۱۳۹۳ خرداد ۷, چهارشنبه

تجاوز به یک جوان نابغه در اوین و باقی ماجرا

روز نوشت قدمگاه، محمد نوری زاد
- اعدام مه آفرید خسروی، به زیر خاک بردنِ عجولانه ی اسناد پلیدی ها و دزدی های آقایانی است که رد پایشان تا خود سپاه و خود اطلاعات و اصطبلِ معروف و خانه ی قاضیان و دولتِ طنزِ پیشین مشاهده می شده است. باید نسبت به این اعدام عجولانه موضع بگیریم و آرامش دست های پنهانی را که قربانیان خود را جلو می اندازند و خود در پس پرده از آنها امضاء می گیرند و پول پارو می کنند، بر آشوبیم.
- امروز نوشته ای از " آرمان رضا خانی"، جوان نابغه ای که در زندان اوین با من هم بند بود خواندم. این نوشته را او برای من ارسال کرده است. چندی پیش سلامش گفته و حالش را پرسیده بودم. این نوشته را بخوانید و ببینید ما چه به روز نسل نابغه ی خویش آورده ایم. این جوان اکنون درتگزاس آمریکاست. سخت افسردگی گرفته و تن به هر درو دیوار قفس نامردمی های اسلامی ما می کوبد. آرمان رضاخانی، هموست که جناب جلال الدین فارسی با شلیک گلوله ی تفنگ شکاری اش زد و سینه ی پدرش را شکافت و مفت مفت از چنگ قانون گریخت به همت و مجاهدت شیخ محمد یزدی قاضی القضاتِ نفرت انگیز وقت:
سلام به پدر خوبم...
خیلی مسخره است، سیل اشکهایم جاری شد وقتی اسم شما را دیدم. چه حکمتی است این روزها با شنیدن آهنگی، دیدن اسمی، حتا مرور خاطرات گذشته آسمان چشم هایم بارانی شود؟ نمی دانم... هیچ چیز را دیگر نمی دانم... نمی دانم دوست کیست و دشمن از سر چی دل چرکین است؟ فرقی هم دیگر نمی کند... به نقطه ای از زندگی رسیدم که فقط دوست دارم نگاه کنم و نگاه... ی جورایی بی حسم... بدنم کرخت شده، نفس کشیدن هم عذاب آور است... به نقطه ای از زندگی رسیدم که دیگر هیچ چیز و هیچ کس برایم اون رنگ و بوی سابق رو نداره... خیلی خسته ام... باور میکنید تمام بدم با ضربات مختلف پاره پاره است؟ دیگر توان ندارم... نمی کشم...
میدانم برای پدر خیلی سخت خواهد بود بداند چه بلایی سر پسرش آمده، ولی میخواهم به شما یک نفر بگویم، قول بدهید ناراحت نشوید... قول؟ محکم باشید و مثل من لبخندی بزنید و بگویید داستانی بنام آرمان رضاخانی به زودی تمام میشود...

اگر عمل تجاوز زندگی و آینده یک فرد رو تحت شعاع قرار میده، اگر مقوله اسید پاشی تنها به دلیل سر بلند نکردن قربانی توی جامعه صورت میگیره، پدرم خوبم، باید بگم به پسرت تجاوز شده، اون هم گروهی...کل بدن بخاطر ان اسید سوخته، سوختگی از نوع سوم که به عصب زده و دیگر هیچ چیز را حس نمی کنم... خیلی خسته ام... خیلی... مسکن اش را پیدا کردم، هنوز شهامت امتحان کردنش را ندارم، برایم دعا میکنید که کم نیارم؟ میخواهم تمامش کنم...

اعتصاب بازار طلا به بازار پارچه کشیده شد

کرکره‌ها را پایین کشیده و کناری آرام و بی‌صدا نشسته‌اند تا تعطیلی مغازه‌شان نشانی باشد بر اعتراضی که به نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده دارند.

به گزارش فارس، صنفشان قدرتمند است و پر مخاطب، مخاطبانشان بیشتر شادند و تدارک مراسم شاد را می‌بینند. عروس‌ها و دامادهایی که قرار است یک زندگی را آغاز کنند و یا فامیل‌ها و آشنایانی که قرار است برای هدیه به عزیزانشان طلا بخرند.

اما حالا موضوع مالیات دارد گردباد بحران در بازار به پا می‌کند و گرد و غبار بر ویترین‌های خالی مغازه‌ها می‌پاشد.

گردبادی که از صنعت سنگ آغاز شد، به بازار طلا رسید و حالا گوشه چشمی هم به بازار قماش و تریکو دارد.

محمد کرباسیون، یکی از طلافروشان شهر است که خودش نیز از این وضعیت ابراز گلایه دارد و می‌گوید تعطیلی بازار به نفع هیچ کس نیست، ولی دولت باید وارد عمل شود تا ما هم از اعتراض دست برداریم.

او گفت: تعطیلی مغازه‌هایمان روزانه ما را دچار ضرر می‌کند، اما این نکته هم قابل توجه است که قانون مالیات بر ارزش افزوده باعث کاهش روز افزون مشتریان بازار طلا می‌شود.

او گفت: ما هم مخالف تعطیلی بازار هستیم، اما باید تکلیفمان معلوم شود، همانطور که تکلیف فعالان صنایع سنگ مشخص شد و حالا با خیال راحت به خرید و فروش پرداخته‌اند.

البته از روزی که سنگ فروش‌ها جلوی پای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده سنگ انداختند پیش بینی می‌شد که صنوف دیگر نیز بیکار ننشینند و دست به کار شوند، اما حالا ضرر بیش از سود شده و کاسبان معترض دارند از پس انداز خرج می‌کنند.

باقر اوستا، رئیس اتحادیه پارچه فروشان استان اصفهان نیز یکی از صنوفی را مدیریت می‌کند که به این موضوع معترض هستند.

او ضمن تایید تعطیلی بازار بزرگ اصفهان در روز دوشنبه به علت اعتراض به اجرای این قانون گفت: اعضای صنف پارچه‌فروشان اصفهان به طور کلی به نحوه دریافت مالیات بر ارزش افزوده اعتراض دارند و نحوه دریافت مالیات از این صنف پایه و اساس درستی ندارد.

۱۳۹۳ اردیبهشت ۱۹, جمعه

تجمع "حجاب و عفاف" با طعم "جام زهر"

منصور امان
کشمکش در راس دستگاه قُدرت به مرحله حساس تری پا نهاده است. این ارزیابی را گُسیل دوباره گروه های فشار به خیابان و به خدمت گرفته شدن اهرُمهای سیاسی بیشتری در صحنه مُستند می کند.
تنها چند روز پس از برگُزاری یک گردهمایی تبلیغاتی با شرکت رهبران و پایوران ارشد باند ولی فقیه زیر تابلوی مُخالفت با قرارداد ژنو، نیروهای پیاده نظام آن نیز به بهانه اعتراض علیه "بدحجابی" به قُدرت نمایی دست زدند. برگزاری این "تجمُع بدون مُجوز"، زیر حمایت نیروی انتظامی را می توان نمایشی از توازُن قُدرت نیز به حساب آورد که جایگاه شکننده دولت جناح میانه را به تصویر می کشد.
همانگونه که پیداست، زیر لایه ی جنجال و هیاهوی به راه افتاده در هفته های اخیر نه نگرانی در باره "حجاب و عفاف" خانه دارد و نه مُخالفت با "نرمش هسته ای". تحرُکات مزبور کوششی است برای پاسُخ به دو سووال که از ابتدای وادار شدن "نظام" به عقب نشینی مطرح بوده است و تا انتهای این پروسه نیز آن را همراهی خواهد کرد.
نخُستین پُرسش این است که چه کسی از عقب نشینی اتُمی باید سود ببرد و به بیان بهتر، منافع سیاسی و اقتصادی کاهش یا خاتمه یافتن بُحران به جیب کُدام بخش از حُکومت باید ریخته شود؟ این پُرسشی است که پاسُخ آن، آرایش دستگاه قُدرت جمهوری اسلامی را دستکم برای یک دوره تعیین خواهد کرد.
سووال بعدی، مرزهای "نرمش" را موضوع خود دارد و کوشش می کند گُستره و ژرفای قلمروی که "نظام" ناچار به واگُذاری است را علامت بزند. هزینه اصلی در این پهنه را باید آقای خامنه ای و باند او به عُنوان سرمایه گذار و سود برنده اصلی از ماجراجویی و بُحران هسته ای در خلال دهه گذشته بپردازند. از این رو درجه غلظت "جام زهر"ی که "آقا" می نوشد، به این یا آن صورت، تاثیر تعیین کننده ای در موقعیت همه طرفهای دارای نفع در هرم قُدرت دارد.
بر این اساس، تحرُک نیروهای درگیر در این پروسه علیه یکدیگر را می توان فاکتوری زاییده فرآیند مُذاکرات دانست که به موازات نزدیک شدن "نظام" و طرفهای خارجی به نُقاط حساس و نهایی، به گونه فزاینده شدت می گیرد.

در تظاهرات نشسته "دلواپسان" و ایستاده "حجاب" طلبان، این فقط تیرگی اُفُقهای باند ولی فقیه نیست که ترسیم می شود، بلکه پرچم سردرگُمی حُکومت در مجموع نیز بر سر دست گرفته شده است.

رتبه ایران از نظر شادی در میان ۱۵۷ کشور

رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اینکه رتبه شادی و نشاط ایران در میان ۱۵۷ کشور دنیا ۱۱۵ است، گفت که در دنیای کنونی تکنولوژی‌ها پیشرفت می‌کنند و فرصت‌های شادی به ویژه شادی‌های گروهی کمتر می‌شود.
به گزارش مهر، رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اینکه رتبه شادی و نشاط ایران در میان ۱۵۷ کشور دنیا ۱۱۵ است، گفت که در دنیای کنونی تکنولوژی‌ها پیشرفت می‌کنند و فرصت‌های شادی به ویژه شادی‌های گر وهی کمتر می‌شود به همین دلیل انسان اجتماعی در اجتماع انسانی با وجود افزایش جمعیت، تنها و تنهاتر می‌شود.
سیدحسن موسوی‌چلک افزود: یکی از ویژگی‌های جامعه امروزی گسترش شهر‌نشینی، دسترسی بیشتر به فناوری، مشغله‌های فراوان، تحمیل استرس‌های متعدد بر افراد، تعامل فرهنگی بالا و مستعد شدن جهت تضعیف هویت فرهنگی، کاهش ارتباطات عاطفی میان مردم، افزایش اختلالات روانی و… است. در چنین جامعه‌ای یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها برنامه‌ریزی مناسب، افزایش پویایی اجتماعی و روانی به عنوان مولفه‌ای مهم در سبک زندگی مردم است چرا که یکی از گمشده‌های مردم در چنین جامعه‌ای، نشاط و شادابی اجتماعی بوده و بدون تردید این نشاط در عملکرد افراد در جامعه تاثیرگذار است.
وی در ادامه گفت: تاملی بر برخی آمار‌های موجود در کشور نیز گویای همین مساله است به‌گونه‌ای که طبق سرشماری سال ۱۳۹۰ بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور شهرنشین هستند درحالی که این نسبت در ۳۰ سال قبل معکوس بود یعنی ۷۰ درصد روستانشین بودند.
چلک‌موسوی با اشاره به اینکه رتبه شادی و نشاط ایران ۱۱۵ در میان ۱۵۷ کشور است، تاکید کرد: در شرایط فعلی جامعه افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی و گرایش به مصرف مشروبات الکلی و آمار افراد دارای اختلالات روانی بیشتر شده است.
خلق شادی‌های گروهی
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: این تنهایی اجتماعی تاثیرات چشمگیری بر حوزه ارتباطات انسانی و سلامت روانی مردم می‌گذارد. اینجا وظیفه مردم است که شادی‌های گروهی را خلق کنند تا فشارهای ناشی از زندگی ماشینی کمتر شود و در این زمینه نباید منتظر دولت‌ها باشند چراکه دولت‌ها در ادوار مختلف نه‌تنها تسهیل‌‌کننده برای ایجاد فضای شاد در چارچوب مقررات نبودند بلکه بیشترین نقش خود را در ممیزی فرهنگی ایفا کردند.
به گفته وی، برخوردهای ممیزی شده باعث شده تا امروز بیش از هر زمانی نگران تهاجم فرهنگی، شبیخون و همچنین ناتوی فرهنگی باشیم؛ فرهنگی که با رویکرد‌های سلبی نمی‌توان آن را مدیریت کرد.
موسوی‌چلک اظهار داشت: نباید فراموش کنیم که تغییرات فرهنگی یک شبه صورت نگرفته و یک شبه هم تاثیرات منفی آن از بین نخواهد رفت. شاید به همین دلیل است که فرهنگ به عنوان یکی از شعار‌های سال ۹۳ تعیین شده است تا زمینه تقویت هویت فرهنگی بیشتر فراهم شود. البته امیدوارم که این فرصت را فقط با پارچه نوشته‌ها یا فراموش کردن یا محدود کردن ظرفیت‌های فرهنگی اقوام مختلف ایرانی از دست ندهیم.

وی تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین اقدام‌ها در این زمینه استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی (ملی، قومی و دینی) است که می‌تواند این فضای شاد و دلنشین را همراه با انتقال مولفه فرهنگی فراهم کند تا ریشه‌های تعلق اجتماعی را عمیق‌تر کند. شادی و غم به‌عنوان دو پدیده روانشناختی دو روی یک سکه تصور شده و لازمه یک زندگی سالم بوده و گاهی سبقت یکی بر دیگری در وضعیت تعادلی سیستم روحی- روانی اختلال ایجاد می‌کند.

۱۳۹۳ اردیبهشت ۱, دوشنبه

کشف کیهان: دلیل عدم انصراف مردم از یارانه، انتصاب عوامل فتنه88توسط روحانی در برخی پستها است

کیهان :  انتظار می‌رفت که طیف وسیعی از مردم از دریافت یارانه  اعلام انصراف کنند و توضیح علمی و منطقی آقای دکتر روحانی را بپذیرند  اما، علی‌رغم آنهمه اصرار رئیس‌جمهور محترم و حجم انبوه تبلیغات یاد شده، برخی از گزارش‌ها حکایت از آن دارند که نزدیک به 70 میلیون نفر از جمعیت هفتاد و چند میلیونی کشورمان برای دریافت یارانه نقدی ثبت‌نام کرده‌اند. 

سوال این است که چرا مردم- آنان که می‌توانستند و باید انصراف می‌دادند- اصرار و تاکید دولت و مخصوصا رئیس‌جمهور محترم را نادیده گرفته و توضیحات ایشان درباره ضرورت انصراف را باور نکرده‌اند؟! ... پاسخ این پرسش را فقط می‌توان در کاهش چشمگیر اعتماد مردم به دولت و رئیس‌جمهور محترم جستجو کرد!

...آقای دکتر روحانی علی‌رغم توصیه‌های منطقی و مستند دلسوزان، شماری از اصحاب فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 را در حلقه یاران خود به کار گرفت...اگر باور داشته باشیم که سبد رأی دکتر روحانی با آراء کسانی پر شده بود که شعارها و تبلیغات انتخاباتی ایشان را در تأکید بر آموزه‌های اسلامی و انقلابی و حرکت در جهت خواسته‌ها و نیازهای مردم باور کرده و پذیرفته بودند بدون کمترین تردید به این نتیجه می‌رسیم که وقتی همین مردم، برخی از اقدامات مجموعه دولت - و نه الزاما آقای دکتر‌روحانی - را برخلاف آنچه انتظار داشتند می‌بینند، به طور طبیعی و منطقی در اعتماد قبلی خود به رئیس‌جمهور محترم دچار تردید می‌شوند و در حیرت آمیخته به ملامت فرو می‌روند که چرا دکتر روحانی رأی خود را از مردم مومن و متعهد می‌گیرد ولی زمام امور را در برخی از مراکز حساس مرتبط با منافع مردم به دست کسانی می‌سپارد که بارها نشان‌ داده‌اند کمترین توجهی به مردم ندارند! و مخصوصا به وعده‌های داده شده پایبند نیستند. آیا این تناقض نمی‌تواند کاهش اعتماد مردم به دولت و رئیس‌جمهور محترم را در پی داشته باشد ؟! بدیهی است که می‌تواند و داشت!

نقش موثر رئیس بهداری اوین در آزار زندانیان سیاسی





با وجود آنکه در جریان حمله خونین روز پنجشنبه به بند ۳۵۰ اوین دست کم ۸ نفر از زندانیان دچار شکستگی و تعداد قابل توجه دیگری نیز دچار جراحت و خون ریزی شدند، رئیس بهداری زندان شخصا مانع از رسیدگی پزشکی درست و بموقع به این زندانیان شده و برخلاف سوگند خود، در آزار دادن زندانیان نقض موثری داشته است.
به گزارش کلمه، یکی از زوایای تلخ و هشداردهنده تهاجم خونین پنجشنبه به بند ۳۵۰ اوین، ممانعت از درمان مجروحان این حادثه است و رفتار پرسنل بهداری زندان اوین به ویژه رئیس آن در جلوگیری از اعزام درمانی مجروحان و مصدومان، بسیار تاسف آور و تامل برانگیز بوده است.
دکتر مجید رضازاده، رئیس بهداری زندان اوین، عامل مستقیم جلوگیری از انتقال مجروحان به بیمارستان بوده و تعدادی از آنان را در بهداری زندان اوین با زنجیر و دستبند به تخت بسته است.
این پزشک زندان که قاعدتا برای حفظ حقوق بیماران خود سوگند خورده، در همان روز پنجشنبه پس از آنکه مجوز اعزام اورژانسی امید بهروزی و اسماعیل برزگری به بیمارستان طالقانی را صادر کرده بود، ناگهان آنها را از میانه راه به زندان برگرداند و این دو زندانی را که در اعتصاب غذا نیز به سر می بردند، با دستبند به تخت های بهداری اوین بست.
رضازاده که معلوم نیست تحت نفوذ چه مقام یا نهادی است که دائما نظرات تخصصی خود را تغییر می دهد، روز شنبه در اقدام تعجب انگیز دیگری، پس از آنکه ناچار به اعزام اورژانسی اکبر امینی ارمکی پس از ۴۸ ساعت به بیمارستان شهدای تجریش شد، با وجود آنکه پزشکان متخصص بیمارستان تجریش پس از انجام سی تی اسکن وضعیت وی را اورژانسی تشخیص داده و دستور بستری صادر کرده بودند، شخصا در محل بیمارستان حاضر شده و به رغم نظر پزشکان متخصص، اکبر امینی را از بیمارستان به زندان اوین باز می گرداند. به طوری که پزشکان زندانی در بند ۳۵۰ نگران ضایعه مغزی و نخاعی در ناحیه گردن اکبر امینی هستند.
بر اساس این گزارش، دکتر رضازاده همچنین می کوشد تا مدارک و مستندات پزشکی مربوط مجروحان و آسیب دیدگان حادثه تهاجم خونین پنجشنبه را امحاء کند. وی با همین هدف، مدارک سی تی اسکن اکبر امینی را توقیف کرده و همچنین با توقیف عکس رادیولوژی شکستگی پای فرشید فتحی، مانع از اعزام وی به بیمارستان تا ساعتی پیش می شد.
به گفته زندانیانی که در سال های گذشته با بهداری زندان سر و کار داشته است، مجید رضازاده طی این سال ها همواره برخورد خلاف قانون و نامناسبی با زندانیان سیاسی داشته و از جمله موانع اصلی دسترسی زندانیان به درمان و دارو بوده است.

وی در واقعه تلخ شهادت هدی صابر در خرداد ۱۳۹۰ نیز از جمله کسانی بود که با سهل انگاری و رفتار نامناسب خود زمینه ساز فوت این زندانی سیاسی شد.

۱۳۹۳ فروردین ۲۶, سه‌شنبه

گزارشگر ویژه سازمان ملل: ایران حکم اعدام ریحانه جباری را متوقف کند

احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران روز دوشنبه، ۲۵ فروردین، از تهران خواست تا حکم اعدام ریحانه جباری که متهم به قتل یک مامور پیشین وزارت اطلاعات است را متوقف کند.
رادیو فردا ـ ریحانه جباری، طراح داخلی، متهم است که در سال ۱۳۸۶ مرتضی عبدالعلی سربندی، مامور پیشین وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی را به قتل رسانده است. وی گفته که دلیل این اقدام، دفاع از خود در برابر تعرض جنسی وی بوده است.
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران با انتشار بیانیه‌ای گفته است که برای خانم جباری دادگاه عادلانه‌ای برگزار نشده است و پرونده وی باید بار دیگر مورد رسیدگی قرار گیرد، چرا که وی از خود دفاع کرده است.
آقای شهید تصریح کرده است: «مقام‌های ایرانی باید پرونده جباری را مورد بازنگری قرار داده و آن را به دادگاه دیگری ارسال کنند تا این اطمینان حاصل شود که روند قضایی هم در چارچوب قوانین ایران و هم قواعد بین‌المللی رعایت شده است».
به گفته وی، نگرانی‌های جدی وجود دارد که این متهم تحت فشار مجبور به اعتراف شده و دادگاه به تمام شواهد توجه نکرده است.
آقای شهید می‌گوید خانم جباری از سوی سربندی استخدام شده بود تا طراحی اداره وی را انجام دهد و شهادت «منابع موثق» حاکی است که این مامور پیشین وزارت اطلاعات پیش از مرگ، ریحانه جباری را مورد تعرض جنسی قرار داده بود.
وی اظهار داشت: «سربندی ترتیبی داد تا جباری به دفترش بیاید، اما به جای آن وی را به محلی برد و به او تجاوز کرد».
خانم جباری متهم است که چندین بار با چاقو به شانه‌های سربندی ضربه زده است و پس از فرار، برای مقتول درخواست آمبولانس کرده است.
احمد شهید به شواهدی از جمله یک گزارش پزشکی اشاره کرده که در آن آمده است در لیوان آب میوه‌ای که در صحنه جرم پیدا شد داروی آرامبخش ریخته شده بود و این نشان می‌دهد که اقدام به تجاوز جنسی از قبل برنامه‌ریزی شده بود.
گزارشگر سازمان ملل می‌گوید: اگر اتهام‌های مطرح شده از سوی جباری صحت داشته باشد، وی «ممکن است دو بار قربانی شده باشد؛ یک بار توسط فرد متجاوز و بار دیگر توسط دستگاه قضایی، که فرض بر این است باید از قربانیان در برابر حملات فیزیکی و تجاوز جنسی محافظت کند».
وی می‌گوید که جمهوری اسلامی ایران امسال بیش از ۱۷۰ نفر از جمله دو زن را اعدام کرده است.
غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه، روز دوشنبه حاضر نشد تا زمان اجرای حکم اعدام ریحانه جباری را اعلام کند و در پاسخ به این پرسش که «آیا اجرای حکم اعدام ریحانه جباری در هفته اخیر صحت دارد یا اصلا او اعدام شده است؟» گفت که ایشان اعدام نشده است و این‌ها گمانه‌زنی‌های افراد است.
عبدالصمد خرمشاهی، وکیل این متهم، نیز گزارش‌های منتشره درباره اعدام ریحانه جباری در هفته جاری را رد کرده و گفته است: «خبر اجرای حکم قصاص موکلم در هفته جاری صحت ندارد و ما تلاش می‌کنیم تا از اولیای دم رضایت بگیریم».
وی به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت: «قاضی رسیدگی‌کننده به این پرونده هنوز تاریخ دقیقی را برای اجرای حکم قصاص مشخص نکرده است».
برخی منابع خبری گزارش داده بودند که ریحانه جباری قرار است روز سه شنبه، ۲۶ فروردین، اعدام شود.
در ماه های اخیر کارزاری برای گرفتن رضایت از خانواده مقتول آغاز شده و از جمله اصغر فرهادی، کارگردان سینما، خواستار صرفنظر کردن این خانواده از حکم قصاص جباری شده است.
آقای فرهادی در نامه خود خطاب به خانواده سربندی نوشته است: «اين گذشت تنها نجات يک فرد نيست. عملی است نمادين، ماندگار و آموزنده. دعوتی است از همگان به گذشت و بخشش. تشويق به گذشت کردن کسانی‌ست که در موقعيتی چون شما، بر سر دو راهی بخشيدن و نبخشيدن ايستاده‌اند. شما با اين گذشت انسان های زيادی را از مرگ نجات خواهيد داد. شايد تقدير آن است که خون بر زمين ريخته شده در اين اتفاق ناگوار در راه هديه کردن اين مفهوم بزرگ و گرانقدر به ديگران به کار آيد. شما با اين تصميم بزرگ، معنايی عميق به مرگ عزيزتان خواهيد بخشيد».
وکیل این متهم نیز از برگزاری جلسه های صلح و سازش بر سر این مسئله خبر داده و به ایسنا گفته است: «قرار بود جلسه دوم صلح و سازش برگزار شود که هنوز این امر محقق نشده است، اما در این راستا تلاش می‌شود تا بتوانیم جلسه دیگری را تحت عنوان صلح و سازش برگزار کنیم».
برخی خبرگزاری‌های ایران بدون اشاره به سابقه امنیتی مرتضی سربندی، وی را متخصص زیبایی معرفی کرده‌اند.

پرواز جنگنده روسی بر فراز ناو آمریکایی

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن؛ وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز دوشنبه با اعلام اینکه یک فروند هواپیمای بمب افکن روسی سوخو ۲۴ روز شنبه بارها در ارتفاع پایین در نزدیکی یک ناوشکن آمریکایی در آبهای بین المللی در دریای سیاه پرواز کرد، این اقدام روسیه را تحریک آمیز خواند.
سخنگوی پنتاگون در این باره گفت : این هواپیمای سوخو دوازده بار با ارتفاع بسیار پایین در نزدیکی ناوشکن یو اس اس دانالد کوک USS Donald-Cook که در آبهای بین المللی در دریای سیاه نزدیک رومانی در حرکت بود، طی مدت 90 دقیقه پرواز کرد؛ این هواپیما البته موشک زیر بال های خود حمل نمی کرد و ظاهرا غیر مسلح بود و ابدا به هشدارهای ناوشکن آمریکایی نیز پاسخ نداد.

این مقام پنتاگون در ادامه افزود این اقدام تحریک آمیز روسیه نقض پروتکل های بین المللی و قراردادهای گذشته در مورد تعامل میان ارتش های دو کشور به شمار می رود.

۱۳۹۳ فروردین ۱۲, سه‌شنبه

قطعنامه‌ علیه رژیم ایران در پارلمان اروپا

کميته روابط خارجی پارلمان اروپا قطعنامه ای را در باره استراتژی اتحاديه اروپا در قبال رژيم ايران به تصويب رساند.
در اين قطعنامه 7صفحه ای به نقض سيستماتيک حقوق بشر در ايران، رعايت نشدن استانداردهای دموکراتيک در انتخابات رياست جمهوری و نقض حقوق جامعه مدنی در ايران اشاره شده است.
اين قطعنامه بر آزادی فعاليت روزنامه نگاران در ايران تأکيد کرده است.
قطعنامه روابط خارجی پارلمان اروپا از رژيم ايران خواسته است مجازات مرگ در ايران را متوقف کند.

قطعنامه مذکور رژيم ايران را از دخالت در جنگ سوريه بر حذر داشته است.

آقای کری می داند این فرد یک گروگانگیر بوده؟


سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه "آیا جان‌ کری می‌داند که رژیم ایران یکی از گروگانگیران سفارت آمریکا (در تهران) در سال 1979 را به عنوان فرستاده خود در سازمان ملل تعیین کرده است؟" اظهار داشت: من هیچ جزئیاتی در مورد فردی که اشاره کردید در اختیار ندارم.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه وزارت خارجه آمریکا، «ماری هارف» همچنین از اظهار نظر در مورد پرسش مطرح شده در مورد تحقیق از میزان اعتبار شخص معرفی شده از سوی رژیم ایران خودداری کرد.

هارف افزود: فرآیند (صدور) ویزا کاملا محرمانه است. ما درباره درخواست‌ ویزاهای افراد صحبت نمی‌کنیم. افراد آزاد هستند تا درخواست اخذ ویزا ارائه دهند و صدور ویزاهای درخواستی براساس رویه‌های معمول صورت می گیرد. ما در مورد نتیجه این فرآیند نه اظهار نظری می‌کنیم و نه پیش‌بینی می‌کنیم.

وی در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه "اگر فرآیند صدور ویزا برای حمید ابوطالبی (فرستاده و سفیر جدید ایران در سازمان ملل) به پیش برود آیا ایالات متحده آمریکا وی را در سازمان ملل پذیرا خواهد بود؟" تصریح کرد: من در مورد فرآیند (صدور) ویزا هیچ پیش‌بینی ندارم.

هارف در قبال سماجت خبرنگار و پرسش وی در مورد اینکه "این موضوع (صدور و یا عدم صدور ویزا برای حمید ابوطالبی) باعث ایجاد مشکل در مذاکرات هسته‌ای شود؟" اظهار داشت: من چیزی برای گفتن و افزودن (به سخنان قبلی خود) ندارم. اما به طور جداگانه باید اعلام کنم که ما هفته آینده و برای دور بعدی مذاکرات هسته‌ای 1+5 که از سوی اتحادیه اروپا هدایت می‌شود به وین می‌رویم. این مذاکرات هرچند سخت اما در حال پیشرفت است،‌ همانند چانه‌زنی‌های تجاری است و دور سوم آن آماده اجرا است.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه "اگر فرد معرفی شده از سوی ایران از گروگانگیران باشد،‌ شما آیا آنرا (تنها) یک مشکل کوچک برنمی‌شمارید و در این صورت از نظر شما این یک شاخص دقیق برای (سنجش) حسن نیت (ایران) است؟، تصریح کرد: من واقعا چیزی برای افزودن در مورد این فرد که براساس گزراش‌ها به عنوان نماینده دائم ایران در سازمان ملل معرفی شده است ندارم، من مطمئن هستم که طی روزهای آینده در این مورد صحبت خواهیم کرد،‌ اما برای امروز چیزی برای افزودن ندارم.

هارف در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه "آیا شما فهرستی از اسامی افرادی که سفارت (آمریکا در تهران) در سال 1979 را تصرف کردند دارید؟" اظهار داشت: من (چنین چیزی) ندارم.

۱۳۹۳ فروردین ۵, سه‌شنبه

حکم اعدام برای ۵۲۹ عضو اخوان المسلمین در مصر صادر شد

یک دادگاه مصر ۵۲۹ عضو گروه اخوان المسلمین را به مجازات مرگ محکوم کرد. آنها به جرائمی نظیر قتل یک مامور پلیس، حمله به یک پاسگاه پلیس و دیگر اقدامات خشن متهم هستند.

دادگاه مینیا، ۲۰۰ کیلومتری جنوب قاهره این رای را روز دوشنبه صادر کرد. محاکمه متهمان روز شنبه آغاز شده بود. محکومان می توانند به رای دادگاه اعتراض کنند. 

بیش از ۱۰۰ نفر از متهمان در بازداشت بودند اما بیشتر آنها به صورت غیابی محاکمه شدند. دادگاه ۱۶ نفر را تبرئه کرد.

اتهامات محکومان مربوط به درگیری های اوت گذشته در مینیا است. خشونت ها در آنجا پس از آن آغاز شد که نیروهای امنیتی در قاهره دو کمپ اعتراضی اخوان المسلمین را برچید که طی آن صدها نفر کشته شدند.

مخالفان، به برکناری محمد مرسی، رئیس جمهوری سابق مصر که یکی از اعضای اخوان المسلمین است، توسط ارتش این کشور معترض بودند.

محمد مرسی خود با چندین اتهام در دادگاه روبروست.

مقامات دولت موقت مصر می گویند اخوان المسلمین گروهی تروریستی است و باید سرکوب شود.

کاخ سفيد: گروه هفت نيازی به تعامل با روسيه ندارد

یک سخنگوی کاخ سفید که با رئیس جمهور این کشور در لاهه هلند به سر میبرد در کنفرانس خبری تاکید کرد گروه هفت کشور صنعتی موسوم به جی هفت نیاز ی به تعامل با روسیه ندارند و مسکو باید بخاطر اقدام های خود در اوکراین که نقض حقوق بین الملل محسوب میشود در انزوای سیاسی قرارگیرد.
همزمان اعلام شد که روسیه از اجلاس آتی سران ثروتمندترین کشورهای جهان کنار گذاشته شده است.

رئیس کمیسیون اروپا دوشنبه شب اعلام کرد، رهبران گروه هفت روزدوشنبه تصمیم گرفتند روسیه را برای مجازات به دلیل الحاق کریمه به این کشور ، از اجلاس آتی سران ثروتمندترین کشورهای جهان کنار بگذارند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاهه، هرمان وان رومپی دریک پیام توییتر گفت، رهبران شرکت کننده در مذاکرات مربوط به بحران اوکراین که به درخواست باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا تشکیل شد موافقت کردند که دراجلاس گروه هشت درسوچی در ماه ژوئن شرکت نکنند و در عوض بدون روسیه در بروکسل تشکیل جلسه دهند.

گروه هفت گفته است که قصد دارد به اعضای ناتو و کشورهای هم مرز روسیه اطمینان مجدد بدهد وخواستار انجام اصلاحات اقتصادی در اوکراین شده است .

کاخ سفيد: گروه هفت نيازی به تعامل با روسيه ندارد

یک سخنگوی کاخ سفید که با رئیس جمهور این کشور در لاهه هلند به سر میبرد در کنفرانس خبری تاکید کرد گروه هفت کشور صنعتی موسوم به جی هفت نیاز ی به تعامل با روسیه ندارند و مسکو باید بخاطر اقدام های خود در اوکراین که نقض حقوق بین الملل محسوب میشود در انزوای سیاسی قرارگیرد.
همزمان اعلام شد که روسیه از اجلاس آتی سران ثروتمندترین کشورهای جهان کنار گذاشته شده است.

رئیس کمیسیون اروپا دوشنبه شب اعلام کرد، رهبران گروه هفت روزدوشنبه تصمیم گرفتند روسیه را برای مجازات به دلیل الحاق کریمه به این کشور ، از اجلاس آتی سران ثروتمندترین کشورهای جهان کنار بگذارند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاهه، هرمان وان رومپی دریک پیام توییتر گفت، رهبران شرکت کننده در مذاکرات مربوط به بحران اوکراین که به درخواست باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا تشکیل شد موافقت کردند که دراجلاس گروه هشت درسوچی در ماه ژوئن شرکت نکنند و در عوض بدون روسیه در بروکسل تشکیل جلسه دهند.

گروه هفت گفته است که قصد دارد به اعضای ناتو و کشورهای هم مرز روسیه اطمینان مجدد بدهد وخواستار انجام اصلاحات اقتصادی در اوکراین شده است .

کاخ سفيد: گروه هفت نيازی به تعامل با روسيه ندارد

یک سخنگوی کاخ سفید که با رئیس جمهور این کشور در لاهه هلند به سر میبرد در کنفرانس خبری تاکید کرد گروه هفت کشور صنعتی موسوم به جی هفت نیاز ی به تعامل با روسیه ندارند و مسکو باید بخاطر اقدام های خود در اوکراین که نقض حقوق بین الملل محسوب میشود در انزوای سیاسی قرارگیرد.
همزمان اعلام شد که روسیه از اجلاس آتی سران ثروتمندترین کشورهای جهان کنار گذاشته شده است.

رئیس کمیسیون اروپا دوشنبه شب اعلام کرد، رهبران گروه هفت روزدوشنبه تصمیم گرفتند روسیه را برای مجازات به دلیل الحاق کریمه به این کشور ، از اجلاس آتی سران ثروتمندترین کشورهای جهان کنار بگذارند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاهه، هرمان وان رومپی دریک پیام توییتر گفت، رهبران شرکت کننده در مذاکرات مربوط به بحران اوکراین که به درخواست باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا تشکیل شد موافقت کردند که دراجلاس گروه هشت درسوچی در ماه ژوئن شرکت نکنند و در عوض بدون روسیه در بروکسل تشکیل جلسه دهند.

گروه هفت گفته است که قصد دارد به اعضای ناتو و کشورهای هم مرز روسیه اطمینان مجدد بدهد وخواستار انجام اصلاحات اقتصادی در اوکراین شده است .

۱۳۹۲ اسفند ۲۸, چهارشنبه

آرزو دارم نوروزی که پیش رو دارید, آغاز روزایی باشد که آرزو دارید


با سلام
بار دگر دفتر زمان ورق خورد سالی نو جوانه زد سال گذشته با هر خوبی و بدی داشت به اتمام رسید امیدوارم سال جدید سال خیر امید و کامیابی برای همه خوانندگان عزیز وبلاگ این حقیر باشه سال گذشته به علت شروع کلاسهایم و شروع کورشهای متعدد کم کار شدم که پیشاپیش امیدوام مرا ببخشید.در هر صورت سال نو ۱۳۹۳ را به شما عزیزان تبریک میگویم امیدوارم هرچه زودتر بتوانیم ایران عزیزمان را از چنگال یاغیان برهانیم و نوروز را هر چه با شکوهتر در ایران برگذار کنیم به امید آن روز. دم همه اونایی که تو خونه تکونی دلشون ما رو دور نریختن گرم ما هم سعی می کنیم زیاد جا نگیریم!

سید عزت الله رشمه ای

۱۳۹۲ اسفند ۲۷, سه‌شنبه

پوتین استقلال کریمه را به رسمیت شناخت

راديو فردا ـ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، ۲۶ اسفند ماه، یک روز پس از برگزاری همه‌پرسی جمهوری خودمختار کریمه برای جدا شدن از اوکراین که به دست دولت هوادار روسیه در آن منطقه انجام شد، استقلال آن را به رسمیت شناخت.
به گزارش خبرگزاری «ایتار-تاس» روسیه، پوتین در فرمانی که در این مورد امضا کرده، نوشته است «با توجه به خواست مردم کریمه که در همه‌پرسی ۱۶ مارس بازتاب داشته است، اعلام می‌کنم که جمهوری کریمه، که شهر سواستوپول در آن از وضعیت ویژه‌ای برخوردار است، به عنوان کشوری مستقل شناخته شود».
پیش از این، کشورهای اروپایی، ایالات متحده و برخی دیگر کشورها این همه‌پرسی را محکوم و نتایج آن را رد کرده بودند.
آمریکا و اتحادیه اروپا روز دوشنبه دست به اقدامی دیگر نیز زده و در ارتباط با آنچه «دخالت روسیه در اوکراین» می‌نامند تحریم‌هایی را علیه مقام‌‌های روس، کارخانه‌های تولید سلاح روسیه و مقام‌های اوکراینی حامی روسیه وضع کردند.
قرار است روز سه‌شنبه ولادیمیر پوتین در سخنرانی برای هر دو مجلس فدراسیون روسیه در مورد این موضوع صحبت کند.
ناظران و کارشنان می‌گویند احتمال دارد رئیس‌جمهوری روسیه، در سخنان خود الحاق کریمه را به روسیه اعلام کند.
چند ساعت پیش از آنکه پوتین، کریمه را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت بشناسد، پارلمان این منطقه استقلال خود را اعلام و از جامعه جهانی خواسته بود آن را به رسیمت بشناسد.
مقام‌های کریمه روز گذشته اعلام کردند که «۹۷ درصد» از شرکت‌کنندگان در این رای‌گیری موافقت خود را با پیوستن به روسیه اعلام کردند.
همه‌پرسی علاوه بر مخالفت غرب با مخالفت شدید دولت اوکراین روبه‌رو بود که پس از برکناری ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهوری هوادار روسیه، به قدرت رسیده و هوادار نزدیکی به اروپا است.
باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، در نشستی خبری گفته است دوام مداخله نظامی روسیه در اوکراین تنها موجب منزوی شدن هر چه بیشتر روسیه و در نتیجه ضربه خوردن به اقتصاد روسیه می‌شود.
او می‌گوید «اگر روسیه به مداخله در امور اوکراین ادامه بدهد، ما آماده‌ایم تا تحریم‌های بیشتری علیه‌اش اعمال کنیم.»
بنا بر اصل یکم قانون اساسی جمهوری خودمختار کریمه اوکراین این منطقه «بخشی از خاک اوکراین است و حل و فصل هر گونه مسئله، در زمینه مفاد ارجاعی، در چارچوب قدرت‌های تفویض شده به کریمه بر پایه قانون اساسی اوکراین خواهد بود».
حامیان روسیه پیش از برگزاری همه‌پرسی می‌گفتند که تغییر دولت در کی‌یف نقض قانون اساسی بوده است.
دولت ویکتور یانوکوویچ،پس از ماه‌ها اعتراض و درگیری‌های که ده ها کشته برجای گذاشت، نزدیک به یک ماه پیش سقوط کرد.

آمریکا و اتحادیه اروپا شماری از مقام‌های اوکراین و روسیه را تحریم کردند

وزیر امور خارجه لیتوانی که کشورش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد روز دوشنبه، ۲۶ اسفند، اعلام کرد که در نشست روز دوشنبه وزیران خارجه این اتحادیه ۲۱ مقام اوکراینی و روسی تحریم شده‌اند.
راديو فردا ـ ۱۳ نفر از افراد تحریم شده، روسی و هشت نفر دیگر اوکراینی هستند. هنوز نام و مقام افراد تحریمی اعلام نشده است.
در بیانیه پایانی نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا آمده است: «شورای اروپا برگزاری رفراندوم غیرقانونی در کریمه در ۱۶ مارس برای الحاق به فدراسیون روسیه را قویا محکوم می‌کند. اتحادیه اروپا این رفراندوم غیرقانونی و نتیجه آن را به رسمیت نمی‌شناسد».
این بیانیه می‌افزاید: «شورای اروپا تصمیم گرفت که اقدامات تنبیهی از جمله محدودیت‌های سفر و توقیف دارایی‌های شماری از افراد مسوول در تزلزل یا تهدید یکپارچگی سرزمینی، حاکمیت و استقلال اوکراین را از جمله جدایی بخشی از آن را اعمال می‌کند».
اقدام اتحادیه اروپا در واکنش به دخالت روسیه در شبه جزیره کریمه و حمایت از جدایی‌طلبان روس‌تبار صورت می‌گیرد که روز دوشنبه از اوکراین اعلام استقلال کردند. این تصمیم پس از نشست سه ساعته وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا گرفته شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، لینان لینکوویسیوس، وزیر خارجه لیتوانی در توئیتر خود اعلام کرده که تحریم‌های اتحادیه اروپا شامل ممنوعیت مسافرت این افراد به کشورهای عضو و همچنین توقیف دارایی‌های آن‌ها است.
وی افزوده است که ظرف روزهای آینده و در جریان نشست رهبران اتحادیه اروپا در بروکسل اقدامات بیشتری در این زمینه صورت خواهد گرفت.
نشست رهبران اتحادیه اروپا قرار است در روزهای ۲۰ و ۲۱ مارس برگزار شود.
به نظر می‌رسد که در روزهای آینده نام افراد بیشتری که نزدیک به ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، هستند در این فهرست گنجانده شود.
تحریم های آمریکا علیه مشاوران پوتین
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، نیز روز دوشنبه ۱۱ اوکراینی و روسی را به دلیل دخالت در جدایی کریمه از اوکراین در فهرست تحریم‌های این کشور قرار داد.
دو نفر از این افراد به نام‌های ولادیسلاو سورکوف و سرگئی گلازیف، مشاوران ولادیمیر پوتین هستند. ویکتور یانوکوویچ، رییس جمهوری پیشین اوکراین، نیز در فهرست افراد تحریمی است.
یک مشاور ارشد پیشین ریاست جمهوری اوکراین و دو تن از رهبران جدایی‌طلب شبه جزیره کریمه نیز در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفته‌اند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقام‌های دولت اوباما گفته‌اند که رییس جمهوری روسیه به رغم حمایت از رفراندوم جدایی کریمه در این فهرست نخواهد آمد چرا که آمریکا معمولا تحریم‌ها را با روسای کشور‌ها آغاز نمی‌کند.
اما این مقام‌ها که نخواستند نامشان فاش شود گفته‌اند که تحریم‌ها افراد بسیار نزدیک به پوتین را هدف قرار خواهد داد.
بر اساس تحریم‌های واشینگتن، دارایی‌های افراد تحریمی ضبط شده و حق سفر به آمریکا را نخواهند داشت.
پارلمان شبه جزیره کریمه روز دوشنبه از اوکراین اعلام استقلال کرد و گفت که اقدامات خود را برای پیوستن به فدراسیون روسیه آغاز کرده است. تصمیم این پارلمان پس از همه‌پرسی روز یکشنبه در این منطقه صورت گرفت که به گفته مقام‌های محلی، «۹۷ درصد» رای دهندگان به الحاق کریمه به روسیه پاسخ مثبت داده‌اند.
رییس جمهوری اوکراین این همه پرسی را یک «مسخره بازی بزرگ» توصیف کرده و آمریکا و اتحادیه اروپا نیز برگزاری آن را محکوم کردند. این در حالی است که روسیه با وتوی قطعنامه محکومیت برگزاری همه پرسی کریمه در شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرده که چنین اقدامی مطابق با مقررارت بین‌المللی است.
در همین حال، دیپلمات‌های اروپایی گفته‌اند که اتحادیه اروپا در یک اقدام سمبولیک روز جمعه معاهده همکاری سیاسی با اوکراین را امضاء می‌کند.
امضای این معاهده چندین ماه زود‌تر از موعد مقرر صورت می‌گیرد. پیش از این، ویکتور یانوکوویچ، رییس جمهوری مخلوع اوکراین، از امضای معاهده یاد شده با اروپا خودداری کرده بود که همین اقدام سبب شورش مردم این کشور و سرنگونی دولت وی شد.

۱۳۹۲ اسفند ۲۴, شنبه

جلیلی به اشتون "ماچ" نداد!


گزارش تازه احمد شهید از وضعیت حقوق بشر در ایران

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، در تازه‌ترین گزارش خود که ۲۲ اسفند منتشر شده است، به مواردی مانند اعدام‌ها، نقض اساسی حقوق شهروندی و اقلیت‌ها، عدم استقلال سازوکار قضایی و دیگر موارد نقض حقوق بشر هشدار می‌دهد.
راديو فردا ـ آقای شهید در ابتدا با استقبال از «برخی پیش‌درآمدهای مثبت از سوی دولت جدید» که در کارزار انتخاباتی حسن روحانی برای بهبود وضعیت حقوق بشر، حقوق سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به آنها اشاره شده بود، می‌گوید این «گام‌های مثبت» همچنان به طور کامل نگرانی‌های بنیادین در مورد حقوق بشر ایران را که از سوی نشست همگانی، شورای حقوق بشر و دیگر سازوکارهای بین‌المللی مطرح شده، رفع نمی‌کند.
به گزارش آقای شهید این موارد به قوانین و ممارست در احترام به حق زندگی، آزادی بیان، گردهمایی، اعتقاد و دین، به حق آموزش برای همه و دوری از تبعیض نیاز دارند.
این گزارش تاکید دارد که پایه و اساس این نگرانی‌ها، عدم تطابق قوانین ملی با تهعدات بین‌المللی، فقدان پایبندی به حاکمیت قانون، بررسی نکردن شکایت‌ها و نیز محاکمه کسانی است که حقوق بشر را نقض می‌کنند.
این گزارش با اشاره به قوانین بین‌المللی تاکید دارد که آزادی افراد حقی با اهمیتی عمیق است. در آن به مواردی مختلفی از نقض حقوق بشر اشاره شده، خواستار آزادی زندانیانی است که به دلایل عقیدتی، فعالیت‌های مسالمت‌آمیز یا بیان آزادانه نظر خود در بند هستند.
علاوه بر این وضعیت نقض حقوق بشر در مورد اقلیت‌های گوناگون، دراویش، بهائیان، مسیحیان، سنی‌مذهب‌ها یا گروه‌های قومی، نیز زنان، فعالان حقوق بشر یا روزنامه‌نگاران در این گزارش تازه بررسی شده است.
در بخشی از گزارش احمد شهید به موارد اعدام در ایران پرداخته شده است؛ بنا بر این گزارش از زمان آغاز به کار گزارشگر ویژه حقوق بشر در مورد ایران در سال ۲۰۱۱ میلادی، ۱۵۳۹ نفر اعدام شده‌اند که در میان آنها دست‌کم بین ۹۵۵ تا ۹۶۲ نفر با اتهام قاچاق مواد مخدر روبه‌رو بوده‌اند.
این گزارش می‌افزاید که گمان می‌رود ۶۸۷ نفر در سال ۲۰۱۳ میلادی اعدام شده‌اند (رقم رسمی اعلام شده از سوی ایران ۳۶۹ نفر است) که ۱۶۵ مورد بیشتر از سال ۲۰۱۲ میلادی است.
این گزارش در عین حال می‌افزاید که دست‌کم ۵۷ نفر در سال گذشته میلادی در ملا عام اعدام شده‌اند. در آن در عین حال به مواردی از اعدام -برای نمونه کردهای ایران- به اتهام «محاربه» و موارد امنیتی اشاره شده است.
در عین حال به این موضوع نیز اشاره شده است که مواردی از حکم اعدام با قوانین بین‌المللی برای صدور آنها در «جدی‌ترین موارد» مطابقت ندارد.
احمد شهید در گزارش خود با وجود اشاره به مشکلات و چالش‌های ایران برای مبارزه با مسئله موارد مخدر، اما می‌گوید حکم اعدام در این مورد طیفی گوناگون از مجرمان را -مثلا در صورت همراه داشتن ۳۰ گرم هروئین یا برخی دیگر مخدرهای غیردارویی- در بر می‌گیرد.
آقای شهید در گزارش خود حق شهروندان برای دسترسی به محاکمه‌ای عادلانه را متذکر و خواستار استقلال قضات، وکیلان و اجرای روند قضایی با اصول بین‌المللی حقوق شهروندی یا دسترسی کامل به وکیل شده است.
علاوه بر این‌ها به مواردی دیگر از نقض حقوق بشر در ایران، در گزارش تازه گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد اشاره شده است.
آزادی فردی و امنیت شهروندان یا حق آموزش از دیگر موارد اشاره شده در این گزارش است.
احمد شهید در گزارش خود به آزاد شدن ۸۰ زندانی که به اتهام اعتراض و فعالیت‌های اعتراضی مسالمت‌آمیز محبوس بودند، پس از انتخاب حسن روحانی اشاره کرده است.
در بخش دیگری از گزارش خود به زندانیانی از میان «اقلیت‌ها» می‌پردازد و می‌گوید تا سوم ژانویه سال ۲۰۱۴ میلادی، حداقل ۳۰۷ نفر از آنها -از جمله ۱۳۶ بهایی، ۹۰ سنی، ۵۰ شهروند مسیحی، ۱۹ درویش و دو زرتشتی- در زندان بودند. این گزارش می‌گوید از سال ۲۰۰۴ میلادی دست‌کم ۷۳۴ بهائی بازداشت شده‌اند.
در عین حال وضعیت و گزارش‌ها در مورد هر یک از گروه‌های نام برده شده اقلیتی از باورمندان تا گروه‌های قومی به طور جداگانه‌ای بررسی شده است.
احمد شهید در گزارش خود به زندانیان «عقیدتی» و «سیاسی» نیز پرداخته و شمار آنها را تا ۱۴ ژانویه، دست کم ۸۹۵ نفر اعلام کرده که از این میان -علاوه بر باورمندان به ادیان- ۳۷۹ نفر فعال سیاسی، ۹۲ نفر مدافع حقوق بشر، ۷۱ نفر فعال مدنی، ۳۷ روزنامه‌نگار و ۲۴ فعال دانشجویی حضور دارند.
منشور حقوق بشر که پیش‌نویس آن در دولت حسن روحانی آماده شده از موارد دیگری است که گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران به آن پرداخته است؛ بنا بر این گزارش این منشور با تاکید بر عمده مواردی که در قانون ایران در حال حاضر نیز موجود است، برخی حقوق جدید را نیز پیشنهاد می‌کند
با این همه از قول مدافعان حقوق بشر و شماری از سازمان‌های حقوق بشری این پیش‌نویس را در مواردی گوناگون کافی نمی‌داند.
به گفته احمد شهید این منشور به مواردی مانند تبعیض علیه اقلیت‌های دینی، از جمله بهائیان، یا حقوق زنان، از جمله برای انتقال حق شهروندی به فرزندان خود، نپرداخته است. در عین حال به مواردی بی‌رحمانه مانند سنگسار، قطع اعضای بدن یا شلاق کاری ندارد. مانع اعدام مجرمان زیر سن قانونی نمی‌شود و اشاره‌ای به صدور حکم اعدام، به طور مشخص، فقط در موارد کاملا جدی که غیر از آن در تطابق با استاندارهای بین‌المللی نیست، نمی‌کند.
در بخشی دیگر از این گزارش نیز به‌طور جداگانه‌‌ای به «تحریم‌های اقتصادی» اشاره شده است. بنا بر این گزارش، گزارشگر ویژه سازمان ملل بارها از کشورهایی که علیه تهران تحریم‌هایی را اعمال کرده‌اند و نیز جمهوری اسلامی خواسته است تا گام‌هایی را در این جهت بردارند، که این تحریم‌ها حقوق بشر را زیر پا نگذارند.
در عین حال از کاهش تحریم‌ها در توافق اخیر میان ایران و گروه ۵+۱، در صورت مدیریت درست، به عنوان موضوعی که می‌تواند بر حقوق اقتصادی و اجتماعی در ایران تاثیر بگذارد، استقبال شده است.
طی روزهای گذشته گزارش‌هایی تازه در مورد حقوق بشر در ایران منتشر شده است که گزارش آقای شهید تازه‌ترین آنهاست.
از جمله بان گی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، ۲۰ اسفند ماه در گزارشی گفت حسن روحانی علیرغم وعده‌های خود٬ آزادی‌ها در ایران را افزایش نداده است. او در عین حال در مورد «افزایش شدید» اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی و با تاکید بر این که بیشتر این اعدام‌ها مربوط به جرایم مواد مخدر بوده، افزود که با این‌حال برخی از اعدام شدگان نیز زندانیان سیاسی و اقلیت‌های قومی بوده‌اند.
این گزارش با واکنش بعضا شدید مقام‌های ایرانی روبه‌رو شد.
گزارش‌های احمد شهید نیز واکنش‌های مشابهی را بر می‌انگیزند. مقام‌های ایرانی آنها را رد می‌کنند و در برخی موارد چهره‌های بین‌المللی را نیز با عناوینی تند مورد انتقادهایی شدید قرار می‌دهند.
برای نمونه جواد لاریجانی، رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران، آقای شهید را «احمق شریر» نامیده است. رئیس قوه قضائیه، صادق لاریجانی، نیز گزارش پیشین او را «دروغین» عنوان کرده بود. علی لاریجانی، دیگر برادر این دو تن و رئیس مجلس ایران، نیز یکی از گزارش‌ها او را «ترویج یاغی‌گری بین‌المللی» نامیده بود.
احمد شهید اجازه ورود به ایران را ندارد و گزارش تازه او از جمله بر پایه مصاحبه با ده‌ها نفر داخل و خارج از ایران و دریافت مکتوبات تنظیم شده است.
او قرار است روز دوشنبه، ۲۶ اسفندماه، درباره گزارش خود از وضعیت حقوق بشر در ایران، در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو سخنرانی کند.

۱۳۹۲ اسفند ۱۹, دوشنبه

آزادی تمامی دراویش بازداشت شده در دومین روز تجمع در مقابل دادستانی

دراویشی که صبح امروز در جریان تجمع اعتراضی مقابل دادستانی تهران بازداشت و به اوین منتقل شده بودند ، دقایقی پیش آزاد شدند.
به گزارش مجذوبان نور، دقایقی پیش تمامی خانم ها و آقایان درویش زندانی بازداشت شده از زندان اوین آزاد شدند.
بازداشت این عده به دنبال گردهمایی ایشان برای پی پیگیری مسایل حقوقی و درمانی دراویش زندانی مقابل دادستانی تهران صورت گرفته بود.
این دراویش که جمعی از آنان از خانواده های درجه یک دراویش زندانی بودند روز شنبه نیز در محل یاد شده تجمع کرده بودند و تجمع روز یکشنبه ایشان به دلیل پیگیری وعده مسوولان دادستانی مبنی بر عمل به مطالبات خانواده ها در خصوص امور درمانی و رفع تبعید دو زندانی درویش بود اما این تجمع نیز مانند تجمع روز شنبه با دخالت ماموران امنیتی به خشونت کشیده شد.
گفتنی است در دومین روز از تحصن دراویش مقابل دادستانی، ۳۱ زن و بیش از ۲۰۰ مرد طی عملیاتی خشونت آمیز بازداشت و به اوین منتقل شده بودند.

دیدار اشتون با نرگس محمدی، مادر ستار بهشتی و فعالان حقوق بشر خشم محافظه کاران را برانگیخت + عکس

کاترین اشتون اولین سفر خود به تهران را با دیدار با نرگس محمدی از فعالان حقوق زن و گوهر عشقی مادر ستار بهشتی یکی از زندانیان کشته شده در اوین آغاز کرد.
به گزارش بی بی سی، خانم اشتون در تهران به خبرنگار بی بی سی جهانی گفت ما از ابتدا در طرح موضعمان در خصوص حقوق بشر در ایران خیلی صریح بوده ایم.
خانم اشتون که ۵ فعال زن دیگر را نیز در ابتدای سفر خود به تهران ملاقات کرده است به خبرنگار بی بی سی گفت برای من به طور خاص خیلی مهم بود که هم زمان با روز جهانی زن از این زنان بشنوم از نظر آنها چطور می توان شرایط را تغییر داد.
خانم اشتون همچنین در بیانیه ای که در پایان سفر خود به تهران منتشر کرده به دیدار خود با فعالان زن در ایران اشاره کرده و گفته است: "کسی نباید تعجب کند که در سفر من تمرکز زیادی بر موضوع حقوق بشر بود، با فعالان زن درباره شرایط زنان در ایران گفتگو کردم؛ فعالیت‌هایی که از روزنامه‌نگاری تا کمک به پناهندگان افغان، بخش‌های مختلف جامعه مدنی را در بر می‌گیرد."
ستار بهشتی، کارگر ۲۳ ساله ای بود که به دلیل وبلاگ نویسی بازداشت شد و سپس در جریان بازداشت مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و جان داد.
خانم اشتون پیشتر نیز درباره وضعیت نرگس محمدی موضع گیری کرده بود.
در مهرماه ۱۳۹۰ هنگامی که نرگس محمدی ، نایب‌رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، به ۱۱ سال زندان محکوم شد کاترین اشتون با صدور بیانیه‌ای ابراز نگرانی کرد و گفت "با توجه به وضعیت سلامتی خانم محمدی او در زندان به امکانات پزشکی لازم دسترسی نخواهد داشت. و حکم زندان علیه نرگس محمدی را نشانه دیگری از تعقیب غیرعادلانه کسانی دانست که شجاعانه و با قاطعیت برای دفاع از حقوق بشر در ایران برخاسته‌اند."
حکم زندان خانم محمدی بعدها در دادگاه تجدید نظر به شش سال کاهش یافت و سرانجام حدود دو سال پیش به دلیل بیماری جدی با قرار وثیقه اجازه مرخصی و درمان خارج از زندان دریافت کرد.
----------------------------------
دیدار اشتون با نرگس محمدی و فعالان حقوق بشر خشم محافظه کاران را برانگیخت
کاترین اشتون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در سفری دو روزه‌ برای دیدار با مقامات ایرانی به تهران سفر کرده است، عصر روز شنبه به تهران وارد شد و پس از ورود به مدت دو ساعت با هفت فعال زن حقوق بشر، دیدار کرد.
به گزارش کلمه ، روزنامه وال استریت ژورنال روز شنبه در گزارشی نوشته بود که در این دیدار نرگس محمدی نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر ایران نیز حضور داشته است.
مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون روز یکشنبه با تایید این خبر در در صفحه توئیتر خود نوشت که خانم اشتون در هشتم مارس، روز جهانی زن، با هفت تن از فعالان زن مدافع حقوق بشر از جمله نرگس محمدی، دیدار کرده است.
اشتون پس از این دیدار گفت: من فکر می‌کنم برای من بسیار مهم است که سطح تمایل ایرانی‌ها برای همکاری را بسنجم و بتوانم درباره مسائلی که تقریبا برای تمام کشورهای اروپا مورد توجه و نگرانی است، بحث و گفت‌وگو کنم.
خبرگزاری آسوشیتدپرس پیشتر به نقل از منابع نزدیک به خانم اشتون گزارش داده بود که او در سفرش به ایران با نمایندگانی از جامعه مدنی دیدار خواهد کرد.
رسانه های محافظه کار ضمن انتشار این خبر نسبت به این دیدار اعتراض کردند و سایت فارس وابسته به سپاه ، این خبر را با تیتر «اشتون با محکوم فتنه دیدار کرد» منتشر کرد.
در آذر ماه گذشته نیز سفر هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا به تهران و دیدار اعضای این هیئت با نسرین ستوده، وکیل و حقوقدان، و جعفر پناهی، فیلمساز، با اعتراضات گسترده از سوی محافظه کاران روبرو شد.
هیئت پارلمانی اروپا در جریان سفرشان به ایران در جلسه‌ای در سفارت یونان، جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه را به نسرین ستوده و جعفر پناهی تحویل دادند.
تعدادی از نمایندگان محافظه کار مجلس، وزیران اطلاعات، کشور و امور خارجه به دلیل این دیدار احضار کردند.




 

۱۳۹۲ اسفند ۱۴, چهارشنبه

کاربردهای درمانی عنبر نسا! (مدفوع الاغ)

منبع: وب سایت دکتر حسین روازاده
عنبر نسا همان مدفوع الاغ می باشد که دود آن برای کاهش خونریزی و کوتاه کردن دوره پریود و درمان انواعی از عفونت های واژینال مورد استفاده قرار می گیرد و باید بیمار دود عنبر نسا را داخل مجاری واژن خود بخور دهد

فرزانه مرادی اعدام شد

وکيل مدافع فرزانه مرادی از اجرای حکم قصاص نفس موکلش خبر داد.
عبدالصمد خرمشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: متاسفانه حکم اعدام فرزانه مرادی صبح امروز(سه‌شنبه) در استان اصفهان اجرا شد.
وی ادامه داد: برای اجرای اين حکم به من که وکيل‌مدافع فرزانه مرادی بودم اطلاعی داده نشده بود و اين در حالی است که مطابق آئين‌نامه نحوه اجرای احکام اعدام، وکيل محکوم‌ُ‌عليه يکی از افرادی است که بايد از زمان اجرای حکم مطلع و در مراسم حاضر باشد.
اين وکيل دادگستری تصريح کرد: علی‌رغم اين موضوع من از زمان اجرای حکم بی‌خبر بودم و از طريق افراد ديگر از اجرای حکم اعدام موکلم مطلع شدم.
خرمشاهی با بيان اين‌که «متاسفانه علی‌رغم وساطت تعداد زيادی از خيرين، مادران صلح و افراد ديگر اوليای دم موکل رضايت نداد» گفت: با توجه به درخواست ما موضوع رضايت محقق نشد و حکم موکلم صبح امروز که در آستانه ۲۵ سالگی بود، اجرا شد.
به گزارش ايسنا، فرزانه مرادی در سال ۱۳۸۶ اقدام به قتل شوهرش کرده بود و از سوی دادگاه به قصاص نفس محکوم شده بود.

۱۳۹۲ اسفند ۱۲, دوشنبه

خبرهای کوتاه از بحران اوکراین

نشست آتی گروه هشت در مسکو لغو شد
* آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در تماسی تلفنی با رئیس جمهوری روسیه تلاش کرد که تنشهای ایجاد شده بین این کشور و اوکراین را کاهش دهد. در پی این تماس، به نظر می رسد که رئیس جمهوری روسیه با پیشنهاد خانم مرکل برای گفتگو درباره حضور نظامی در اوکراین موافقت کرده است.
خانم مرکل به ولادیمیر پوتین هشدار داد که اعزام نیروی نظامی به کریمه، بر خلاف مقررات بین المللی است.
کشورهای عضو گروه هشت به جز روسیه، در بیانیه ای اعلام کردند که نشست پیش روی این گروه در مسکو تعلیق شده است.
گروه هشت متشکل از هشت کشور صنعتی است که شامل آمریکا، آلمان، بریتانیا، ایتالیا، فرانسه، روسیه، ژاپن و کانادا می شود.
* بحران اوکراین بتدریج آثار خود را بر اقتصاد روسیه نشان ‌می‌دهد؛ بازار سهام در روسیه امروز با ۶ درصد سقوط روبرو شد و ارزش روبل واحد پول به پایین‌ترین حد خود در مقابل نسبت به یورو و دلار رسید. کاهش یافت. بانک مرکزی روسیه هم نرخ بهره را از ۵.۵ درصد به ۷ درصد افزایش داد.
* وزارت امور خارجه روسيه با صدور بيانيه‌ای از گفت‌وگوی سرگی لاوروف، وزير خارجه اين کشور با وانگ يی، همتای چينی خود و اشتراک نظر روسيه و چين بر سر بحران اوکراين خبر داده است. چين و روسيه دو قدرت اتمی عضو دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد با حق وتو هستند.
* استیون روزنبرگ خبرنگار بی‌بی‌سی از مسکو: روزنامه اقتصادی ودوموستی روسیه نوشته جنگ روسیه با اوکراین "ترمزی" برای اقتصاد این کشور خواهد بود. این روزنامه دولت روسیه را به تحریک برای شروع جنگ متهم کرده است.

روزنامه‌های جنجالی روسیه پر از تصاویر و شعارهای میهن‌پرستانه است. روزنامه پرطرفدار کومسولسکایا پراودا نوشت آقای پوتین با رهبری دنیا چند قدم بیشتر فاصله ندارد و مهمترین چهره مستقلی است که زیربار سبطه آمریکا نرفته است.

بحران کريمه؛ روسيه در سراشيبی انزوا

گروه “هفت”، ناتو، اتحاديه اروپا و آمريکا، پيشروی نظامی روسيه در کريمه را محکوم کرده‌اند. در مسکو نيز ده‌ها تظاهرکننده مخالف جنگ بازداشت شدند.
راديو زمانه ـ اعتراض يکپارچه غرب به حضور نظامی روسيه در کريمه، کيفيت جدی‌تری يافته است. گروه “هفت” متشکل از آمريکا، کانادا، بريتانيا، فرانسه، آلمان، ايتاليا و ژاپن، بيانيه‌ای در محکوميت روسيه منتشر کرد. در اين بيانيه از روسيه خواسته می‌شود که به حق حاکميت اوکراين احترام بگذارد و نيروهايش را از کريمه خارج کند.
گروه “هفت” هم‌چنين شرکت در نشست مشورتی “گروه هشت” در سوچی را نيز به حالت تعليق در آورده است. وزير خارجه آمريکا روز شنبه اول مارس گفته بود که ممکن است ايالات متحده در اعتراض به رويدادهای کريمه، عضويت روسيه در گروه هشت را پس بگيرد. روسيه در سال ۱۹۹۸ و چند سال پس از پايان جنگ سرد به عضويت رسمی گروه کشورهای بزرگ صنعتی در آمد.
جان کری، وزير خارجه آمريکا روز سه‌شنبه ۴ مارس به کی‌يف می‌رود تا پيام همبستگی و حمايت واشنگتن را به دولت موقت اوکراين برساند. او بار ديگر روسيه را به رعايت حق حاکميت اوکراين فراخواند.
اوباما در گفتگوی تلفنی ۹۰ دقيقه‌ای خود با پوتين، به سختی از او انتقاد کرد و مداخله نظامی در کريمه را نقض تماميت ارضی اوکراين خواند. ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا نيز روز يکشنبه دوم مارس با اوباما در باره اوضاع کريمه گفتگو کرد و در توييتر خود نوشت که رفتار روسيه غيرقابل قبول است.
وزيران خارجه اتحاديه اروپا، روز دوشنبه سوم مارس نشست ويژه‌ای در بروکسل با موضوع کريمه برگزار می‌کنند. محافل ديپلماتيک می‌گويند اين نشست روسيه را به خروج نيروهايش از سواستوپل و سمفروپل فراخواهد خواند.
دبيرکل ناتو نيز در صدد است برای تامين ثبات منطقه، ناظران بين‌المللی را به اوکراين اعزام کند. گفته می‌شود اين ناظران از سوی سازمان همکاری و امنيت اروپا تعيين خواهند شد.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نيز در گفتگوی تلفنی با پوتين او را به نقض معاهده بوداپست و ناديده گرفتن حق حاکميت اوکراين متهم کرده است. روسيه، بريتانيا و آمريکا در قرارداد بوداپست در سال ۱۹۹۴ قبول کرده‌اند که استقلال و تماميمت ارضی اوکراين را در صورت تحويل سلاح‌های اتمی اين کشور، محترم بشمارند.
مرکل پيشنهاد کرده که يک “گروه تماس” برای ايجاد ديالوگ بين طرفين بحران اوکراين تشکيل شود. رسانه‌های آلمانی نوشته‌اند که پوتين اين پيشنهاد را پذيرفته اما بار ديگر تکرار کرده که اقدامات کنونی روسيه در کريمه برای حفظ شهروندان روس‌تبار و روس‌زبان اوکراين از خطرات احتمالی است.
اوضاع کريمه همچنان متشنج و مغشوش است. دولت انتقالی اوکراين از حضور دستکم ۱۵ هزار سرباز روس در کريمه خبر داده است. ارتش اوکراين در آماده‌باش به سر می‌برد و نيروهای ذخيره نيز به خدمت فراخوانده شده‌اند.
روز يکشنبه در مسکو ده‌ها تظاهرکننده مخالف جنگ بازداشت شدند. خبرگزاری روسی اينترفکس گزارش داد که حدود ۴۰ نفر به دليل “تلاش برای برهم زدن نظم عمومی” بازداشت شده‌اند. دولت روسيه در مقابل، به طرفداران پوتين که خواستار دخالت نظامی روسيه در اوکراين هستند مجوز گردهمايی داد.
در کی‌يف هم تظاهراتی عليه روسيه و پوتين برگزار شد. پوتين در اين تظاهرات به هيتلر تشبيه شد و اين در حالی است که مقامات روسيه نيز رويدادهای اوکراين و سقوط يانوکوويچ را به تحرکات گروه‌های”فاشيستی” نسبت می‌دهند و از “انقلاب قهوه‌ای” در اوکراين سخن می‌گويند.

۱۳۹۲ اسفند ۹, جمعه

خروج نام 11 مدیرکشتیرانی ایران از فهرست تحریم ها

مدیر دفتر حقوقی و دعاوی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد : حکم خروج نام 11تن از مدیران این شرکت از فهرست تحریم های اتحادیه اروپا ، قطعیت یافته است .

برپایه گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشتیرانی جمهوری اسلامی علاالدین سادات رسول گفت : خروج نام 11 تن از مدیران کشتیرانی جمهوری اسلامی از لیست تحریم های یکجانبه اتحادیه اروپا که به موجب حکم دیوان دادگستری اروپا صادر شده بود، پس از گذشت دوره قانونی و عدم تجدیدنظر خواهی نسبت به حکم صادره ، این حکم قطعیت یافته است.
وی تاکید کرد : براساس حکم صادره این حق برای افراد خارج شده از لیست تحریم ها محفوظ خواهد بود که نسبت به جبران خسارات وارده اعم از مادی و معنوی و همچنین هزینه های حقوقی مربوطه ناشی از اتهامات بی اساس مطروحه ، اقامه دعوی کنند.
مدیر دفتر حقوقی و دعاوی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران افزود : امیدوار هستیم که اتحادیه اروپا در شرایط رو به بهبود فرآیند مربوط به مذاکرات در حال انجام ژنو ، از وارد کردن مجدد اسامی مدیران گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به لیست تحریم ها خودداری کند، زیرا چنین اقدامی توجیه حقوقی و قانونی نخواهد داشت.

رانت و رانت خواری، در واردات مصالح ساختمانی غیراستاندارد

محمد فیروزی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت در خصوص واردات مصالح ساختمانی غیراستاندارد به کشور گفت: استفاده از مصالح ساختمانی غیراستاندارد که عمدتا وارداتی هستند به تولید، اقتصاد، اشتغال و بخش صنعت ساختمان کشور ضربه می زند.
نماینده نطنز و قمصر در مجلس از وجود رانت در حوزه واردات مصالح ساختمانی خبرداد و گفت: مصالح ساختمانی غیراستاندارد که بعضا وارداتی هستند با رانت هایی  که وجود دارد  وارد کشور می شود که کاربرد این مصالح  به مردم، اقتصاد، اشتغال و تولید کشور ضربه می زند.
این نماینده در مجلس نهم با بیان اینکه عمده مصالح ساختمانی که وارد می شود از نظر کیفیت با تولیدات داخل برابری می کنند، تصریح کرد: این مصالح با استفاده از رانت های خاص وارد کشور شده و با قیمت ارزانتر به متقاضیان عرضه می شود به همین علت خریداران بیشتری را جذب می کند که این روند و استفاده از این مصالح به تولید، اشتغال و صنعت ساختمان سازی کشور آسیب می زند.

۱۳۹۲ اسفند ۸, پنجشنبه

عکس‌های خصوصی و دیده نشده‌ی یک کانادایی از ایران پیش از انقلاب

"کن راسک" یک کانادایی است که در فاصله سال‌های ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۳ به همراه خانواده در ایران زندگی کرده و عکس‌های بسیاری گرفته است. یک ایرانی پس از ۴۰ سال این عکس‌ها را از انبار خانه‌ی کن بیرون آورده و آن‌ها را ظاهر کرده است.




جيش العدل: حکم اعدام ۵ گروگان صادر شده، می خواهيم يکی از سربازان را اعدام کنيم

پايگاه خبری تحليلی انتخاب (Entekhab.ir): گروه تروريستی "جيش العدل" که ۵ مرزبان ايرانی را روز هفدهم بهمن به گروگان گرفت، ادعا کرد که قصد کشتن يکی از سربازان را دارد.
به گزارش «انتخاب»، گروهک تروريستی جيش العدل در صفحه ی توييتر خود مدعی شد که قصد اعدام يکی از گروگان ها را دارد.
اين گروه تروريستی ادعا کرد که يک نفر از اعضای آنها اعدام شده و آنها نيز قصد دارند يکی از گروگان ها را اعدام کنند.
ساعاتی پس از انتشار اين پيام در صفحه ی توييتر منتسب به گروه تروريستی، پيام ديگری مبنی بر صدور حکم اعدام ۵ سرباز منتشر شد.
در اين پيام جيش العدل در توييتر آمده است: حکم اعدام ۵ سرباز ايران در محکمه شرعی صادر شده است.

۱۳۹۲ اسفند ۷, چهارشنبه

نتانیاهو برای مرکل سبیل هیتلری گذاشت!


بخشنامه‌های پی‌درپی گمرک کار خود را کردند

سقوط 95 پله‌ای گمرک ایران در رده‌بندی جهانی
براساس تازه‌ترین اطلاعات منتشر شده، رتبه گمرک ایران در رده‌بندی جهانی از 5 در هشت سال پیش به 100 در حال حاضر رسیده است. سقوط آزادی که شاید نمود بیرونی آن به راحتی از طریق مواردی مانند معطلی زیاد کالاها در گمرک، کند بودن خدمات‌رسانی به صاحبان کالا و امثال آن قابل مشاهده باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شاید برای کمتر کسی قابل باور باشد که روزی گمرک ایران در بین پنج گمرک برتر دنیا قرار داشته است. موضوعی که البته مسعود کرباسیان، رئیس کل گمرک ایران به آن اشاره کرده و البته این را هم گفته که در هشت سال قبل رتبه گمرک ایران با 95 پله نزول به 100 رسیده است.
البته مجمع جهانی اقتصاد نیز چندی پیش در تازه‌ترین گزارش خود ایران را از نظر شاخص مطلوبیت فرایندهای گمرکی در بین 148 کشور دنیا در رتبه ضعیف 103 قرار داد. شاخص مطلوبیت فرایندهای گمرکی نشان می‌دهد که در هر یک از کشورهای جهان وضعیت فرایندهای مربوط به واردات و صادرات چه میزان کارامد هستند. ایران در این رده‌بندی رتبه ضعیف 103 را به خود اختصاص داده است. در بین کشورهای منطقه خاورمیانه ایران توانسته تنها بالاتر از دو کشور لبنان و یمن قرار گیرد. امارات، قطر و عمان هم بهترین وضعیت امور گمرکی را در منطقه خاورمیانه به خود اختصاص داده‌اند.
رئیس کل گمرک در چند ماه گذشته در مقاطع مختلف دلایل سقوط آزاد رتبه گمرک ایران در بین گمرک‌های جهان را نیز اعلام کرده که از آن جمله می‌توان به مواردی مانند اجرای طرح‌های "ایران‌کد" و "شبنم"، لزوم ثبت سفارش کالاها، معطلی کالاها برای ترخیص، الکترونیکی نشدن فعالیت‌های گمرک، ایجاد نشدن خط سبز گمرکی به شیوه مناسب و نظایر آن اشاره کرد.
البته اگر یادمان نرفته باشد صدور بخشنامه‌های پی‌درپی و متناقض از سوی گمرک در اواخر دولت دهم نیز قطعا می‌تواند از دیگر دلایل نزول رتبه گمرک ایران باشد. بخشنامه‌هایی که دردسرهای زیادی را نیز برای واردکنندگان و صادرکنندگان کشور به وجود آورد.
رئیس کل گمرک ایران اما در عین حال حذف طرح‌های ایران کد و شبنم، اجرای طرح گمرک الکترونیک و اعطای تسهیلات ویژه برای واردکنندگان مواد اولیه تولید و بازرگانان خوشنام را نیز از جمله راهکارهای بهبود رتبه گمرک ایران در عرصه جهانی اعلام کرده است.
دلایل سقوط آزاد رتبه گمرک ایران در جهان و راهکارهای بهبود این رتبه در حالی از سوی کرباسیان اعلام شده که هر روز معطلی کالا در گمرک به اندازه یک درصد کل ارزش کالا برای واردکننده هزینه در بر دارد که با این حساب می‌توان نتیجه گرفت که هرگونه تعلل از سوی گمرک در نهایت باعث افزایش قیمت تمام شده کالای وارداتی و وارد شدن فشار بیشتر به مصرف کنندگان و تولیدکنندگان داخلی می‌شود.
براساس تازه‌ترین آمارهای ارائه شده در 11 ماهه سال جاری ارزش تجارت غیرنفتی ایران بالغ بر 80 میلیارد دلار شد که از این میزان بیش از 42 میلیارد دلار آن مربوط به واردات کالا به کشور بوده است.

گمرک ایران تاکنون به صورت رسمی مدت زمان میانگین در گمرک‌های کشور برای ترخیص کالا را اعلام نکرده اما به طور قطع هرچه این زمان بیشتر کاهش یابد در نهایت سود آن به تولیدکنندگان و مصرف‌کننده داخلی خواهد رسید. 

۱۳۹۲ اسفند ۶, سه‌شنبه

فواید گاو بودن! (طنز)

 CowHumanComp.jpg

معلمی از دانش آموزانش خواست فواید گاو بودن را بنویسند و نوشته ای که در زیر می خوانید تمام و کمال انشای آن دانش آموز است:
با سلام خدمت معلم عزیزم و عرض تشکر از زحمات بی دریغ اولیاء و مربیان مدرسه که در تربیت ما بسیار زحمت میکشند و اگر آنها نبودند معلوم نبود ما الان کجا بودیم.
اکنون قلم به دست میگیرم و انشای خود را آغاز می کنم.
البته واضح و مبرهن است که اگر به اطراف خود بنگریم در می یابیم
که گاو بودن فواید زیادی دارد.
من مقداری در این مورد فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که مهمترین فایده ی گاو بودن این است که آدم دیگر آدم نیست. بلکه گاو است.
هرچند که نتیجه گیری باید در آخر انشاء باشد.
بیایید یک لحظه فکر کنیم که ما گاویم.
ببینیم چقدر گاو بودن فایده دارد.
مثلا در مورد همین ازدواج که این همه الان دارند راجع به آن برنامه هزار راه رفته و نرفته و برگشته درست می کنند.
وقتی گاوی که پدر خانواده است میخواهد دخترش را شوهر دهد، نگران جهیزیه اش نیست.
نگران نیست که بین فامیل و همسایه آبرو دارند.
مجبور نیست به خاطر این که پول جهاز دخترش را تهیه نماید، برای صاحبش زمین اضافه شخم بزند، یا بدتر از آن پاچه خواری کند.
هیچ گاوی نگران کرایه خانه اش نیست.
نگران نیست نکند از کار اخراجش کنند.
گاوها آنقدر عاقلند که میدانند بهترین سالهای عمرشان را نباید پشت کنکور بگذرانند.
گاوها حیوانات مفیدی هستند و انگل جامعه نیستند.
شما تاکنون یک گاو معتاد دیده اید؟
گاوی دیده اید که سر کوچه بایستد و مزاحم ناموس مردم شود؟
آخر گاوها خودشان خواهر و مادر دارند.
تا حالا شما گاو بیکار دیده اید؟
آیا دیده اید گاوی زیرآب گاو دیگری را پیش صاحبش بزند؟
تا حالا دیده اید گاوی غیبت گاو دیگری را بکند؟
آیا تا بحال دیده اید گاوی زنش را کتک بزند ؟
یا گاو ماده ای شوهر خواهرش را به رخ شوهرش بکشد؟
و مثلا بگوید از آقای فلانی یاد بگیر. آخر توهم گاوی؟! فلانی گاو است بین گاوها.
تازه گاوها نیاز به ماشین ندارند تا بابت ماشین 20 میلیون پول بدهند
و با هزار پارتی بازی ماشینشان را تحویل بگیرند و آخرش هم وسط جاده یه هویی ماشینشان آتش بگیرد.
هیچ گاوی آنقدر گاو نیست که قلب دیگری را بشکند.
دیده اید گاو نری به خاطر بدست آوردن ثروت پدر گاو ماده به او بگوید:
"عاشقت هستم"؟! سرت سر شیر است و دمت دم پلنگ؟!
دیده اید گاو پدری، دخترش را کتک بزند؟!
گاوها در جامعه شان فقر ندارند.
گاوها اختلاف طبقاتی ندارند.
آنها شرمنده زن و بچه شان نمی شوند.
رویشان را با سیلی سرخ نگه نمیدارند.
هیچ گاوی خودش و دیگران را با زنجیر و قمه نمیزند.
هیچ گاوی غصه ی گاوهای دیگر را نمی خورد.
هیچ گاوی غمباد نمی گیرد.
هیچ گاوی رشوه نمی گیرد.
هیچ گاوی اختلاس نمی کند.
هیچ گاوی آبروی دیگری را نمی ریزد.
هیچ گاوی خیانت نمی کند.
هیچ گاوی دل گاو دیگر را نمی شکند.
هیچ گاوی دروغ نمی گوید.
هیچ گاوی آنقدر علف نمی خورد که از فرط پرخوری تا صبح خوابش نبرد در حالی که گاو طویله کناریشان از گرسنگی شیر نداشته باشد تا به گوساله اش شیر بدهد.
هیچ گاوی گاو دیگر را نمی کشد.
هیچ گاوی...
لباس ما از گاو است، غذایمان از گاو، شیر و پنیر و کره و خامه ... همه از گاو ولی با همه منافع يادشده هیچ گاوی نگفت : من ... بلکه گفت: مـــــــــااااااا
اگر بخواهم هنوز هم در مورد فواید گاو بودن بگویم، دیگر زنگ انشاء می خورد و نوبت بقیه نمی شود که انشایشان را بخوانند.
اما به نظر من مهمترین فایده گاو بودن این است که "دیگر آدم نیستید ..."

دارو؛ گران‌ترين كالای سبد خانوار ايرانی

روزنامه اعتماد: در ساختار سلامت و درمان، دارو از آن دست مقولاتي است كه نتيجه هرگونه چالش يا سرمايه‌گذاري براي جبران اشكالات پيش آمده، حداقل 6 الي 12 ماه آينده آشكار مي‌شود. وقتي دولت دهم، در نيمه سال 91 دارو و تجهيزات پزشكي را از شمول ارز دولتي خارج كرد و با بخشنامه‌ ارزي بانك مركزي به بانك‌هاي كشور، دارو و تجهيزات پزشكي و مجموع كالاهاي اولويت دوم گروه‌بندي دهگانه كالايي، از دريافت ارز 1226 توماني محروم شدند، وارد‌كنندگان دارو راهي خريد ارز مبادله‌يي شدند تا قيمتي دو برابر گران‌تر از ارز دولتي بپردازند. اين تحريم داخلي در حالي بود كه ممنوعيت‌هاي خريد داروهاي گران قيمت از سوي توليد‌كنندگان خارجي كه تابع مقررات تحريم عليه ايران بودند هم بدون هيچ تغييري اعمال مي‌شد. هشدارهاي متوليان بهداشت و درمان در ماه‌هاي قبل‌ترش البته زمينه‌يي براي رويارويي با مشكلات آتي فراهم كرده بود. در حالي كه رييس وقت سازمان غذا و دارو از روزهاي پاياني سال 90 هشدار داده بود كه وضعيت در سال جديد مطلوب نيست و گراني و بازار نامطمئن در انتظار دارو خواهد بود، اين هشدار ناشي از آن بود كه در سال 90 از مجموع بودجه بهداشت و درمان فقط 45 درصد آن تخصيص داده شده بود و به دليل محقق نشدن سهم صددرصدي وزارت بهداشت از محل هدفمندي يارانه‌ها، در پي اين تخصيص ناكافي، بودجه خريد داروهاي وارداتي هم به نصف كاهش يافته بود چنانكه در ابتداي سال 91، ديوان محاسبات تاييد كرد كه در بودجه سال 90، فقط 5 درصد از يارانه دارو محقق شده است. افزايش 50 الي 100 درصدي قيمت دارو در سال 91 از ذهن هيچ يك از مخاطبان عرصه دارو پاك نمي‌شود. بيماران، داروخانه داران، وارد‌كنندگان و توليد‌كنندگان دارو كه اصلي‌ترين زيان‌دهندگان از بابت اين افزايش قيمت غافلگير‌كننده بودند هر يك با نوع و شدت متفاوت متحمل آسيب سنگين و گسترده‌يي شدند. آن هم در حالي كه دولت با ايجاد مركز مبادلات ارزي، به‌طور رسمي پاي خود را از عرصه اين ضرر و زيان‌ها بيرون كشيده بود و ابراز بي‌مسووليتي مي‌كرد. در حالي كه داروخانه‌داران به دليل كاهش نقدينگي ناشي از كم شدن سطح خريد مردم، با افزايش مطاالبات خود از سازمان‌هاي بيمه‌گر هم مواجه بودند، انجمن داروخانه داران و دارو‌سازان از تهديد به قطع فروش داروهاي بيمه‌يي خبر مي‌دادند. سود توليد‌كنندگان دارو از 5/21 درصد به كمتر از 5/16 درصد كاهش يافته بود در حالي كه بيش از 70 درصد مواد اوليه توليد همين داروها بايد با خريد ارز مبادله‌يي وارد مي‌شد. بيماران خاص دچار اختلال مصرف دارويي شده و بايد سهميه داروهاي خود را به‌طور روزانه يا با حداكثر لطف داروخانه‌هاي خاص، هفتگي خريداري مي‌كردند. با وجود آنكه ارزش ريالي بازار دارويي ايران در سال 91، 4600 ميليارد تومان بود، صنعت داروي ايراني حتي قادر به در اختيار گرفتن سهم يك درصدي از اين بازار 1000 ميليارد دلاري نبود و حداكثر تلاش ايران به سهم دو دهم درصدي منتج مي‌شد و كاملا روشن بود كه با بروز هرگونه مشكل در مسير واردات و تامين داروهاي وارداتي كه البته 95 درصد آنها داروي بيماران خاص و صعب العلاج بود، چه حجمي از بيماران از ادامه حيات نااميد خواهند شد. اما با اين حال، از ابتداي سال 91 تخصيص ارز دارو مشمول تسويه حساب‌هاي سياسي دولت با نظام سلامت شد كه نقطه پايان اين رفتار، عزل وزير بهداشت از سوي رييس‌جمهوري وقت بود. مصداق‌هاي قابل اشاره از رفتارهاي سياسي رئيس دولت دهم اين است كه تا هفتمين ماه از سال 91، فقط 35 درصد از بودجه وزارت بهداشت را تخصيص داده بود، با تاخير 9 ماهه در تخصيص ارز دارو هم تلاش مي‌كرد وزير بهداشت وقت را به انصراف از حمايت از خانواده لاريجاني‌ها وادارد. در حالي كه صمد كريمي؛ سخنگوي مركز مبادلات ارزي بانك مركزي اعلام مي‌كرد كه طي 9 ماهه اول سال 91، دو ميليارد و 500 ميليون دلار ارز براي واردات دارو تخصيص داده شده، علاوه بر وزير بهداشت وقت، حتي مجلسي‌ها هم معترف بودند كه به اعتبار اسناد موجود، فقط 850 ميليون دلار از سهم ارز دارويي وزارت بهداشت تخصيص يافته بود علاوه بر آنكه 90 درصد تجهيزات پزشكي هم از دريافت ارز مرجع محروم شده بودند. در حالي كه وزارت بهداشت در آستانه متهم شدن به مصارف غير دارويي از ارز دولتي قرار گرفته بود، حسينعلي شهرياري؛ رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس خبر داد كه طي سال‌هاي 90 و 91 براي واردات خودروهاي لوكس، چوب بستني، اسباب‌بازي و لوازم آرايشي، يك ميليارد دلار ارز مرجع اختصاص يافته است.

گزارش گمركات ايران هم تاييد مي‌كرد كه طي پنج ماه نخست سال 91، 16 هزار و 756 دستگاه خودرو به ارزش 341 ميليون دلار وارد كشور شده كه 78 درصد از اين محموله وارداتي از ارز دولتي استفاده كرده است. امروز و با گذشت يك سال از تغييراتي كه توسط دولت دهم در نظام سلامت ايجاد شد، دولت يازدهم تلاش مي‌كند زخم‌هاي وارد شده را به تدريج بهبود بخشد. در حالي كه قدم‌هاي دولت با سرعتي كند برداشته مي‌شود، قيمت دارو هم به تبعيت از همين سرعت، به سمت تنزل صعود ثانيه‌يي پيش مي‌رود. از نيمه مهر ماه امسال، با دستور رييس‌جمهوري براي اجراي تكاليف قانون برنامه پنجم توسعه و كمك به بيماراني كه تا امروز بيش از 70 درصد هزينه‌هاي درمان را از جيب خود پرداخت كرده‌اند، نخستين قدم براي ترخيص داروهاي انباشته در گمرك و ارزان كردن داروهاي بيماران خاص و صعب‌العلاج برداشته شده است. كاهش قيمت داروي بيماران خاص البته فقط با تخصيص اعتبار نقد و به وقت به سازمان‌هاي بيمه‌گر امكان پذير بود كه دولت هم براي همين منظور 1800 ميليارد تومان در اختيار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي گذاشت تا بتواند ما به‌التفاوت قيمت داروي خريداري شده و پرداختي بيماران را از اين محل تامين كند. چندي قبل هم رييس سازمان غذا و دارو وعده داد كه داروهاي گران قيمت عرضه شده در داروخانه‌هاي بخش خصوصي هم از كاهش هفت درصدي قيمت برخوردار خواهد شد كه اين اتفاق متوجه نخستين وعده‌هاي تحقق يافته توافقنامه ژنو و امكان گشايش اعتبار براي واردكنندگان داروست. اما هنوز قيمت‌ها گران است. گران‌تر از ضريب رشد تورم و گران‌تر از قدرت خريد مردم. طي يك سال و نيم گذشته نمايندگان مجلس بارها هشدار داده‌اند كه مراجعات بي‌شماري در باب انصراف از درمان به دليل گراني هزينه‌هاي دارو داشته‌اند. در حالي كه هزينه دارو، بيش از 18 درصد هزينه‌هاي سلامت مردم را به خود اختصاص داده به نظر مي‌رسد كه ممكن است وعده ارزان شدن داروهاي وارداتي حتي براي سال 93 هم، چندان قابل تظاهر براي جيب بيماران نباشد زيرا كه بنا بر بررسي مركز پژوهش‌هاي مجلس درباره مقايسه سهم دارو در لايحه بودجه 93 و قانون بودجه 92، سهم دارو براي سال 93 معادل 18 درصد بودجه اختصاص يافته به سلامت و برابر با رقم تخصيص يافته سال 92 است.