمت ایشان رسیدیم می‌فرمودند که قانون وظیفه احراز و تشخیص را بر عهده شورای نگهبان گذاشته است. بنابراین احراز و تشخیص چیزی نیست که بنده بخواهم دستور بدهم و با دستور حل نمی‌شود....باید افرادی که صلاحیتشان احراز نشده از مسیر قانون پیگیری کنند و قطعاً شروع راه پیگیری قانونی رجوع به رهبری نیست." این درحالی است که رهبر جمهوری اسلامی پیش از این سابقه رد نظر شورای نگهبان را داشته است و مقاومت فعلی او برای پرهیز در این دخالت از آنجا ناشی می شود که بر اساس نظرسنجی وزارت اطلاعات، ورود هاشمی به انتخابات را به معنی پیروزی قاطع او می داند.  

آمریکا هند را به خاطر کاهش واردات نفت از ایران ستود

دویچه وله : معاون وزیر خارجه آمریکا از اقدام هند در راستای کاهش خرید نفت خام از ایران تقدیر کرد. وی تصریح کرد که اقدام هند نشانگرهماهنگی این کشور با جامعه جهانی به منظور جلوگیری از دست‌یابی ایران به تسلیحات اتمی است.
وندی شرمن، معاون وزیر امورخارجه آمریکا در امور سیاسی در روز جمعه (۳ خرداد/۲۴ مه) از دولت هند به خاطر کاهش خرید نفت از ایران تقدیر کرد. خانم شرمن تصریح کرد که اقدام دولت هند در راستای حمایت این کشور از تحریم‌های اتحادیه اروپا و ایالات متحده علیه ایران صورت گرفته است.
بنا به گزارش خبرگزاری‌های هند،‌ این کشور از ماه مارس گذشته تا کنون حدود ۲۷ درصد از واردات نفت خام خود از ایران را کاهش داده است. این اقدام در حالی صورت گرفته که هند به شدت به نفت خام وارداتی وابسته است و مایل نیست که بطور کامل خرید نفت از ایران را متوقف سازد.
وندی شرمن تاکید کرد که مجازات‌های بین‌المللی علیه ایران به منظور جلوگیری از دست‌یابی ایران به جنگ‌افزارهای هسته‌ای است. وی افزود: «فکر می‌کنم که هند گامی بلند برای کاهش سقف واردات خود از ایران برداشته است. همه ارقام بیانگر سمت‌گیری مثبتی در این زمینه است.»
به گفته شرمن اقدام هند بدین معناست که این کشور نیز "مخالف دست‌یابی ایران به تسلیحات اتمی" است. آمریکا‌‌، اتحادیه اروپا و اسرائیل نگران آن هستند که جمهوری اسلامی در پوشش برنامه هسته‌ای خود در صدد ساخت بمب اتمی است. ایران تا کنون بارها این اتهامات را رد کرده است.
وندی شرمن که در دهلی نو، پایتخت هند این سخنان را ابراز داشت در تدارک سفر جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا به هند در ماه آینده (ژوئن) است. شرمن گفت که ما نیز در انتظار سفر مانموهان سینگ، نخست‌وزیر هند به واشنگتن در آینده نزدیک هستیم.

۱۳۹۲ خرداد ۳, جمعه

مشایی : دوره رسوایی فرا رسیده


اسفندیار رحیم مشایی با انتقاد از برخورد‌های سپاه٬ قوه قضائیه و حامیان آقای علی خامنه‌ای با حامیان خود و احمدی‌نژاد هشدار داده که «دوره رسوایی فرا رسیده» و تیم احمدی‌نژاد صد در صد پیروز خواهد شد.
به گزارش دیگربان  رحیم مشایی این مطالب را روز دوشنبه (۳۰ اردیبهشت) در جریان یک سخنرانی در میان حامیان خود بیان کرده که خبرگزاری «نمنا» روز پنجشنبه (دوم خرداد) آن را منتشر کرده است.
صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی برای حضور در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان رد شده و وی به همراه محمود احمدی‌نژاد گفته که موضوع رد صلاحیت خود را پیگیری خواهد کرد.
مهمترین گزاره‌های این سخنرانی:
● {در واکنش انتقادها از حضور احمدی‌نژاد در وزارت کشور} چه طور رئیس جمهور می‌تواند در پایان دور اول ریاست جمهوری برای ثبت نام خود به ستاد انتخابات وزارت کشور برود، ولی نمی‌تواند برای معرفی یا همراهی شخص دیگری به آنجا برود؟
● متأسفانه برخی از دستگاه‌هایی که باید به شدت از سیاسی کاری پرهیز کنند، تحت تأثیر اخبار برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌ها قرار گرفته و فراموش می‌کنند واکنش‌های آن‌ها اعتماد جامعه را زیر سئوال می‌برد.
● یک فضایی ساخته‌اند که از اول نشان دهند ما غیرقانونی و مخالف قانون هستیم؛ این فضا سازی‌ها اصلا معنی ندارد چون ما نیازی نداریم که خلاف و مخالف قانون باشیم؛ آنهایی به بی‌قانونی نیاز دارند که به خانه‌های مردم می‌ریزند و از یک سایت می‌ترسند.
● تعطیل کردن یک سایت یعنی چه؟ یعنی ترسیدن از حرف و پیام؛ و کسی که از حرف و پیام می‌ترسد از جنس پیامبر، امام، دین، آسمان، حقیقت و جوهر درخشان انسان نیست.
● {خطاب به حامیان خود} صبور باشید. ما فقط در مسیر قانون حرکت می‌کنیم؛ ما تحت نظر ولی فقیه هستیم و ظلم را هم برنمی‌تابیم چرا که معتقدیم ولی فقیه هم ظلم را برنمی‌تابند.
● حتی اگر در کار ما وقفه‌ای ایجاد شد، شما امیدوار باشید و بدانید که ما تا شب انتخابات داغ داغ حضور داریم حتی اگر به ما فرصت صحبت در تلویزیون را ندهند.
● من معتقد هستم که پیروزی ما صد در صد و قاطع است.
● من هیچ وقت از پاسخ فرار نکرده‌ام و به تمام سوالات پاسخ می‌دهم چرا که معتقدم جامعه‌ای که سئوال نمی‌کند آنتروپی جدی دارد و می‌رود که خاموش شود.
● اگر پرسشگری از جامعه حذف شود، جواب هم حذف می‌شود. اگر سؤال به هر دلیلی از جامعه حذف شد، پاسخ موضوعیت ندارد و هر حرف غلط و بی‌منطقی می‌تواند در جامعه پرچمدار شود.
● سایت‌هایی با هزینه‌های کلان ایجاد می‌شوند که فقط دستور دارند مشایی را خراب کنند.
● یک شخصی که من او را نمی‌شناختم به من گفت در جلسه‌ای به نام بصیرت {اشاره به جلسات بصیرت افزایی سپاه در شهرها} از ابتدا تا انتها فقط از شما بد گفتند و من در آخر جلسه از سخنران خواستار سند و مدرکی که نشان دهنده این اتهامات به شما باشد شدم و او در جواب به من گفت: ای بابا، پنج، شش سال است تمام دستگاه‌های اطلاعاتی کشور تمام زوایای زندگی این شخص را بررسی کرده‌اند هیچ چیزی پیدا نکرده‌اند، شما چطور از من سند و مدرک می‌خواهید؟
● این روش کار، حذفی است و اگر در کوتاه مدت یک نفر با این روش حذف شد که هیچ، ولی امان از زمانی که حذف نشود؛ چرا که مانند موجی است که برمی‌گردد و رسوا می‌کند.
● الان دوره رسوایی فرا رسیده است و هرچه جلوتر می‌رویم، دیگر من نباید حرف بزنم بلکه افرادی هستند که باید از ترس، پشت دیگران خود را مخفی کنند.
● ما باید مزاجمان، مزاجی باشد که هیچ کس نتواند یک چیز بدبو را به عنوان عطر به ما قالب کند.

فرمانده ناجا : ناجا عقب نشینی کند بی حجابی در کشور رسمی می شود/ رسانه ملی فمینیسم را تبلیغ میکند

به گزارش خبرنگار مهر، سردار احمدي مقدم فرمانده كل نيروي انتظامي كشور در همايش سراسري مسئولان و رابطين انصار حزب‌الله كشور با بیان اینکه اگر مقاومت سرسختانه ناجا مقابل هجمه‌ها نباشد بي‌حجابي در ايران رسمي خواهد شد افزود: گرچه ورود به جزئيات و مصاديق دردي از ما در اين جلسه درمان نمي‌كند اما بايد گفت ترويج سبك زندگي غربي دررسانه ملي ما نيز رواج شديدي دارد. بنده برحسب ساعات كاري ، مي‌توانم درطول روز دقايقي را پيش از اذان ظهر به تماشاي برنامه‌هاي سيما بپردازم .من شاهدم حتي در برنامه‌هايي كه زنان متدين به عنوان كارشناس برنامه حضور دارند ، ادبيات مكتب فمينيسم موج مي‌زند. اين درحالي است كه اتفاقا كارشناسان زن حاضر درآن برنامه سريالي پيش از اذان ظهر، براساس روال تعريف شده درآن قرار بود به نفي سبك زندگي غربي بپردازند!
فمينيسم در برنامه‌هاي مذهبي رسانه ملي موج مي‌زند
احمدی مقدم با اشاره به اینکه فمينيسم در برنامه‌هاي مذهبي رسانه ملي موج مي‌زند، گفت: دراين شرايط برخي به نيروي انتظامي معترض بودند كه چرا اقدام به جمع آوري ماهواره‌ها مي‌كنيد؛ چراكه اساسا فايده و اثري برآن مترتب نيست. اين درحالي است كه دو پاسخ براي اين افراد وجود دارد اول اينكه در روز رستاخيز كه اين افراد مدعي شدند چرا حكومت اسلامي كه خطاي ما را مشاهده كرد و جلوي ما را نگرفت ، باري بر دوش ما نخواهد بود و حقي از ايشان برگردن ما نيست. اما پاسخ دوم را آمار مستند بيان مي‌كند كه حكايت از اثر بخشي روش نيروي انتظامي در عمل دارد؛ چنانكه نسبت استفاده از ماهواره پيش از اقدامات ناجا در تهران 60 درصد و در شهرستان‌ها 40 درصد بود و پس از اجراي طرح جمع‌آوري انتن‌ها اين نسبت در تهران به 45-50 و در شهرستان به 20 درصد رسيد.
 
  رفتار جاهلانه ناجا و افت راي 5 ميليوني احمدي‌نژاد!
وی به کارشکنی های صورت گرفته در مورد گشت ارشاد اشاره کرد و افزود: البته همين اعتراض درآغاز دوره دهم رياست جمهوري نيز در مورد گشت‌هاي ارشاد با بداخلاقي و كار شكني آغاز شد. براين اساس معترضين بدحجابها را به  4 دسته تقسیم کرده بودند. آنها گروه اول را معترضين سياسي جنبش سبز عنوان كردند و گروه دوم را  شامل فاحشه‌ها دانستند. در اين دسته بندي گروه سوم مانكن‌هايي بودند كه توسط توليد كننده‌ها و فروشندگان لباس استخدام مي‌شدند تا البسه مد روز را درمعابر تبليغ كنند و البته گروه چهارم غفلت زده‌ها هستند كه بايد از سه گروه اول تفكيك شوند و تنها با همان سه گروه اول برخورد شود.
فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: اعتراض اين افراد درحالي بود كه جمع تعداد افراد جمع آوري شده از سطح خيابان توسط ناجا در كل تهران روزانه تنها 40 نفر بود.درشرايطي كه همه مي‌دانيم براساس معيارهاي تعريف شده شرع ، اين تعداد با طي طريق در فاصله چند ده متر از همين خيابان جمهوري به 2 اتوبوس هم مي‌رسد.
احمدی مقدم به نحوه انتشار نشریه خاتون اشاره کرد و گفت: لذا براساس نظرگروه معترض نيروي انتظامي چطور مي‌بايست  اين سه گروه را از هم تفكيك كند معلوم نيست! لابد بايد از افراد دستگير شده سوال شود كه جزو كدام دسته هستند؟! در اين شرايط همه شاهد بوديم كه جريان انحرافي در يك جريان سازي كه حد آخر در نشريه خاتون متجلي شد ادعا كرد كه اگر رفتار جاهلانه ماموران ناجا نبود احمدي نژاد 5 ميليون راي بيشتري مي‌آورد.
ناجا هرگونه تحركات ضد امنيت ملي را سريع و با اقتدار مهار خواهد كرد
احمدي مقدم در پايان سخنراني خود درباره ميزان آمادگي نيروي انتظامي براي مقابله با تحركات ضد امنيت ملي در روزهاي پس از اعلام نامزدهاي تاييد صلاحيت شده گفت: ميزان آمادگي نيروي انتظامي پس از فتنه 88  براساس  سياست پيش بيني حداكثري براي احتمال حداقلي تنظيم مي گردد.
فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: براين اساس ناجا با قدرت تمام آمادگي  مهار هرگونه حاشيه سازي از سوي هر يك از جناحهاي سياسي و اشخاص در ايام انتخابات رياست جمهوري يازدهم ، را خواهد داشت. لازم به ذكر است منظور از حاشيه سازي طيفي از عملكرد شامل اردو كشي خياباني طرفداران يك نامزد تاييد صلاحيت شده تا اغتشاشات هوادارن يك نامزد رد صلاحيت شده است.

۱۳۹۲ خرداد ۲, پنجشنبه

لوموند : کوسه، خنجری که ازپشت خورد


رادیو فرانسه : روزنامه های امروزفرانسه، برخی به کوتاهی و برخی مفصل‌تر به رد صلاحیت هاشمی پرداخته اند.
مشاعی که رد صلاحیت وی نیز در داخل ایران در کانون اخبار و تفسیرهای بسیار قرار گرفته است، در محافل مطبوعاتی فرانسه و اروپا شناخته شده نیست؛ از این رو در مورد نامزد دولت سخن چندانی گفته نمی‌شود.
به هرحال فیگارو- روزنامه صبح پاریس، در گزارشی پیرامون حذف رفسنجانی یاد آوری می کند: اکثریت افرادی که صلاحیت آنها تائید شده است از میان چهره‌های محافظه کار (اصولگرا) هستند. فیگارو پیش بینی می کند که این بار نیز با پایان دوران مسئولیت محمود احمدی نژاد، یکی از اصولگرایان عهده دار پست ریاست جمهوری خواهد بود.
لیبراسیون- روزنامه دیگر صبح پاریس، در خبر بسیار کوتاهی به کنار گذاشته شدن هاشمی از مبارزات انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرده است.
در مجموع روزنامه‌های فرانسه، گزارش‌های مبسوطی به انتخابات ایران اختصاص نمی دهند.
با این حال "سرژ میشل"، در روزنامه لوموند، گزارش نسبتاً مفصلی را تحت عنوان «کوسه، خنجری که ازپشت خورد» به انتخابات ایران و هاشمی رفسنجانی اختصاص داده.
سرژ میشل می نویسد: هاشمی رفسنجانی هیچ گاه انتخابات موفقی نداشته است. در دو دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال‌های 2000 و 2005 به صورت خفت‌باری از پارلمان حذف شد و این بار نیز که به عنوان عمده ترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری وارد میدان شده بود و انتظار داشت که مورد اقبال عمومی قرار گیرد دچارممنوعیت شورای نگهبان شد.
سرژ میشل، در ادامه گزارش خود می نویسد: اگر شاهد اتفاق فوق‌العاده ای نباشیم، می توانیم بگوئیم که هاشمی، همان کسی که به خاطر نفوذ وسیع خود در محافل سیاسی ایران لقب "کوسه"، "بی ریش" گرفته، با این شکست در ٧٨ سالگی به پشت صحنه رانده شده است.
لوموند، در ادامه گزارش خود، به مسیر صعود سیاسی هاشمی رفسنجانی در دستگاه حکومتی ایران می پردازد و می‌نویسد: هاشمی رفسنجانی، یک انقلابی تمام عیار و از نزدیکان آیت الله خمینی بینانگذار جمهوری اسلامی بوده است، پس ازدو دوره ریاست پارلمان به مدت هشت سال نیز ریاست جمهوری را برعهده داشته. هاشمی دردوران پس از ریاست جمهوری، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و همزمان، عضویت مجلس خبرگان رابرعهده داشته است.
لوموند می افزاید: هیچ یک از سیاستمداران ایرانی، شبکه ای به وسعت هاشمی در اختیار نداشته اند و ندارند؛ چه در محافل مذهبی قم، چه در کرمان که محل تولد اوست و چه درمحافل تجاری؛ رفسنجانی همه جا حضور دارد؛ مردی ثروتمند که از او با عنوان "سلطان پسته ایران" یاد می شود، علاوه بر آن دومین شرکت هوائی بزرگ ایران، شرکت هوائی "ماهان" جزو دارائی هاشمی رفسنجانی است. در کنار این اقلام، به نوشته لوموند، سهام بخشی از تولید اتومبیل در ایران و همچنین بخشی از سهام دانشگاه خصوصی "آزاد" جمهوری اسلامی جزو ثروت‌های هاشمی رفسنجانی به شمار می رود.
لوموند می نویسد: رقبای رفسنجانی به او لقب اکبر شاه داده اند، زیرا وی از هم اکنون برای خود یک سلسلۀ خانوادگی رفسنجانی درست کرده است.
از اعضاء این سلسله، سه پسر و دو دختر وی همیشه در سیاست و تجارت نقش‌های عمده‌ای را بازی کرده‌اند که گاهی کار آنها به دستگاه قضائی نیز کشیده شده است.
سرژ میشل، در بخش دیگری از گزارش خود خاطر نشان می کند که: با همه این‌ها که در مورد توانائی‌های هاشمی گفته شد، او برای ریاست جمهوری یک چیز را کم داشت و آن حمایت رهبرجمهوری اسلامی بود؛ ولی  این رفسنجانی بود که در سال 1989 خامنه ای را به رهبری رساند و از آن هنگام نیز در همه حال از اینکه مستقیماً از رهبر انتقاد نماید پرهیز کرده است.
لوموند می افزاید: طبعیتاً برای کسی که روی پنجاه سال دوستی با رهبر حساب کرده است، این واقعه بسان زخم خنجری در پشت، درد آور است.
لوموند در پایان این گزارش می نویسد: با این حال، رهبر و اطرافیان وی با این قدام باید بدانند که از این پس با یک رفسنجانی خفیف شده روبرو خواهند بود که اسرار بسیاری را در اختیار دارد
 لوموند می نویسد: شاید بی دلیل نباشد که ساعاتی پس از اعلام نتایج تشخیص صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان، روی سایت رهبر جمهوری اسلامی نوشته شد «نامزدهای رد صلاحیت شده، صلاحیت‌های بسیاردیگری دارند». 

خرج 46 میلیارد دلاری در پارس جنوبی در حالیکه حتی یک فاز جدید به بهره برداری نرسیده است



به دلیل عدم اجرای سیاست‌های "اقتصاد مقاومتی" در شرکت ملی نفت ایران و با وجود سرمایه‌گذاری 46 میلیارد دلاری در طول 3 سال گذشته اما حتی یک فاز جدید و استاندارد پارس جنوبی هم تا پایان سالجاری در مدار بهره برداری قرار نمی‌گیرد.
25 خرداد ماه سال 1389 قرارداد طرح توسعه 35 ماهه هشت فاز پارس جنوبی امضا  شد و هم اکنون با ورود به سومین سال امضای این قراردادها، پیشرفت اجرایی هیچ یک از این فازهای 35 ماهه پارس جنوبی حتی به 65 درصد هم نرسیده است.
بر اساس آخرین گزارش رسمی اعلام شده توسط شرکت نفت و گاز پارس پیشرفت فیزیکی ساخت و توسعه فاز 13 به 61 درصد، فاز 14 به 47 درصد، فاز 19 به 61 درصد، فاز 20 و 21 به 46 درصد و فاز 22 تا 24 پارس جنوبی هم به حدود 60 درصد رسیده است.
از سوی دیگر با اعمال تغییرات متعدد مدیریتی در سطح مدیران پیمانکاران و حوزه کارفرمایی، عدم تعریف اولویت بندی تامین مالی، کالا و تجهیزاتی توسط شرکت ملی نفت و ناکارآمدی نظام جریمه و تشویق پیمانکاران موجب شده است که حتی تا سال آینده هم امکان آغاز تولید زودهنگام گاز طبیعی در این پروژه‌های مشترک فراهم نشود.
با این وجود احمدی نژاد زمستان سال گذشته تاکید کرده بود: با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی تا پایان فعالیت دولت دهم ظرفیت تولید گاز ایران از این میدان مشترک 2 برابر خواهد شد.

۱۳۹۲ خرداد ۱, چهارشنبه

دختر رفسنجانی: برای پدر پیام آوردند انصراف بدهد و کنار برود



فاطمه هاشمی رفسنجانی به سایت "جرس" گفته امروز صبح برای پدر پیغام آورند که حتما باید از کاندیداتوری انصراف دهند و ایشان هم صراحتا جواب دادند انصراف نخواهم داد.
فاطمه هاشمی از انگیزه ورود آیت الله هاشمی به صحنه انتخابات گفته و تصریح می کند: "ورود ایشان به صحنه انتخابات تنها بخاطر "مردم" بود. در حقیقت تقاضاهای زیادی از طرف مردم برای ورود آقای هاشمی به صحنه انتخابات شد و از ایشان خواهش کردند که برای آنها و کشور بیایند. مردم به آقای هاشمی می گفتند که شما می توانید کشور و ما را از این بحرانی که بوجود آمده نجات دهید. ایشان هم می گفتند "شرایط خیلی سختی است و براحتی نمی شود تمام این مشکلات بوجود آمده را حل کرد، اما فقط بخاطر مردم در صحنه حضور پیدا می کنم."
دختر آیت الله هاشمی رفسنجانی خاطرنشان می کند: "الان بسیاری از افرادی که مسئولیت بالایی در کشور دارند از سن خیلی بالایی برخوردارند و علاوه بر آن بیمار هم هستند. بنابراین، کاملا مشخص است که سن بهانه است. امام خمینی در سن هفتاد و نه سالگی وارد کشور شدند و یازده سال هم رهبر کشور بودند و کشور انقلابی را به نحو احسنت مدیریت کردند. سن که نمی تواند ملاک باشد. دقیقا پدر چنان دغدغه کشور را داشتند و نگران این اوضاع بودند که در این سن وارد صحنه شدند."
دختر رئیس تشخیص مصلحت نظام در پایان بیان می کند: "ایشان هنوز واکنشی به این مسئله نشان نداده اند، البته بعید می دانم ایشان اعتراضی به این مسئله کنند. در هر حال ما هم خوشحالیم که آقای هاشمی با توجه به این شرایط وظیفه خود را انجام دادند."

بازرسی یک فروند هواپیمای ایرانی در عراق


وزارت حمل و نقل عراق از بازرسی یک فروند هواپیمای باربری ایرانی که از تهران عازم دمشق بود، خبر داد.
به گزارش ایسنا بر اساس بیانیه این وزارتخانه، بعد از اجبار هواپیمای ایرانی به فرود در فرودگاه بین‌المللی بغداد، این هواپیما مورد بازرسی قرار گرفت.
بنا بر گزارش روزنامه‌ی البیان چاپ امارات، این بیانیه افزود: مسوولان دستگاه هواپیمایی عراق روز یکشنبه یک فروند هواپیمای باربری ایرانی متعلق به شرکت کاسپین را که از تهران عازم دمشق بود مجبور کردند تا در فرودگاه بغداد به زمین بنشیند و به بازرسی آن اقدام کردند.
توقف برخی پروازهای زائران ایرانی به مقصد عراق
 تعدادی از پروازهای عتبات عالیات عراق از 29 اردیبهشت‌ماه به حالت تعلیق درآمده است.
مسعود اخوان‌ - معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت گفت: بخشی از این پروازها به‌دلیل بدی آب و هوا در عراق برقرار نشده‌اند، چراکه در این چند روز، دو سه پرواز به مقصد عراق انجام شدند؛ اما به‌خاطر گرد و غبار امکان فرود نداشتند و به ایران بازگشتند.
وی همچنین اظهار کرد: برخی دیگر از پروازها به‌دلیل مشکلی که برای مجوزهای آن‌ها پیش آمده، فعلا متوقف شده‌اند که شرکت هواپیمایی مربوطه اکنون در حال مذاکره است تا این مشکل حل شود و احتمالا امروز نتیجه‌ی مذاکرات اعلام می‌شود.
او در عین حال گفت: در جریان جزییات بیشتری از مشکلی که برای مجوزهای پروازهای عراق پیش آمده است، نیستم.
وی در ادامه بیان کرد: تا کنون حدود شش پرواز به‌خاطر مشکل مجوز پروازی و بدی آب و هوا انجام نشده‌اند. به همین خاطر، ما از کاروان‌های پروازی در این روزها درخواست کردیم تا اطلاع ثانوی به فرودگاه مراجعه نکنند.
اخوان درباره‌ی خسارتی که به‌خاطر این تأخیر به زائران پرداخت می‌شود‌، اظهار کرد: زائران به فرودگاه نیامده‌اند تا آنجا معطل نشوند که به این خاطر، خسارت مالی به آن‌ها داده شود. ما از آن‌ها درخواست کرده‌ایم به فرودگاه نیایند تا آن‌ها را از وضعیت پروازشان مطلع کنیم. در هر حال با اجرا شدن برنامه، جبران روزهای عقب‌مانده خواهد شد.
معاون عتبات عالیات در سازمان حج و زیارت همچنین گفت: در حال حاضر مشکل توقف پروازها فقط برای هواپیماهای «ایران‌ایر» پیش آمده و سفر کاروان‌هایی که با شرکت هواپیمایی «ماهان» پرواز دارند، بدون مشکل در حال انجام است.

۱۳۹۲ اردیبهشت ۳۱, سه‌شنبه

مرجع حکومتی: کاندیداها درست حرف بزنند



آیت‌الله جوادی‌آملی با توصیه به کاندیداهای ریاست جمهوری مبنی بر "درست حرف زدن" و "حرفِ درست زدن" گفت: اگر اشکالی وجود دارد، باید محترمانه و با استدلال گفته شود.
به گزارش مرکز خبر حوزه این مرجع تقلید در ادامه سلسه مباحث درس تفسیر خود، با تفسیر آیاتی از سوره مبارکه احزاب به موضوع انتخابات پیش رو اشاره و اظهار کرد: همه ما باید چه در ایام انتخابات و چه غیر انتخابات مواظب حرف زدنمان باشیم.
وی افزود: اگر حرفی داریم می‌توانیم آن را عالمانه بیان کنیم؛ زیرا خداوند می‌فرمایند " مؤمنین درست حرف بزنند و حرفِ درست بزنند".
این مرجع تقلید با اشاره به لزوم همدلی، تاکید کرد: باید کشور را با هم بسازیم؛ زیرا الآن خطر زیر گوش ماست.
وی یادآور شد: انسان می‌تواند اگر اشکالی وجود دارد، عالمانه آن را مطرح کند، چرا خدای ناکرده یکدیگر را برنجانیم؛ این سفارش خداوند است که فرمود "محترمانه با یکدیگر سخن بگویید".
آیت‌الله جوادی آملی در پایان با تاکید بر این‌که «اگر واقعا اشکالی وجود دارد، باید محترمانه و با استدلال گفته شود» ابراز امیدواری کرد به برکت روح مطهر امام راحل و خون پاک شهدا امور کشور به بهترین وجه پیش برود.

وزارت کشور: هنوز تصمیم نگرفتیم چه زمانی اسامی افراد تایید صلاحیت شده را اعلام کنیم



دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: باید تا زمان اعلام اسامی از سوی شورای نگهبان صبر کرد تا بعد از آن در مورد این که این اسامی چطور به سمع و نظر مردم عزیز از سوی وزارت کشور برسد، تصمیم‌گیری کنیم.
سید صولت مرتضوی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هنوز در مورد این که ما در وزارت کشور اسامی افراد تایید صلاحیت شده که از سوی شورای نگهبان برای ما ارسال می‌شود را چطور اعلام کنیم، تصمیمی گرفته نشده است.
وی افزود: ما بر طبق قانون 48 ساعت فرصت داریم که اسامی را اعلام کنیم، اما هنوز در مورد این که پس از اعلام اسامی از سوی شورای نگهبان این اسامی در چه زمان و چطور به اطلاع مردم برسد، تصمیمی گرفته نشده است.
دبیر ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: باید تا زمان ارسال اسامی از سوی شورای نگهبان صبر کرد. 

۱۳۹۲ اردیبهشت ۳۰, دوشنبه

هشدار علی مطهری به جنتی



به گزارش سایت جرس، علی مطهری در نامه‌ای به دبیر شورای نگهبان با اشاره به سخنان اخیر او که "تخریب و فحاشی" کاندیداها نسبت به یکدیگر را مذموم دانسته بود، پرسیده بود که چرا پس از مناظره "مشهور" سال ۸۸ اعتراضی نکرده است.
به گزارش وبسایت "فردا"، نماينده تهران در نامه خود به احمد جنتي نوشته است: فرضا آقایان موسوی و کروبی هم کاندیدای ریاست جمهوری شوند، قطع نظر از اعتقاد شخصی ما درباره میزان قصور یا تقصیر آنها در بحران مذکور، چون در هیچ دادگاهی به طور علنی محاکمه نشده و از خود دفاع نکرده اند، مجوز قانونی برای رد صلاحیت آنها وجود ندارد.
متن کامل این نامه در اذامه آمده است:
با اهداء سلام و تحیت، در مصاحبه اخیرتان فرموده اید "آیا اسلام اجازه می دهد که برخی در رقابت های انتخاباتی فحاشی کنند، تهمت بزنند، آبروی اشخاص را ببرند، افراد دیگر را تخریب کنند؟"
سخن درستی است اما این سوال مطرح می شود که جناب عالی که چنین اعتقادی دارید، چرا پس از مناظره مشهور در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ هیچ اقدامی از طریق شورای نگهبان نکردید که اگر می کردید فتنه ای با آن وسعت پدید نمی آمد و شاید اصلا فتنه ای رخ نمی داد. به تعبیر امیرالمومنین علی علیه السلام"حق، وسیعترین میدانها در مقام توصیف است و تنگ ترین میدانها در مقام عمل."
همچنین فرموده اید " امکانی برای حضور مجدد فتنه گران در صحنه انتخابات وجود ندارد و آنها حتی نباید توهم این حضور مجدد را داشته باشند."
اگر مقصود شما افرادی است که جرم آنها در دادگاه صالح اثبات شده و حکم دادگاه موجب محرومیت آنها از حقوق اجتماعی است، سخن جناب عالی درست است، در غیر این صورت وجاهت قانونی ندارد. فرضا آقایان موسوی و کروبی هم کاندیدای ریاست جمهوری شوند، قطع نظر از اعتقاد شخصی ما درباره میزان قصور یا تقصیر آنها در بحران مذکور، چون در هیچ دادگاهی به طور علنی محاکمه نشده و از خود دفاع نکرده اند، مجوز قانونی برای رد صلاحیت آنها وجود ندارد. پس بهتر است به جای صدور این گونه احکام مِن عندی راه قانون را طی کنیم. توفیق بیشتر حضرت عالی را از خدای متعال خواستارم.

انصراف یکی از شاکیان پرونده کهریزک از شکایت علیه مرتضوی!

وکیل خانواده جوادی فر از قربانیان کهریزک گفت: پدر مرحوم جوادی فر در جلسه ای که با مرتضوی داشت از شکایت خود در خصوص اتهام معاونت در قتل صرفنظر کرد.

به گزارش مهر، صالح نیکبخت دقایقی قبل از پس از خروج از دادگاه در جمع خبرنگاران گفت:  در جلسه صبح امروز آقای مرتضوی آخرین دفاعیات خود را اعلام کرد که قضات دادگاه دقایقی قبل 20 دقیقه تنفس اعلام کردند.

وی افزود: پدر محروم جوادی فر موکل بنده دیروز بدون اطلاع به من و پسرش جلسه ای با آقای مرتضوی برگزار کرده که در این جلسه رضایت خود را در خصوص اتهام معاونت در قتل اعلام کرد.

وکیل خانواده جوادی فر افزود: من نمی دانم موکلم برای چه این کار را انجام داده است اما در خصوص بقیه اتهامات پرونده در جریان می باشد زیرا این اتهامات از جنبه عمومی جرم است.

صالح نیکبخت با اشاره به اینکه تصور نمی کنم امروز آخرین جلسه محاکمه باشد، خاطرنشان کرد: وکالت من در خصوص رسیدگی به دیگر شکایات موکلم ادامه دارد.

وی افزود: در خصوص 20 شاهدی که آقای حیدری فر امروز در جمع خبرنگاران به آن اشاره کرده بود آقای مرتضوی در دادگاه موضوع را مطرح کرد که قاضی آن را نپذیرفت.

وی در پایان گفت:  هنوز دفاعیات حیدری فر و وکیل آقای حداد باقی مانده و تصور نمی کنم امروز آخرین جلسه دادگاه باشد.

۱۳۹۲ اردیبهشت ۲۹, یکشنبه

تعطیلی فرودگاه‌های تهران در روز 14 خرداد بخاطر مرگ خمینی



مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری از بسته شدن چهار ساعته فرودگاه‌های استان تهران به مناسبت برگزاری سالگرد مرگ خمینی در روز 14 خرداد ماه خبرداد.
به گزارش مهر، سعید اکبری گفت: با صدور اطلاعیه هوانوردی از ساعت 8 تا 12 روز 14 خرداد ماه فرودگاه‌های واقع در استان تهران از جمله فرودگاه بین‌المللی خمینی  ، فرودگاه مهرآباد، پیام، آزادی، مهرشهر کرج، آبیک، مجموعه آسمان ری و مجموعه سپهر بسته اعلام می‌شود.
وی افزود: براساس اطلاعیه هوانوردی، بسته شدن این فرودگاه‌ها به تمامی شرکت‌های هواپیمایی داخلی و خارجی اعلام شده است.
مدیرکل دفتر نظارت برعملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری یادآورشد: شرکت‌های هواپیمایی موظف هستند با توجه به لحاظ کردن این موضوع نسبت به تنظیم برنامه پروای خود اقدام کنند.

بروز درگیری در مرکز ملی فضای مجازی


 مرکز ملی فضای مجازی وابسته به شورایعالی فضای مجازی (به دستور علی خامنه ای برای کنترل اینترنت تشکیل شد) صبح امروز صحنه درگیری و اغتشاش نیروهای پژوهشگاه سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات با کارمندان فعلی این مرکز شد.
به گزارش مهر، صبح امروز چند تن از افراد که براساس گفته کارمندان مرکز ملی فضای مجازی، از نیروهای حراست وزارت ارتباطات بودند به همراه برخی از مسئولان پژوهشگاه سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات، بدون هماهنگی و نابهنگام وارد مرکز ملی فضای مجازی شدند و خواستار پس گیری این پژوهشگاه شدند.
خبرنگار مهر کسب اطلاع کرد که ورود این افراد به مرکز ملی و پژوهشگاه فضای مجازی منجر به درگیری هایی شده است؛ به نحوی که این افراد آسانسورهای این مرکز را قفل و ورود و خروج را مسدود کرده و با تخلیه اتاق معاون اداری مالی این مرکز، تلاش کرده اند که جایگاه قبلی خود را پس گیرند.
این در حالی است که براساس گفته شاهدان این درگیری ها، دکتر مهدی اخوان بهابادی - رئیس مرکز ملی و دبیر شورایعالی فضای مجازی در این مرکز حضور نداشته است.
نیروهای پژوهشگاه سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات مدعی شده اند که براساس حکم و دستور احمدی نژاد قصد پس گرفتن این پژوهشگاه را از مرکز ملی فضای مجازی دارند.
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان یکی از زیرمجموعه های وزارت ارتباطات، سال گذشته و با تشکیل شورایعالی فضای مجازی و مرکز ملی ذیل آن به دستور احمدی نژاد و براساس حکم شورایعالی اداری منحل شد تا مرکز ملی فضای مجازی از ظرفیتها و امکانات این پژوهشگاه در جهت اهداف خود استفاده کند.
این مرکز چند ماه پیش پژوهشگاهی به نام پژوهشگاه فضای مجازی ایجاد کرد تا پروژ هایی که پیش از این در پژوهشگاه ICT تعریف شده بود را پیگیری کند.
با این وجود وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنان مدعی است که پژوهشگاه ICT به صورت غیرقانونی از این وزارتخانه منفک شده و باید به عنوان بازوی تحقیقاتی این وزارتخانه باید به جایگاه قبلی خود برگردد.

۱۳۹۲ اردیبهشت ۲۸, شنبه

جلوگیری از برگزاری جلسه ستاد انتخاباتی هاشمی در رشت


کلمه : به رغم اینکه از ماه های پیش کاندیداهای اصولگرا فعالیت های تبلیغاتی خود را بی هیچ مانعی شروع کرده اند، جلسه قانونی حامیان هاشمی رفسنجانی در رشت با فشار گروه های فشار تشکیل نشد.
به گزارش رسیده به کلمه، روز پنچ شنبه جمعی از جوانان اصلاح طلب در قالب ستاد مردمی هاشمی رفسنجانی پس از هماهنگی های لازم با فرمانداری رشت، تصمیم به برگزاری جلسه مقدماتی داشتند که با فشار گروه های فشار تشکیل نشد.
گروه های فشار به بهانه اینکه هنوز زمان تبلیغات رسمی فرانرسیده است مانع تشکیل جلسه جوانان اصلاح طلب شدند. این در حالی است که تاکنون جلسات تبلیغاتی کاندیداها در نقاط مختلف کشور برگزار شده و کسی متعرض آنان نبوده است.
بر اساس این گزارش در این جلسه گروه های فشار به شرکت کنندگان توهین کرده و از تجمع آنان جلوگیری نمودند.
مقامات قانونی شهر نسبت به این اقدام غیرقانونی هیچ واکنشی نشان ندادند. 

بازداشت مسئول حزب مشارکت استان آذربایجان غربی


جرس: مسئول حزب مشارکت استان آذربایجان غربی ظهر دیروز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 
بازداشت آقای اسماعیل علی میرزائی در منزلش صورت گرفته است.
پیشتر و در فرایند  دعوت از آقای خاتمی و هاشمی هشدارهایی از سوی نهادها امنیتی درباره عدم مشارکت در انتخابات به وی داده شده بود.
این فعال سیاسی همچنین عضو هیات مدیره‌ی انجمن اسلامی معلمان آذربایجان غربی و فرماندار شهرستان سردشت بوده است.
تا کنون خانواده علی میرزایی از وضعیتش اطلاعی ندارند.